kokosowy - 4500 przepisów (strona:58/300)

Batoniki. Zdrowa przekąska 171

Jest on doskonałym zlepiaczem, dzięki niemu ciasto nabiera wilgoci, ale nie rośnie. Batoniki musli Składniki: 1 szkl płatków błyskawicznych żytnich Szczytno; 1/2 szkl płatków owsianych górskich; 2 łyżki wiórków kokosowych; 2 łyżki płatków migdałowych; 1 łyżka pestek dyni; 1 łyżka siemienia lnianego; 2 łyżki żurawiny suszonej; 1 łyżeczka cynamonu; 1 łyżeczka miodu gryczanego; 2 banany; 1 łyżka oleju kokosowego(...)Krok po kroku.           Na początku w misce miksuję banany na gładką masę, a następnie dodaję wszystkie suche składniki i mieszam. Rozpuszczam olej kokosowy w kąpieli wodnej i dodaję do całości wraz z wodą, ponieważ masa wyszła za sucha. Całość odstawiam na 10 minut. Po tym czasie formuję batoniki i układam na papierze

Życie na widelcu
Kakaowo Ziemniaczane Jajka 142

trafiłam przypadkiem. Połączenie ziemniaków i kakao wydało mi się troszeczkę dziwne, więc postanowiłam spróbować. Rezultat okazał się ciekawy, na pewno warto było spróbować. Składniki: 200 g ziemniaków szklanka wiórków kokosowych szklanka cukru pudru ⅓ szklanki kakao 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, gdy trochę ostygną obrać i przecisnąć przez praskę. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni(...)złoty kolor. Do wystudzonych ziemniaków dodać cukier, kakao, wiórki kokosowe i sok z cytryny, wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na około 10 minut. Uformować niewielkie jajka. Można je obtoczyć w wiórkach kokosowych

Mama Gotuje
Brownie z fasoli adzuki 181

szklanki ugotowanej/z puszki) 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy (można zastąpić ryżową/kukurydzianą) 6 czubatych łyżeczek siemienia lnianego + pół szklanki wrzątku 4 czubate łyżki kakao 100 ml oleju kokosowego (lub innego oleju roślinnego) 100 ml melasy z karobu ziarnka z 1 laski wanilii 1/4 łyżeczki cynamonu 100 g brązowego cukru trzcinowego (możesz zastąpić namoczonymi daktylami) Na polewę(...)kokosowej śmietanki 2 łyżki kakao 1-2 łyżki cukru pudru garść podprażonych i posiekanych orzechów ziemnych Przygotowanie: Fasolę namocz przez noc, ugotuj do miękkości i odsącz. Odstaw do wystygnięcia, a następnie zmiksuj blenderem na pastę . Siemię zalej wrzątkiem, dokładnie wymieszaj i odstaw na 5 minut . Następnie dodaj do fasoli wraz z resztą składników. Wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz wspomóc się blenderem

Food Square
Panna cotta na mleku kokosowym z sosem malinowym 177

Dietetyczny deser również może być pyszny! Mleczko koksowe to mój nowy nabytek i jak widać na blogu, bardzo przypadł mi do gustu :)  Część wykorzystałam do przygotowania musu kokosowego z ananasowym puree, a z tego co pozostało stworzyłam idealny, elegancki deser. Delikatna, odchudzona panna cotta bez dodatku tłustej śmietanki i cukru. Wzbogacona likierem malibu i odrobiną miodu. Wierzchnia warstwa(...)malinowy na czerwonym winie... brzmi cudownie, a smakuje jeszcze lepiej!   Panna cotta: 250 ml mleka kokosowego 1 łyżka miodu 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki ciepłej wody 4 łyżki malibu    Sos malinowy: 300 g malin świeżych lub mrożonych 2 łyżki czerwonego wina 2 łyżeczki miodu  1 łyżeczka mąki ziemnaczanej 1 łyżka soku spod malin Żelatynę zalać wodą

Chocolate Muffin Blog
Jaglany mus kokosowy z ananasowym puree 162

Zapraszam na prawdziwie królewskie śniadanie w formie podwójnego kremowego musu :) Deser przygotowałam na bazie mleka kokosowego, które zachwyci Was aromatem i aksamitną konsystencja. Znajdziecie je w prawie każdym sklepie, w dobrych cenach np. podczas tygodnia azjatyckiego w Lidlu :) Baza musu to kasza jaglana, a całość wykończona jest ananasowym puree. Ja w tym daniu się zakochałam, jeśli kochacie kokos to skończycie(...)samo :) Na deser czy na śniadanie? Wybór należy do Was :)   Mus : 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 3/4 - 1 szklanka mleka kokosowego  ewentualnie 1 łyżeczka miodu Puree : garść kawałków ananasa Dodatkowo : orzechy włoskie kawałki ananasa Kaszę umieścić w wysokim naczyniu, wlać mleko kokosowe i zmiksować na gładki mus.  Kawałki ananasa umieścić w innym naczyniu i zmiksować na puszyste

Chocolate Muffin Blog
Orzechowa kokosanka z jabłkami 213

wymieszać. Na koniec dodać zmielone orzechy, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wylać ciasto orzechowe i delikatnie wyrównać na całej powierzchni. Ciasto kokosowe: 8 białek; 1 szklanka cukru kryształu; 200 g wiórków kokosowych; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia;   Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier kryształ i ubijać(...)momentu, aż cukier się rozpuści a piana będzie gładka i lśniąca. Następnie dodać wiórka kokosowe, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć ostrożnie na ciasto orzechowe na całej powierzchni. Piec w 180 st.C około 40 minut. Upieczone ciasto wystudzić. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek; 1 łyżka masła; 3-4 łyżki wody; 1 galaretka cytrynowa; 1 opakowanie biszkoptów

In my kitchen
Trufle różane 157

Pyszne! Składniki: 100 g białej czekolady; 60 g miękkiego masła; 1-2 łyżki wody różanej; 1 żółtko; kilka kropel barwnika różowego (lub czerwonego);     Ponadto: 30 g wiórków kokosowych różowych (lub białych); kilka kropel barwnika różowego lub czerwonego (tylko w przypadku użycia wiórków kokosowych białych);   Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać wodę różaną i kilka kropel barwnika spożywczego(...)wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Schłodzić w lodówce do momentu, aż masa będzie plastyczna (kilka godzin). Po schłodzeniu masy przy pomocy łyżeczki zrobić z masy dwanaście kulek. Białe wiórka kokosowe zabarwić barwnikiem spożywczym. Uformowane kulki z masy obtoczyć w wiórkach kokosowych. Gotowe trufle odstawić do lodówki i tam przechowywać do momentu ich serwowania. Źródło przepisu: Trufle różane Moje uwagi

In my kitchen
Domowe mleczko kokosowe 121

Jakoś nigdy nie miałam przyjemności, aby korzystać z mleczka kokosowego. Zawsze wybierałam przepisy, które tego mleczka nie zawierały, a jeśli już zawierały, to tak ten przepis modyfikowałam, aby tego mleczka nie używać. Sama nie wiem czemu - może dlatego, że jest po prostu drogie, albo to, że sama nie wiem, które jest najlepsze? A może po prostu bałam się jego smaku(...)Hmmm sama już nie wiem. Postanowiłam zrobić własne mleczko kokosowe. I teraz żałuję, że dopiero teraz odkryłam jego smak! Jest przepyszne! Polecam! Jeśli chcecie wersję słodką, dodajcie cukru podczas podgrzewania mleka :) 'mleczko kokosowe' Składniki: - 200g wiórków kokosowych - 1 litr przegotowanej wody. Wiórki zalać wodą i odstawić na min.12 godzin (najlepiej na noc). Następnie garnek z wiórkami podgrzać do temperatury ok.60C

CookYourself
Kokosowo-ananasowe rożki z francuskiego ciasta 190

macie w lodówce porcję gotowego ciasta francuskiego ;) ), jak to przy przepisach z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Bardzo polecam. Jeśli nie lubicie ananasa, bądź go nie macie, możecie przygotować sam kokosowy farsz.   'kokosowo-ananasowe rożki z francuskiego ciasta' Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 0,5 szklanki mleka skondensowanego słodzonego - 2 łyżki gęstego jogurtu (może być greckiego, naturalnego) - 100g wiórków kokosowych(...)posiekanego ananasa z puszki - 1/3 szklanki ciepłej wody - 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1 rozkłócone jajko Mleko skondensowane, razem z jogurtem wlać do garnuszka. Podgrzać na małym ogniu. Dodać wiórki kokosowe i mieszać do połączenia składników. W ciepłej wodzie rozmieszać mąkę ziemniaczaną.  Pod masą kokosową zwiększyć ogień (uważać, żeby nie przypalić). Dodać mąkę ziemniaczaną. Wymieszać do połączenia składników. Zmniejszyć ogień

CookYourself
Kokosowe kulki Bounty 203

Moje pierwsze kokosowe kulki z czekoladą. W smaku przypominają znany nam kokosowy baton Bounty, który uwielbiam, szczególnie w wersji z gorzką czekoladą. Dzisiaj właśnie w takiej wersji. Oczywiście jeśli nie lubicie gorzkiej czekolady, zastąpcie ją mleczną, deserową, białą - do wyboru, do koloru. Pyszności. 'kokosowe kulki Bounty' Składniki (na ok.10-15 kulek): - 100g wiórków kokosowych - 4-5 łyżek mleka skondensowanego słodzonego - 200g

CookYourself
Słodki koktajl kokosowy + mleko kokosowe z Rossmanna :) 185

Przepyszny i przesłodki zielony koktajl! Szpinak to numer jeden ze składników, które dodaje do koktajli :) Plus nowość w mojej kuchni, mleko kokosowe - z puszki! Nadaje całemu napojowi delikatności i puszystości. Py-cho-ta! Składniki (2 porcje): duża dojrzała gruszka duży dojrzały banan 200 ml mleka kokosowego 200 ml wody duża garść świeżego szpinaku Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Mleko kokosowe(...)które użyłam pochodzi z Rossmanna z serii Ener Bio. Ma idealny skład, bez dodatku ulepszaczy i konserwantów. Pięknie pachnie. Ma przyjemny mocno kokosowy smak. Na górze puszki zbiera się mocno skoncentrowana, gęsta "śmietanka", pod którą skrywa się bardziej rzadsza "woda" koksowa. Po wymieszaniu całość przybiera normalnej konsystencji, nie za rzadkiej i nie za gęstej, w sam raz :)  Jedyny minus

Zdrowie na języku :P
Ciasto Bounty 197

dobrego upiekliście na niedzielę? Ja wypróbowałam przepis na ciasto Bounty. Delikatny biszkopt, kokosowy krem i słodka czekolada to naprawdę idealne połączenie. Zachęcam do wypróbowania. Ciasto Bounty Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 0,75 ml mleka, 20 dag wiórek kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki(...)minut (do suchego patyczka). Krem: Z 0,75 ml mleka odlewamy szklankę w której rozpuszczamy obie mąki. Pozostałe mleko musimy zagotować z cukrem i wsypujemy do niego wiórki kokosowe. Cały czas mieszając gotujemy przez kilka minut, po czym odstawiamy z ognia na 20 minut.   Następnie podgrzewamy mleko z wiórkami kokosowymi i wlewamy do niego mleko z mąkami. Wszystko dokładnie

paapilotkaa
Babka Malibu z truskawkami 183

Wilgotna babka o bardzo subtelnym smaku likieru kokosowego z dodatkiem truskawek, oblana delikatnym lukrem truskawkowym- który powstał na bazie soku powstałego z odmrożenia truskawek- oraz posypana wiórkami kokosowymi, dla wzmocnienia kokosowego smaku. Ideał, mówię Wam- IDEAŁ i tak, jak od zawsze babka cytrynowa była moją faworytką, tak teraz babka Malibu nie ma sobie równych i jest po prostu the best(...)jajka- 4 szt. * likier Malibu- 250 ml * proszek do pieczenia- 2 łyżeczki * truskawki mrożone- około 150 g Lukier: * cukier puder- 4 łyżki* * sok truskawkowy- 2 łyżki Dodatkowo: * wiórki kokosowe- do ozdoby Babka: Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Truskawki odmrozić na sitku ustawionym na miseczce (soku nie wylewać, będzie potrzebny do przygotowania lukru). Miękkie masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę

Kraina Miodem Płynąca
Mini Serniczki Na Ciasteczkowo-Kokosowym Spodzie w dwóch wersjach Pijane z Adwokatem i Trzeźwe Klasyczne z Czekoladą 401

się podoba, czego chcieć więcej? Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Spód Ciasteczkowo-Kokosowy: ok. 200 g ciastek maślanych pełnoziarnistych 30 g oleju kokosowego Na tym etapie zmiksowałam ciastka w blenderze, na bardzo drobny "piasek", wlałam rozpuszczony olej kokosowy i wszystko razem wymieszałam. Obręcze(...)potraw ustawiłam na desce i do każdej obręczy wyłożyłam po około dwie kopiaste łyżeczki tego "ciasteczkowo-kokosowego piasku". Ugniotłam porządnie i deskę z obręczami wstawiłam do lodówki. Jednak pisku mi sporo zostało, więc wyłożyłam jeszcze do dwóch niewielkich miseczek. Ale spokojnie z podanej ilości składników możecie zamiast mini serniczków zrobić sernik w wysokiej tortownicy o średnicy 20 cm. Tylko wtedy

Blondynka Gotuje
Sałatka owocowa z sosem kokosowym 159

Sałatka owocowa z sosem kokosowym to pomysł na szybką przekąskę na słodko. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu. Jeżeli chcecie zabrać ją do pracy to owoców nie mieszajcie z sosem (najlepiej wymieszać ją przed samym zjedzeniem), ponieważ już po godzinie (po wymieszaniu z sosem) sałatka może wyglądać nieapetycznie.  Składniki na 2 porcje: 4 brzoskwinie paraguayo 1/4 melona(...)borówek 1-2 banany sos kokosowy: 3-4 łyżki śmietany 12% lub jogurtu naturalnego 1-2 łyżki wiórków kokosowych miód do smaku mięta do dekoracji Borówki i brzoskwinie umyć. Banany obrać i pokroić w plasterki. Melona wydrążyć i pokroić w kostkę. Brzoskwinie przekroić na pół, pozbawić pestek i pokroić na plasterki. Do miski wrzucić banany, borówki, brzoskwinie i melona

Ugotować

Proponowane wyszukiwania