kokosowe - 19941 przepisów (strona:568/1330)

Kokosanki - pycha 258

przygotowaniu. Skladnikow jest malo i zawsze wychodza :) Zatem do dziela ;) Temp. pieczenia : 170 C Czas pieczenia : ok. 15-20 minut Składniki: 2 jaja 100 g cukru 200 g wiorkow kokosowych szczypta soli cukier wanilinowy 100 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania : Jaja zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym i sola na krem. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Za pomoca dwóch lyzek formować

Słodkości i nie tylko
Kurczak w sosie paprykowo-pomidorowym 138

Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 4 porcje. Produkty pierś z kurczaka, 1 czerwona papryka, 1 papryczka chili, 1 gruszka, 1 cebula, puszka pomidorów krojonych, świeża pietruszka, olej kokosowy, pieprz, sól, rozmaryn, słodka papryka, chili Przygotowanie Kurczaka pokrój w kostkę i usmaż na oleju kokosowym. Czerwoną paprykę, chili, cebulę i obraną gruszkę pokrój w kostkę. Wszystko dorzuć do mięsa

Fit&Fast Kitchen
Kremowa ryżowa szarlotka | bez glutenu, mleka i jajek 147

pojawił się w mojej głowie, piekliśmy je już cztery razy. Znikało tak szybko, że dopiero za czwartym razem zrobiłam zdjęcia. Spróbujcie koniecznie! :) Składniki: - 180g płatków ryżowych - 400 ml mleka kokosowego z puszki - 2 łyżki cukru trzcinowego - 2 kg jabłek - garść żurawiny - garść rodzynek - 1 opakowanie cukru waniliowego Płatki mieszamy z mlekiem i cukrem i przekładamy do silikonowej formy (lub naczynia(...)żaroodpornego posmarowanego olejem kokosowym). Odstawiamy na 20 minut. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce. Mieszamy z rodzynkami, żurawiną i cukrem. Przekładamy na ryżowy spód. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach

Smakuje zdrowo
Curry z batatów i kalafiora z kulkami wołowymi 164

sól do smaku Rama Smaż jak szef kuchni Curry 1 batata 1 mały kalafior 3 pomidory 1/2 cebuli  3 ząbki czosnku 2 cm imbiru 400 ml mleczka kokosowego 3 gwiazdki anyżu 1 łyżeczka hot madras curry 1 łyżeczka garam masala sól i pieprz do smaku Rama Smaż jak szef kuchni Przygotowanie: Do mięsa dodaj jajko, chili, sos rybny(...)każdej strony, zdejmij z patelni. Zeszklij cebulę, dodaj batata, czosnek, anyż i imbir, smaż 5 minut.  Dodaj kalafior i przyprawy, smaż dalej 5 minut. Dodaj mleko kokosowe i pomidory, doprowadź do wrzenia, gotuj 5 minut, dopraw do smaku. Do curry przełóż kulki wołowe, gotuj 2 minuty. Przed podaniem przybież listkami bazylii, podaj z ryżem lub dowolnym pieczywem

SzczyptaSmaQ
Gulasz z kiełbasy z warzywami 173

często robię różnego rodzaju gulasze i dania jednogarnkowe. Kto lubi takie dania to polecam właśnie ten gulasz. Składniki: 450 g kiełbasy Z Dymnej Chaty Hańderek 2 łyżki oleju kokosowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 czerwonej papryki 1 marchewka 1 mała pietruszka 300 g pieczarek 3 średnie ziemniaki  1 szkl passaty pomidorowej 1 szkl bulionu warzywnego(...)czosnek w drobną kostkę. Paprykę i ziemniaki w większą kostkę. Pieczarki pokroić na 4 lub 6 części jak są duże. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju kokosowym. Przełożyć na talerz pozostawiając tłuszcz na patelni.  Na tej samej patelni podsmażyć cebulę po chwili dodać czosnek i chwilkę podsmażać aż cebulka się lekko zrumieni. Dodać marchew, pietruszkę, paprykę, pieczarki

Ala piecze i gotuje
Ciasto ,,niebo w gębie’’ 154

łyżki masła Krem: 750 ml. mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 400 gram masła Dodatkowo: 150 gram wiórek kokosowych 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Papier do pieczenia Forma 25x40 cm. Sposób przygotowania: 1) Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem(...)dodajemy stopniowo po łyżce zimnego budyniu. 3/4 kremu wykładamy na masie jabłkowej, przykrywamy biszkoptem, pozostały krem rozsmarowujemy na wierchu. 4)  Na patelni roztapiamy masło z cukrem, wsypujemy wiórki kokosowe i smażymy na małym ogniu ciągle mieszając do uzyskania złocistego koloru. Ostudzonymi wiórkami posypujemy wierzch ciasta

Bajeczna Kuchnia
Fusilli ze szpinakiem i białą kiełbasą oraz Pecorino Romano DOP 114

się nim podzielić. Składniki fusilli/świderki u mnie - Malma czerwona cebula puszka krojonych pomidorów bez skórki biała kiełbasa (opcjonalnie) szpinak sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek olej kokosowy do smażenia Pecorino Romano DOP świeża bazylia Nastaw wodę, posól i międzyczasie podsmaż na dużej patelni, na oleju kokosowym cebulę pokrojoną w pióra oraz kiełbasę pokrojoną w plasterki. Kiedy kuchnia

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta makowa z gwiazdkami 143

masła, stopionego kilka kropel aromatu migdałowego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka miodu 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanych rodzynek 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka wiórek kokosowych Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Ciasto od razu rozwałkować na duży prostokąt (polecam pomiędzy(...)pokrycia, gotować 10-15 minut do miękkości, następnie odcisnąć z nadmiaru wody i pozostawić do wystudzenia. Wystudzony mak zmielić dwukrotnie. Dodać stopione masełko, aromat, miód, cukier puder, wiórki kokosowe, cynamon, posiekane orzechy włoskie i rodzynki. Wszystko wymieszać łyżką. W razie potrzeby dosłodzić. Odstawić na bok do przestygnięcia.   W międzyczasie ubić białka na sztywną, lśniącą pianę. Do masy makowej

Nastoletnie Wypiekanie
Pomidorowo – dyniowy krem z dodatkiem mango 107

kłącza imbiru szczypta kurkumy pół łyżeczki mielonej kolendry opcjonalnie możecie dodać pół łyżeczki mielonych nasion kopru włoskiego dojrzałe mango do dekoracji szczypta mielonego kardamonu bazylia listki do dekoracji olej kokosowy do smażenia sól morska lub himalajska różowa Umyj dynię i pokrój w kosteczkę. W dużym garnku rozgrzej olej kokosowy ,dodaj poszatkowaną cebulę i czosnek. Podsmażaj z dodatkiem curry przez około

Z Kuchni Do Kuchni
Tajska zupa cytrynowa z kurczakiem i krewetkami 203

grzybów shitake • 1/3 papryczki chili • 2 ząbki czosnku • 3 plastry świeżego imbiru • 1/3 papryki czerwonej • 1 pomidor • 1 laska trawy cytrynowej • sok z 1/2 lemonki • 1/2 puszki mleka kokosowego • 1 łyżka sosu Chili z czosnkiem • szczypta cukru brązowego • 1 szklanka bulionu z kurczaka • 4 duże krewetki • 1/2 fileta z kurczaka • garść świeżej kolendry • 2 łyżki masła(...)odrzucić nasiona. • Wlać wywar z kurczaka, dodać trawę cytrynową w całości ale zmiażdżoną trzonkiem noża, chwilę pogotować. • Następnie dodać sos chili z czosnkiem, mleko kokosowe i sok z lemonki, paski papryki i fileciki pomidora. • Krewetki obrać z pancerzy pozostwiając ogonek, wyjąć przewód pokarmowy. • Kurczaka pokroić w paski. • Wrzucić do zupy

To co kocham
Domek z piernika 116

łyżeczki sody oczyszczonej • 1 opakowanie przyprawy do pierników Lukier • 3 białka • 1 opakowanie 400 g cukru pudru • sok z 1/2 cytryny Karmel • 10 łyżek cukru oraz • wiórki kokosowe • zielony cukier ozdobny lub posypka Wykonanie: • Rozpuścić masło, miód i cukier. • Zrobić karmel – rozpuścić 2 łyżki cukru do brązowego koloru i dodać do rozpuszczonych wcześniej(...)podłoża – u mnie sklejka. • Następnie doklejamy dach i komin. • Podłoże malujemy lukrem, przyklejamy złożone lukrem choinki z gwiazdek i wysypujemy podłoże wiórkami kokosowymi i zielonym cukrem ozdobnym

To co kocham
Udko kurczaka w sosie curry 88

Składniki na 2 porcje: • 2 udka kurczaka • 2 szalotki • 4 kółka ananasa • 8 sztuk moreli suszonych • 3/4 szklanki bulionu warzywnego • 3 łyżeczki czerwonej pasty curry • 1 puszka mleka kokosowego • 2 łyżki masła • sól, pieprz do smaku • kolendra świeża Wykonanie: • Szalotkę i morele pokroić na paseczki, ananasa w ósemki i przesmażyć wszystko na maśle(...)Dodać udka, zalać bulionem, zagotować i dołożyć pastę curry. • Wlać mleko kokosowe i gotować całość 30 minut na wolnym ogniu. • Na koniec doprawić przyprawami i kolendrą. • Podawać z ryżem jaśminowym. Przepis pochodzi z warsztatów AEP Makro – Kuchnia Międzynarodowa, Drób

To co kocham
Filet barramundi w sosie curry 89

osób: • 2 filety barramundi • 1/2 papryki czerwonej • 1 cebula • 1 pomidor • 5 boczniaków • sok z 1/2 lemonki • 3 plastry imbiru świeżego • 1/2 szklanki bulionu • 1/2 puszki mleka kokosowego • 1 łyżka pasty curry • pęczek dymki • kilka gałązek kolendry • 2 łyżki masła • 1 woreczek ryżu jaśminowego. Wykonanie: • Ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. • Rozgrzać masło, podsmażyć imbir pokrojony(...)drobną kostkę, dodać cebulę pokrojoną w paseczki i paprykę w paski. • Dodać boczniaki pokrojone w paski, bulion, mleko kokosowe i pastę curry. • Pogotować chwilę, dodać sok z limonki, pomidor pokrojony w ósemki bez skóry i pestek. • Na koniec wrzucić filety pokrojone na 3 części i gotować 3 minuty. • Dodać

To co kocham