kokosowe - 19941 przepisów (strona:575/1330)

Batoniki muesli z mango (bezglutenowe) 126

dowolnych orzechów 70g nasion słonecznika 200g suszonych daktyli 200g świeżego mango 150g płatków owsianych bezglutenowych 30g ekspondowanego prosa lub ryżu 40g nasion chia 20g siemienia lnianego 4 łyżki oleju kokosowego (35g) 30g jagód goji (lub zamiennie rodzynek) szczypta soli Sposób przygotowania: Orzechy i połowę nasion słonecznika mielimy na mąkę. Przekładamy do średniej miski. Daktyle miksujemy na gładko z mango, dokładamy(...)orzechów. Dodajemy resztę składników: płatki owsiane, ekspondowane zboża, nasiona chia, siemię lniane, jagody goji, resztę nasion słonecznika, szczyptę soli i podgrzany, płynny olej kokosowy. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania kleistej, zwartej masy. Blachę do ciasta o wymiarach 20cm x 20cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy całą masę. Mokrą łyżką dociskamy masę aby pomiędzy ziarnami i nasionami nie było pustych

Pyry na Gaz
Pudding chia z kiwi, musem z kaki i chipsami kokosowymi 191

Jesienną porą są one niezwykle ważne.  Smacznego! Składniki na 1 porcję: 3 łyżki nasion chia 100ml dowolnego mleka  2/3 kaki 1/4 jabłka 1 kiwi 1 łyżka chipsów kokosowych Przygotowanie: Nasiona zalewamy mlekiem i odstawiamy na 2-3h do lodówki co jakiś czas mieszając.  Obieramy i blendujemy kiwi. Przekładamy delikatnie do szklaneczki. Następnie miksujemy jabłko z kaki(...)Ponownie delikatnie przekładamy, aby warstwy nam sie nie zlały. Dekorujemy chipsami kokosowymi

Czarnawisienka
Ciasto z lekkim kremem 319

mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g twarogu z wiaderka 2 śnieżki w proszku 1 szkl mleka zimnego 2 galaretki w proszku(ja dałam brzoskwiniowe) 1/2 szkl wiórków kokosowych masło i bułka tarta do formy Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek.Białka ubijamy na sztywną pianę.Gdy piana będzie sztywna,dadajemy partiami cukier i ubijamy na najmiejszych obratach miksera(...)połączenia się składników.Zimny biszkopt przekładamy z powrotem do blaszki w której się piekł,wylewamy na niego masę,wyrównujemy i odstawiamy.Patelnię mocno rozgrzewamy i wsypujemy na suchą wiórki kokosowe,cały czas mieszamy a gdy wiórki zaczną robić się brązowe,zdejmujemy z patelni.Lekko ciepłymi wiórkami posypujemy ciasto i wstawiamy do lodówki na całą noc. blaszka 23x23

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto pijak z galaretką 6156

jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowo-makowy: 7 białek 250 g cukru 300 g wiórek kokosowych 150 g maku Krem budyniowy: 700 ml mleka 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru z wanilią 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 300 g masła Dodatkowo(...)silikonową łopatką. Blachę o wymiarach 35*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wylać masę jajeczną, równomiernie rozsmarować i piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Blat kokosowy: Zimne białka ubić na sztywno stopniowo dosypując cukier. Gdy białka będą sztywne, gładkie i lśniące wsypać kokos wymieszany z makiem i wymieszać na jednolitą masę. Blachę o wymiarach

Ala piecze i gotuje
Gołąbki z brązowym ryżem ,mięsem i pieczarkami 142

mnie również choroba i byłam słaba jak dziecko. Składniki kapusta włoska 1 kg mielonego mięsa indyczego ryż brązowy długi  Symbio 400 g pieczarek cebula oliwa z oliwek olej kokosowy sól i pieprz do smaku Jak zrobić? Zagotuj wodę w dużym garnku. Z kapuchy usuń głąba i uszkodzone liście. Tak przygotowaną kapustę wkładamy do wrzątku i przykrywamy. Gotujemy na małym(...)przykryciem przez 15 minut. Wyciągamy i oddzielamy liście usuwając z nich bardzo twarde i łykowate części. Ryż gotujemy al dente. Cebulę pieczarki, po poszatkowaniu, smażymy na złoto na oleju kokosowym lub innym.Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na bok. Surowe mięso mieszamy z ryżem, pieczarkami i cebulą. Dosmaczamy pieprzem, solą i oliwą z oliwek. Zawijamy gołąbki. Jak zawinąć gołąbki? W internecie

Z Kuchni Do Kuchni
Wegański zielony chłodnik 104

przygotowania 4 porcji zupy potrzebujemy: – 3 cukinie – 1 awokado – 1 puszkę mleka kokosowego light – odrobinę płatków chilli – sól, pieprz, świeże zioła (bazylia, pietruszka) do smaku – duża garść młodego groszku Cukinie i groszek umyć, odkroić końcówki i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Przygotowana warzywa wrzucić do blendera, dodać awokado, zioła, mleczko kokosowe

Szybko Tanio Smacznie
Kremowa zupa z marchewki i indyka 110

jest przepyszna, gęsta i mocno rozgrzewa. Posiada też fantastyczny, żółty kolor. Do przygotowania zupy potrzebujemy: – 5 marchewek – mały kawałek imbiru – 1 cebulę – 1 puszka mleka kokosowego – 2 małe pomarańcze – ok 200 g mięsa z indyka/kurczaka – sól, pieprz W garnku rozgrzać tłuszcz i na wolnym ogniu podsmażyć cebulę z imbirem. W tym czasie obrać(...)pokroić marchewki oraz pomarańcze – wrzucić na patelnię i daje podsmażać. Gdy całość będzie zarumieniona wlać mleko kokosowe. Mięso pokroić w kawałki i dorzucić do zupy. Gotować do miękkości około 20-30 minut. Całość zmiksować do gładkiej konsystencji

Szybko Tanio Smacznie
Krem z słodkich ziemniaków z konfiturą cebulową 114

oraz B12 i B6). Do przygotowania zupy potrzebujemy: – 1 czerwoną cebulę – 1 dużego słodkiego ziemniaka – konfiturę z cebuli – natkę pietruszki – 1 łyżeczkę śmietanki kokosowej Cebulę posiekać i podsmażyć na odrobinie tłuszczu (u mnie łyżeczka oleju kokosowego). Gdy będzie szklista dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka i całość dalej podsmażać, Dodać wodę (ok 2 szklanki) i ugotować

Szybko Tanio Smacznie
Klopsiki w sosie pieczarkowym bez laktozy 116

zjadła jakiekolwiek mięso. Dzisiejsze klopsiki, podobnie jak poprzednie, są wilgotne w środku jednakże te dodatkowo posiadają kawałki pieczarek (możecie użyć innych grzybów lub grzybów leśnych). Sos pieczarkowo – kokosowy sprawia, że całe danie zmienia swoje oblicze. Klasyka z odrobiną azjatyckiej nuty.     Do przygotowania 14 klopsików średniej wielkości potrzebujemy: – 2 piersi z kurczaka (1 podwójna(...)woreczka ugotowanej kaszy jaglanej – 4 pieczarki (posiekane) – sól, pieprz do smaku Do przygotowania sosu potrzebujemy: – mleko kokosowe, około 200ml (u mnie Alpro) – łyżeczkę przyprawy „Eko Smaczek” (do kupienia tutaj). – 5-6 pieczarek pokrojonych na cienkie plasterki – łyżeczkę sosu sojowego W misie robota lub w innym naczyniu umieścić pokrojone mięso oraz pozostałe składniki

Szybko Tanio Smacznie
Jagodowe baby 115

pieczenia","50 g gorzka czekolada (po\u0142amana na ma\u0142e kawa\u0142ki lub dropsy czekoladowe)","1 szklanka mleko (mo\u017ce by\u0107 ro\u015blinne)","5 \u0142y\u017cka olej kokosowy","2 szt jajko","200-300 g jagody"],"recipeInstructions":["Mieszamy ze sob\u0105 suche sk\u0142adniki i dodajemy mokre. Mieszamy dok\u0142adnie, aby sk\u0142adniki si\u0119 ze sob\u0105 dobrze(...)Składniki 2 szklanka mąka 1 łyżeczka proszek do pieczenia 50 g gorzka czekolada połamana na małe kawałki lub dropsy czekoladowe 1 szklanka mleko może być roślinne 5 łyżka olej kokosowy 2 szt jajko 200-300 g jagody Sposób przygotowania Mieszamy ze sobą suche składniki i dodajemy mokre. Mieszamy dokładnie, aby składniki się ze sobą dobrze połączyły. Masę przekładamy do papilotek

Kucharzyca
Tajska zupa kokosowa z curry 172

Składniki pierś z kurczaka jedna trawa cytrynowa 2-3 łyżeczki oliwy sok z połowy limonki kilka listków szpinaku kilka łyżeczek pasty curry 200 ml mleka kokosowego sól pieprz kawałek imbiru makaron ryżowy Przygotowanie Kurczaka kroimy w paski i mieszamy w misce z pastą curry, oliwą, solą i pieprzem. Odstawić do lodówki. Na włoszczyźnie ugotować wywar. Dodać listki laurowe, ziele angielskie(...)pietruszkę i seler. Miękkie warzywa przełożyć na talerz, bulion przecedzić. I wstawić znów na gaz. Do wywaru dodać trawę cytrynową i ugotować w nim paseczki kurczaka. Następnie wlać mleko kokosowe i zagotować na małym ogniu. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z limonki i opcjonalnie dodatkową łyżeczką pasty curry ( do smaku).  Podawać z makaronem ryżowym i posiekanymi listkami szpinaku.. Smacznego

Gaździnka warzy
Szybkie szpinakowe muffinki 146

wykonaniu. Przepis na thermomix na dole. Wszystkie składniki suche wymieszać. Następnie składniki mokre -szpinak, mleko, olej i ocet zmiksować za pomocą blendera na gładką papkę. Ja użyłam mleka kokosowego żeby bardziej wydobyć smak kokosowy, ale można dodać zwykłe. Do papki ze szpinaku dodać składniki suche i dokładnie wymieszać. Foremki do muffinek wyłożyć specjalnymi foremkami papierowymi lub wysmarować tłuszczem i obsypać

Kuchnia Pokoleń
JESIENNA ZUPA KREM Z KASZTANÓW JADALNYCH 123

dag.kasztanów jadalnych 2 łyżki masła klarowanego 2 czerwone cebulę 2-3 Ząbki czosnku kawałek korzenia selera 1 mała pietruszka 1 duża Marchewka 750 ml.bulionu domowego 1 szkl.mleczka kokosowego 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego 3 małe liście laurowe 1/4 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka tymianku sól ( ja dodałam 1 łyżeczkę liści suszonej kolendry) *********************************************************  Do osolonej i gotującej się wody wrzucamy nacięte(...)marchwi i pietruszki. Dusimy na średnim ogniu ,aż warzywa zmiękną i zalewamy ciepłym bulionem.D dodajemy grubo siekane kasztany i lisč laurowy , gotujemy 20 minut.Wyciagamy liście i wlewamy mleczko kokosowe oraz resztę przypraw.Miksujemy na krem i gotujemy jeszcze chwilę tak ok.5 minut.Smaczmego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jabłka w Cieście Dyniowym 155

hokkaido) 1/2 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżki cukru 1,5 łyżeczki przyprawy do dań z dyni 3-4 słodkie jabłka odrobina oleju do smażenia (u mnie nierafinowany olej kokosowy ) Sposób przygotowania: Ja zaczęłam od przygotowania mąki owsianej, tu wystarczy mielić płatki owsiane w blenderze na drobniutki suchy proszek. Jak już miałam mąkę gotową, wszystkie składniki wsypałam do miski(...)pokroiłam w centymetrowe plastry, z których wydrążyłam gniazda nasienne i obrałam ze skórki. Każdy plaster maczałam w cieście i układałam na rozgrzanej patelni, wcześniej tylko spryskanej odrobiną rozpuszczonego oleju kokosowego. Smażyłam po dwie minutki na każdą stronę jabłka. Są przepyszne posypane cukrem, choć smażąc trudno nie podjadać :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) */ post zawiera lokowanie produktu - Ballarini Portofino patelnia

Blondynka Gotuje
Migdałowe bezglutenowe i bez laktozy ciasto przygotowane z dbałością o bliskich. 132

zdrowa kuchnia, to pyszna kuchnia. Że zdrowe nawyki to dobre przyzwyczajenia, a nie konieczne ograniczenia. SKŁADNIKI: - 3/4 szklanki kukurydzianej - 1/4 szklanki mąki migdałowej (zmielonych migdałów) - 120 ml mleka kokosowego - 3 jaja - 110 g oleju roślinnego (kokosowy, rzepakowy bądź słonecznikowy) - 4 łyżki miodu (możesz zastąpić 2 łyżkami stewi) - 1/2 łyżeczki sody -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 płaskie łyżki kakao

SMYKWKUCHNI