Jak tu nie kochać sernika, do tego, jeśli jest to bezcukrowo - beztłuszczowy twór? Nie powiem, że jego wykonanie nie sprawiło mi początkowo kłopotu, było kilka
Upiecz sobie babeczkęjuż pewnie zauważyliście ostatnio zabawiam się z dynią. W tych zabawach nie mogło obejść się bez granoli , którą uwielbiam w każdym smaku! Dyniowa również podbiła moje kulinarne serducho. Nie za słodka i tak pyszna, że połowę wyjadłam na sucho :) Jakbym określiła smak? Taki jesienny :) Tu będziemy potrzebować puree z dyni i domową przyprawę do potraw z dyni. Czy wykonanie(...)dyni, wsypuję cynamon, przyprawę do dań z dyni, cukier, wlewam miód i olej kokosowy. Wszystko razem mieszam i do tej mieszanki wsypuję płatki owsiane, ziarna, żurawinę, nasiona i pokrojone na kawałki orzechy. Wszystko razem mieszam i wykładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, ugniatam i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę około 40 minut, ale co 10 minut otwieram
Blondynka GotujePrzed Wami part 5 serii wypieków zainspirowanych konkursem na naszym blogu. Ten przepis (od Kasi z bloga Strasznie Smaczne ) praktycznie pod względem składników nie został przez
Candy Pandasoknie i bez entuzjazmu wodzę spojrzeniem po niebie… Jest gwiazdka. Miga i mruga zawadiacko, jakby pytała: czego życzyłabyś sobie? A ja cicho w myślach, pocierając dłonią wypłowiałe, porysowane i miejscami pokruszone, niebieskie koraliki, mówię sobie: No przecież wiesz… Żeby tu dzisiaj z nami był… Składniki chlebek 100 g mąki kokosowej lub zmielonych wiórków kokosowych 20g świeżych(...)rozpuszczenia się drożdży. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut, aby zaczyn zaczął pracować. Do misy miksera przesiewamy mąkę, dodajemy cynamon, pozostały cukier, sól i mąkę kokosową. Wlewamy zaczyn, który powinien podwoić swoją objętność, lekko ciepłe mleko i oliwę. Ciasto miksujemy z końcówką haka. Wyrabiamy kilka minut. Ciasto wygładzamy, przykrywamy misę ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce
Raj dla PodniebieniaKolejny świetny przepis na owsiane ciasteczka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składników do ich zrobienia jest dość dużo, ale
KuchniaWeDwoje.plJak już pewnie wiecie, jestem ogromną fanką domowej granoli. Przede wszystkim dlatego, że mając taką gotową grnanolę zamkniętą w szczelnym słoiku możemy w kilka minut wyczarować
Zawsze głodna!talerzu :) Dziś proponujemy śniadanie w towarzystwie samych gwiazd, bez mąki i bez cukru. Podstawa to budyń jaglany odkwaszający organizm, przeciw zapalna kurkuma i cynamon, zdrowe tłuszcze - olej kokosowy i awokado, galaretka z soku z granatów, która działa antyrakowo i utrzymuje nasze serce w dobrej kondycji, no i rokitnik naładowany witaminami C, E i K, którego lista(...)Najczęściej były to konfitury składające się z cukru z dodatkiem owoców. Teraz w sklepach znajdziecie bardzo dobrej jakości dżemy prozdrowotne Łowicz z owoców rokitnika, dzikiej róży lub czarnego bzu z cukrami pochodzącymi z owoców. No cóż, można je bezkarnie wyjadać łyżeczką ze słoiczków :) Śniadanie można podać w miseczkach lub zabrać do pracy w słoiku. W wersji domowej fajnie wygląda
SzczyptaSmaQCzy czujecie jesienne klimaty? W górach już można raczyć się śniegiem więc pewnie chłodek i deszcz dał Wam się we znaki. Jednak są też piękne strony
Candy PandasPoza nazwą, smak kremu jest bardzo podobny do tego we wnętrzu pralinek. Ciasto polecam zwłaszcza tym, którzy lubią ciasta bez pieczenia, no i oczywiście wszystkim fanom Rafaello. By ciasto było bardziej autentyczne, udekorowałam je migdałami bez skórki i płatkami migdałowymi :) Składniki: 400g herbatników (np. 8 opakowań po 50g, w każdym 10 herbatników, czyli 80 sztuk herbatników) 200g(...)najlepiej przelać go do innego naczynia, by szybciej przestygł. Miękkie masło miksujemy z cukrem waniliowym na puszystą masę, stale miksując dodajemy stopniowo zimny budyń. Gdy masa będzie jednolita i bez grudek, dodajemy kokos i dobrze mieszamy. Ciasto można zrobić w blaszce lub na dużej desce. Plusem dla blaszki jest to, że nie trzeba się bawić w wyrównanie brzegów. Średnią
Smakowy RajStarożytna legenda mówi, że kapusta powstała z łez Likurga, który został ukarany przez boga wina Bachusa za zniszczenie winnic. Właśnie w tamtym czasie doceniono właściwości zdrowotne
My Chcemy Jeśćproszku, to jedna z wielu odsłon tego popularnego wypieku. Składniki na formę 35 x 26 cm: - 1 kg sera z wiaderka - 8 jaj (rozmiar L) - 2 budynie śmietankowe bez cukru - ½ szklanki mleka w proszku (zwykłe, nie granulowane) - ½ szklanki mąki pszennej (dałam typ 00, ale może być zwykła pszenna) - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% - 2 łyżki cukru waniliowego (najlepiej domowego(...)przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem papieru do pieczenia. Gotowy sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po ostudzeniu oprószamy cukrem
mojewypiekiinietylkoproszku, to jedna z wielu odsłon tego popularnego wypieku. Składniki na formę 35 x 26 cm: - 1 kg sera z wiaderka - 8 jaj (rozmiar L) - 2 budynie śmietankowe bez cukru - ½ szklanki mleka w proszku (zwykłe, nie granulowane) - ½ szklanki mąki pszennej (dałam typ 00, ale może być zwykła pszenna) - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% - 2 łyżki cukru waniliowego (najlepiej domowego(...)przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki i wykładamy masę serową. Tak przygotowany sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godz. Jeżeli wierzch zaczyna się za mocno przypiekać – przykrywamy go arkuszem papieru do pieczenia. Gotowy sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Po ostudzeniu oprószamy cukrem
mojewypiekiinietylkowww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Miodownik powstał według mojego pomysłu. Proporcje sama dostosowałam a ciasto wyszło idealne. Przepis na krem (w zmniejszonej proporcji) pochodzi z fanpage: Miętowa Beza. Blaty piekłam w tortownicy o średnicy 18 cm, ale można w większej formie i niekoniecznie cztery - tak jak u mnie. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 50g kostki masła(...)sodę. Ciasto zagnieść i podzielić na 3-4 części (w zależności od wielkości formy; u mnie 4 części pieczone w tortownicy o średnicy 18 cm). Formę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie pierwszą częścią ciasta. Piec 10-12 minut w 200 stopniach. W taki sam sposób postępować z resztą ciasta. (Placki powinny być zarumienione i miękkie, po ostudzeniu
Di gotujeczekoladową na bitą śmietanę bez dodatku cukru, tylko z dodatkiem soku z 1/2 cytryny. To dla tych, którzy nie przepadają za zbyt słodkim ciastem. Oprócz tego ciacho było przepyszne i trochę inne niż zwykle. Biszkopt czekoladowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 opakowanie(...)cukru 2 łyżeczki kakao 1/4 szklanki mleka Wykonanie: Pieczemy biszkopt. W tym celu białka ubijam na pianę, dodaję porcjami cukier i po jednym żółtku. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia mieszam razem i delikatnie przesiewam do masy jajecznej. Ciasto przekładam do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę przez 30 min w temp. 180'C. Odstawiam
Ciasteczkowy PotwórPewnie wiecie jak trudno znaleźć w sklepie płatki śniadaniowe typu crunchy, które nie miałyby w składzie cukru, syropu glukozowo-fruktozowego czy innego niezdrowego słodzika. Nawet płatki
HealthyCreations