Mówią, że kremy orzechowe albo się uwielbia, albo się nienawidzi. Błąd ! Wszystko wymaga odpowiedniego podania. Pomimo, że ten rarytas jest bardzo wartościowy i smaczny, ma jedną
KrupeczkiTłusty Czwartek. Zmora wszystkich dietetyków i osób na diecie. Wszędzie pączki, faworki i inne drożdżówki. Podobno pączki spożyte w Tłusty Czwartek wcale, ale to wcale nie
ladykitchenDziś coś idealnego na dla fanów serników z owocami. To ciasto świetnie smakuje latem, w sezonie na maliny, ale oczywiście można użyć też mrożonych i śmiało
Healthy food explorerBoże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami, zatem najwyższy czas pomyśleć o smacznych potrawach, które znajdą się na świątecznym stole i miło zaskoczą innych (nie stosujących diet
Smakuje zdrowoOd jakiegoś czasu chodziło za mną przygotowanie tego deseru. Mama mi o nim powiedziała. Usłyszała od koleżanki, że taki sernik zawsze wychodzi. Dodatkowo kuszące było to
Kuchnia po mojemuNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieKurczak satay to danie, które wywodzi się z Indonezji a dokładnie z wyspy Jawa. Kurczak satay Tradycyjny satay to mięso drobiowe, wołowe, wieprzowe czy mięso ryb
mecooksPyszny wegetariański pasztet, oczywiście nie tylko dla wegetarian. Dla zagorzałych mięsożerców (tak jak i my) jest to fajna, zdrowa odmiana. Mnie osobiście, choć fanką
Smaczne Zdrowelada kłopotem, wymagającym rezygnacji z wielu lubianych potraw czy wypieków. Nie musi jednak oznaczać to „nie jeść wcale”, a może „jeść inaczej” – w tym przypadku „jeść lepiej”, bo też bez szkodliwych i bolesnych konsekwencji dla organizmu. Poniższy przepis powstał z myślą o bliskiej mi osobie, która z przyczyn zdrowotnych musiała zrezygnować z jedzenia jajek, zbóż i ziemniaków, zdecydowanej większości(...)wymagających Składniki na około 15 średnich pierniczków: 125 g mąki kasztanowej 50 g mąki z tapioki 1 łyżka karobu 1 łyżka cukru kokosowego 40 g oleju kokosowego 65 g syropu daktylowego/klonowego 60 g gęstego mleka kokosowego (z puszki) 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli i przyprawy korzenne: 2-3 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka imbiru
Even Better FoodNa początku trochę się obawiałam, że ciasto może mi nie wyjść, jednak mimo to i tak podjęłam się tego ryzyka, które finalnie bardzo, ale to bardzo
Zdrowie na języku :PNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotuj Się Kto MożeCzas Przygotowania : 1 h Gotowe w : 3 h Połowa listopada to czas, w którym ja i moje przyjaciółki zaczynamy planować co w tym roku pieczemy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyroślinne) 3/4 szklanki ksylitolu (lub cukru trzcinowego) 1/4 szklanki oleju kokosowego (ewentualnie oleju rzepakowego) 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 łyżki gorzkiego kakao 2 wiejskie jajka 1 czubata łyżeczka sody szczypta soli 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70% (100 g) 1 łyżka syropu klonowego lub miodu 3 łyżki gęstej warstwy mleka kokosowego (zebranej z wierzchu schłodzonej puszki)'; document.write(" "); Piekarnik nagrzewamy(...)miski rozbijamy jajka (lekko je roztrzepujemy widelcem), dodajemy jogurt, mleko oraz olej kokosowy. Mieszamy razem i wlewamy do składników suchych. Mieszamy całość do połączenia (łyżką lub łopatką – nie mikserem) – nie wolno mieszać zbyt długo. Na do tortownicy 20-22 cm układamy papier do pieczenia i zamykamy obręcz. Ucinamy wystający papier. Boki tortownicy smarujemy olejem (u mnie odrobina
Poezja smakutaka tarta to ciekawa odmiana dla makowców. Składniki na formę o średnicy około 30 cm: ciasto: 100 g mąki pszennej 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g masła kokosowego 100 g daktyli 100 ml gorącej wody do namoczenia daktyli i późniejszego zblendowania masa : 200 g maku 150 ml syropu daktylowego/z agawy lub czegoś podobnego 150 ml wody po gotowanej ciecierzycy(...)dodaj trochę brązowego cukru, ja obyłam się bez dodatku, ale różnie to z gustami bywa. Wypełnij masą makową podpieczony spód tarty, ułóż na wierzchu obrane gruszki pokrojone w plastry grubości 3-5 mm (były trzy, ale jakoś tak wyszło, że w trackie zjadłam jedną). Możesz polać jeszcze dodatkowo górę syropem klonowym. Piecz tartę w temp
greenscarf