kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:289/334)

JAGLANY DRIP CAKE Z BAKALIAMI – BEZLUTENOWY , BEZLAKTOZOWY, BEZ CUKRU – przepyszny! 134

Wielokrotnie pisałam Wam na blogu albo na swoim facebooku, że kocham ( kocham ponad życie! ) wszelkiego rodzaju bakalie. Już od czasów gimnazjum codziennie na śniadanie zjadam pełną

Ostra na Słodko
Makaron z cukinii w wersji raw (surowej),z jarmużowo-bazyliowo-kokosowym pesto, awokado i suszonymi pomidorami…czyli obiad 15 mi 221

Dzisiejszy wpis to jeden z tych „nieplanowanych”, wynikających z wewnętrznej potrzeby pisania i dzielenia się zawartością talerza oraz przemyśleniami z nią związanymi. Od jakiegoś

Fill The Bowl
Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami 155

Ten przepis na czekoladowe trufle jest niemal tak stary jak świat. W liceum dostałam książkę „Demon jednego danka”, z serii Filipinki. Bo kiedyś, kiedy

Mieszam w Garnku
Jogurtowiec jagodowy na owsianym spodzie (FIT, bez pieczenia) 231

J ogurtowiec na owsianym spodzie, który z powodzeniem zjesz na diecie ;) Delikatnie słodka masa jogurtowa, owsiany spód - wszystko w kategorii "zdrowo i fit". Jeśli nie liczysz

Kolorowy Przepisownik
Dietetyczny krem z batatów 118

Okres przedświąteczny to nie tylko czas na wymyślanie wielkanocnego menu. Parę dni przed wyjazdem na święta zaczyna się u mnie tzn. czas na resztki. Od jakiegoś

365 dni dookoła kuchni
OPONKI SEROWE - okrągłe szczęście w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 213

jajka i 2 żółtka - 1/2 kg mąki tortowej, u nas najlepiej sprawdziła się mąka..... - cukier do smaku, super smakuje z trzcinowym - duży cukier wanilinowy - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - olej do smażenia (u nas Oliwier -olej rzepakowy z oliwą z oliwek) - nie śmierdzi, nie przypala się Wykonanie: 1. Wszystkie składniki dokładnie zagnieść w sprężyste, nielepiące się(...)innymi produkty: -   bezglutenowe , -   nieskobiałkowe , -   organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) -   mąki (w tym kokosowa, migdałowa, karob, gryczana, owsiana, kukurydziana, jaglana) -   produkty odchudzające , -   oleje  (cała paleta - winogronowe, kokosowe, z pestek dyni, z pestek moreli, migdałowe) +  asortyment dla domu  (papiery, folie, serwetki, odświeżacze, proszki do prania itd) +  asortyment

Wypisz Wymaluj
Figowe brownie, zdrowe odżywianie i "Karolina odNOWA" Karoliny i Macieja Szaciłło 155

Mamy dziś dla Was coś idealnego na upał lub po prostu na chwile kiedy nie mamy ochoty na włączanie piekarnika! Coś co dodatkowo nie będzie męczyło

Plate of Joy
Polenta z kaszy kukurydzianej na słodko z nektarynką i amarantusem (Vege & gluten free) 164

Niejednokrotnie oglądając przeróżne programy na kanałach kulinarnych w przepisach pojawiała się tajemnicza polenta. Zawsze zastanawiałam się co to jest? i czy u nas można to gdzieś

vaniliowoczekoladowa
Mój sposób na lunch: Bezglutenowy wrap (a’la burrito) z dipem „serowym” z batatów. 172

Ostatnio więcej czasu spędzam w podróży niż w domu, przez co jadam głównie na mieście, albo w pociągu (wszelkie sałatki już mi się niestety przejadły). Oczywiście

Fill The Bowl
Magiczne bułeczki orkiszowo-twarogowe wypełnione budyniem i dżemem 149

  Kolorowe, pachnące, wypełnione malinowym dżemem i aromatycznym budyniem, orkiszowo-twarogowe bułeczki. Słodkie i w dodatku zdrowe. Przygotowałam je dzisiaj z rana. Co mnie do tego

Smiling Shrimp
Tort „Owocowy Raj” 426

suche proszę dodać jeszcze drugą łyżeczkę śmietany. 2. Tortownicę o średnicy 23-24cm wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowym ciastem wyłożyć dno blaszki, ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na około 30 minut. 3. Schłodzone ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200C przez około 17-20 minut, aż ładnie się przyrumieni. Po wyjęciu w piekarnika odstawić(...)jasną, kremową masę. 6. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać ją na wierzch jajecznej masy. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 7. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23-24cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego

Mała Cukierenka
KOTLETY (PLACUSZKI) Z KASZY JAGLANEJ I ZIEMNIAKÓW 243

   Te kotlety (placki) zrobiły u nas furorę. Banalnie proste i baaardzo smaczne. Przygotowuję je zawsze w dwóch wersjach, pierwsza  (wegańska, dietetyczna) z dodatkiem

Smaczne Zdrowe
Czy warto kupić mikser z Lidla za 89zł? NIE POLECAM. Szybki chleb bezglutenowy z mąki kokosowej i oleju kokosowego. 169

Przetestowałam mikser z Lidla i chcę się podzielić z Wami swoją opinią.   Na pierwszy rzut oka materiał z którego wykonany jest mikser budzi wiele

IzaGotuje
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 180

błękit Babka drożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypkąMuffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka z krówkami Drożdżówka w wielkim mieście Wilgotna babka czekoladowa bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna do zjedzenia Proste ciasto z krakersów i żurawiną Jasne ciasto z winogronami Gospodyni Miejska Babeczki-majonezowe do wielkanocnego koszyczka Gotuj się do gotowania ! Śmietankowa(...)Babka piaskowa Wege Kuchnia Czekoladowe babeczki świeżo posadzoneMuffiny czekoladowo-buraczane You love to cook Babka majonezowa z lukrem królewskim Zakątek Smakosza Babka piaskowa Zdrowo zakręcona Babeczki kokosowe w czekoladzie Z miłości do pieczenia Mini babki cytrynowe Z miłości do słodkości Wielkanocny zajączek limonkowyBabka z orzechami i kremem czekoladowymBabka z kakaoBabka na oleju według siostry Anastazji Z zeszytów Bożenki Pyszne

Moje domowe kucharzenie
Wegańskie BUCHTY czyli kluski na parze 192

wspomnienie... Więc robię ostatnio i jak się okazuje, wcale nie zajmuje to pół dnia, jak zawsze mi się wydawało :D Większość przepisów na buchty zawiera jaja, ja robię oczywiście bez. We wszystkich jest też mleko, więc używam mleka sojowego ale dziś specjalnie zrobiłam na samej wodzie, żeby przekonać się, że, jak można było tego się spodziewać, wyszły równie dobrze(...)najlepiej zanurzać tylko rękę w mące i taką "mączną" dłonią wyrabiać dalej ciasto. Piszę o tym dlatego tak obrazowo, ponieważ niedawno przez wiele osób robione były nasze pączki pieczone, w zasadzie z tego samego ciasta, i były osoby, którym pączki wyszły twarde, bardziej jak bułki, niż puszyste pączki. Jestem pewna, że to z powodu zbyt dużej ilości mąki dosypywanej

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE

Proponowane wyszukiwania