drożdżowe. Jest puszyste, mięciutkie i długo świeże. Aby nie wyschło wystarczy przykryć je lekko zwilżoną ściereczką. Ciasto nie jest trudne, a w kuchni unosi się aromat pieczonych śliwek i kokosu. U Nas najlepsza okazała się się kruszonka, bo mały złodziej nie mógł oprzeć się pokusie 😂 CIASTO DROŻDŻOWE KOKOSOWE ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ Rozczyn 1 szkl. letniego mleka 3 łyżki
Kuchnia Paulettesbosko i mają mega chrupiącą czekoladę. Ich wielką zaletą jest to, że możemy dodać do środka ulubione nadzienie w ilości jakiej nam się tylko zamarzy ❤ Połączenie smaków wymiata, mango-kokos-czekolada to zacne trio. Składniki: - mango - 400ml śmietanki kokosowej - 2 miarki odżywki białkowej (można pominąć) - 3 łyżki wiórków kokosowych - 2-3 łyżki mąki kokosowej - krem czekoladowy (u nas Choconutto) Polewa
Candy Pandasskładniki 2 czekolady białe czyli 200g 1 opakowanie serka mascarpone 250 g owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem przygotowanie Czekoladę roztopić na parze, zdiąć i połączyć z serkiem mascarpone ,masę wykładamy na podpieczony spód a na to owoce i dekorujemy wedle uznania . Polecam smakoszom czekolady
Moje Wyrobyśmietan fix. Wylewamy na masę budyniową na to kładziemy herbatniki . polewa Czekoladę połamać dać do rondelka i śmietanę 3 lub4 łyżki ,jak się roztopi smarujemy pędzelkiem herbatniki i posypujemy kokosem
Moje Wyrobyzakupach rzuciły mi się w oczy i od razu wpadł mi pomysł na zrobienie takiego ciasta:) Bardzo kokosowy torcik - bez białego cukru, mąki i glutenu! Idealny dla wielbicieli kokosów. Wierzch pokryłam posiekanym wafelkiem Princessa - ale to głównie na potrzeby zdjęć bo wystarczy posypać go wiórkami;) Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego:) Wartości odżywcze
Health-Fit-Lifestoi za jego właściwościami nie wiem, wiem jednak, że brownie będzie moim hitem tej jesieni. Jest proste do przygotowania, zdrowe, nie zawiera glutenu i laktozy. Dodatkowo pięknie pachnie kokosem i nie generuje dużej ilości naczyń do zmywania Co jest dość istotnym walorem Brownie polecam szczególnie na długie, już prawie jesienne wieczory. Wiem, ciasto na noc? Nie martwcie się, kawałek nikomu
365 dni dookoła kuchnizimną wodą talerz. Rozgrzej masło na patelni, wsyp kokosowe wiórki i smaż aż wiórki się zrumienią. Polej knedle wiórkami i posyp cukrem. Smacznego! The post Knedle ze śliwkami i kokosem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaTorcik jest doskonałym wyborem dla tych, którzy lubią połączenie orzeźwiających, kwaskowych, dojrzewających w słońcu malin z niezwykle zjawiskowym, słodkim ale delikatnym smakiem kokosu. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mus malinowy: 400g świeżych malin 2 galaretki malinowe
Szalona Kuchnia Ewelinynastępnie wykleić rozwałkowanym ciastem. Na spodzie ułożyć pokrojone na ósemki brzoskwinie. Masę marcepanową zetrzeć na tarce i zmiksować z miękkim masłem, cukrem i jajkami. Wyłożyć na brzoskwinie i posypać kokosem. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika i piec przez 35 – 40 minut. Upieczone ciasto ostudzić i pokroić na kawałki. Smacznego The post Proste ciasto z brzoskwiniami appeared first
codojedzeniamiksujemy. Dodajemy śmietanę, budynie, opcjonalnie olejek i miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy równomiernie na ciasto. Na wierzchu układamy maliny. składniki na wierzch kokosowy: 200 g kokosu 100 g masła 100 g cukru wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Gotową kruszonką posypujemy wierzch sernika. Całość pieczemy przez ok. 80 min. Po upieczenia pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach
Domowy Smak Jedzeniadodatkowo zostawić sobie ok 12 kawałków, żeby jak będziemy nakładać masę w środek każdej papilotki włożyć po 1 małym kawałku pokrojonej krówki ,taka niespodzianka wlaśnie ,na koniec posypujemy kokosem i pieczemy 180 st ok 25 min w zalezności od piekarnika
Moje Wyrobyzasmakował (głównie jest to zasługa Olgi ;)), więc próbuję nowych smaków i postanowiłam tym razem zrobić to pyszne i zdrowe ciasto bez pieczenia z moim ulubionym karobem i zastąpiłam kokos mielonymi migdałami. W efekcie powstał wegański migdałowy jagielnik z karobem i owocami – u mnie z królującymi obecnie borówkami amerykańskimi Przy tak wysokich temperaturach, jakie mamy obecnie, ciasta na zimno
Fitkotmiesiącach na blogu będzie bardziej kolorowo i truskawkowo, w końcu zbliża się lato i sezon na świeże owoce. Dziś przepis na przepyszny chlebek bananowy z mnóstwem truskawek, wzbogacony o kokos i nasiona chia. Chlebek nie zawiera cukru, ani żadnych niezdrowych dodatków, nie ma też w nim wiele tłuszczu, a jeśli użyjemy mleka roślinnego to będzie też bez laktozy. Chlebek
Healthy food explorerciasto, ale nie wyrosło ono zbyt duże, więc bardziej pasowała mi na to nazwa batoniki. W smaku na pierwszy plan zdecydowanie wybija się banan, ale wyczuwalny jest również kokos a, smak doskonale wzbogaca czekoladowo-kokosowa polewa. Batoniki są bardzo sycące, więc świetnie sprawdzą się na przekąskę do pracy lub uzupełnienie energii w trakcie przedświątecznej krzątaniny :) Składniki (ok. 12 małych
Healthy food explorerdodajemy olej. Ciasto przelewamy do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy, przykrywamy i zostawiamy do podrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 180 st . C 3. Na wierzchu ciasta układamy maliny , całość posypujemy kokosem lub np. płatkami migdałów. 4. Pieczemy
Marcepanowa kuchnia