Aromatyczny krem paprykowy z białą czekoladą – moja propozycja kolacji na Walentynki dla lubiących niebanalne połączenia smakowe Zupa, która zaskakuje prawdziwą fuzją smaków i aromatów – podsmażana papryka i kokos, a do tego niesamowitą słodycz wprowadza czekolada, a pikanterii dodaje pikantny olej z chili. Jeśli szukasz dania pod tytułem „co ugotować na romantyczną kolację?” to zapewniam
Eat me! Fit me!mąki kokosowej 4 łyżki ksylitolu (można dać trochę więcej lub dosłodzić stewią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g masła klarowanego na wierzch: mleko do posmarowania, posiekane orzechy, kokos, ksylitol, ulubione dodatki Twaróg, jajka, jogurt i ksylitol wymieszać ze sobą, dodać suche składniki i rozpuszczone masło klarowane. Zagnieść ciasto (jest trochę lepiące). Rozwałkować na grubość około
Fitkotbaterie (prebiotyki) Mleko krowie można zastąpić np. mlekiem kokosowym, migdałowym czy z orzechów nerkowca. Masło z kolei możemy zagapić olejem kokosowym lub ghee. Jogurty można również zrobić samemu z kokosów i migdałów. Wystarczy trochę chęci i zaangażowania. Post Nabiał jeść czy unikać? pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zamieszać-pogotować-zajadać'. I jak najmniej zmywania po drodze żeby było. Tyle tylko, że naprawdę warto! Deser jest super! Przy jedzeniu nie dodaje mu uroku lekko zgrzytajacy w zębach kokos, a wizualnie: surowy banan, który oksyduje i pozostawia dziwny, szaro-burawy kolor. Ale nad tym można popracować, albo problem całkowicie zlikwidować idac w linię czekolady i wanilii. Pierwsze spotkanie
Lejdi of the housebęda bardzo mocno dojrzałe i piekę 'na bananowo' przez cały ranek. Fairy cakes (pomijam lukier, ale dorzucam do ciasta garść czekoladowych groszków), chlebki bananowe z kokosem , masłem orzechowym , albo wiśniami , a także mufinny ( takie , lub takie , albo nawet takie ), oraz krajanki-flapjacki . Potem cały ten arsenał studzę, pakuję w opisane pojemniki
Lejdi of the housemyślicie połączenie ciasta, baklii i kokosu może się udać? Myślę, że to najlepsze połączenie jakie jadłam w ostatnim czasie;) Kokosowy keks na bazie mąki Szymanowskiej wyszedł poprostu wyśmienity, lekki, puszysty ale mokry zarazem. A jakie jest Wasze ulubione ciasto? Składniki: 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej Szymanowskiej Polskie Młyny 250 gram masła szklanka cukru 1 łyżka cukru
Życie zaczyna się w kuchnikońcu zebrałam się i napisałam dla Was przepis na urodzinowy tort, który robiłam dla Męża w piątek! Tort o smaku: milky way + czarna porzeczka + kokos! Wyszło przepysznie! Składniki na biszkopt: 6 jajek - osobno żółtka i białka 1 szkl mąki pszennej typ 450 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki ciemnego kakao 1 szkl cukru szczypta soli Wykonanie
Trufelkowometalowej miski, dodać masło i śmietanę.Całość roztopić w kąpieli wodnej, ciągle mieszając, a ż powstanie jednolita masa. Ciepłą polewę wylać na wierzch sernika. Zostawić do zastygnięcia.Posypałam kokosem. Gotowe! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnizgniatamy wałkiem. Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie wlewamy do herbatników i zagniatamy na ciasto. KREM: Mleko, wiórki i cukier podgrzewamy, gdy kokos wchłonie całe mleko dodajemy masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. ZWIJANIE: Ciasto wałkujemy pomiędzy folią spożywczą na wymiary ok. 25/35 cm. Smarujemy kremem kokosowym. Z pomocą folii
Pani na deserbędzie zrobić coś takiego na szybko. Spód ma lekko orzechowy posmak a wierzch pokrywa kokosowa bita śmietana. Niezamierzenie ale wyszło mi przy okazji wegańskie oraz bezglutenowe ciasto:) Jeśli kochacie kokosy to spróbujcie koniecznie! Wartości odżywcze na 100 g (jako słodzik policzyłam ksylitol): 241 kcal w tym: B: 4 g; W: 17 g; T: 18,5 g. Składniki Spód
Health-Fit-Lifesmaku szczypta cynamonu Płatki owsiane, sól i wodę zagotuj w małym rondelku stale mieszając. Zmniejsz ogień i gotuj owsiankę przez 3 minuty. Przełóż na miseczkę i posyp pistacjami, nasionami, kokosem, cynamonem i czekoladą. Rozpuść masło z syropem klonowym i polej owsiankę. Podawaj na gorąco. Spara Spara Spara Spara The post Owsianka z bakaliami -metamorfoza zwykłej owsianki appeared first
codojedzeniateż porównania czy jest lepsza od innych, toteż może i nie powinnam jej zbytnio zachwalać ;), ale przyznaję, że ogromnie mi smakowała. Lekka, owocowa z delikatną nutą kokosu. Sama sobie się dziwię, że dopiero odważyłam się na jej przygotowanie, ale tych słodyczy wszelkich teraz tyle, że nie sposób wszystkiego od razu wypróbować. I zjeść ;) Normal 0 21 false false
Kuchnia w czekoladzieMmmmm, trufle, trufle…. Mocno wiśniowe, z ledwo wyczuwalną nutą kokosu i nasionami chia przyjemnie trzaskającymi między zębami, naturalnie słodzone daktylami i oblane czekoladą. Czy kogoś trzeba zachęcać? Polecam! Składniki (na około 8 trufli): Trufle: 1 szklanka daktyli bez pestek 1 szklanka wiśni mrożonych bez pestek 1/4 szklanki nasion chia 1/4 szklanki mąki kokosowej Polewa: polewa czekoladowa według tego przepisu (około
Lamarida.plniej słodkiego kokosa Dzięki serowi, przyprawom i dodatkom smakuje równie wybornie jak niejedna tradycyjna pizza na cienkim cieście i nikt nigdy nie zorientował się że powstała na bazie kokosów Składniki na ciasto: 220 g startego żółtego/twardego sera mozzarella 40 g serka śmietankowego 2 jajka 45 g mąki kokosowej sól himalajska zioła prowansalskie oregano bazylia czosnek Ser mozzarella zetrzeć
Ola la LCHFjemy przede wszystkim oczami, prawda? Zupy-kremy do doskonały pomysł na wykorzystanie nadmiaru bulionu warzywnego czy mięsnego, nic się nie zmarnuje, a żołądek napełnimy! Gotowy krem posypcie kokosem, idealne połączenie z kremem z marchwi! Dodajcie posiekaną natką i oprószcie wędzoną papryką, niebo! Zupa krem z marchwi z wędzoną papryką / 1 porcja Składniki: 2 duże marchewki 2 ząbki czosnku
Moja smaczna kuchnia