Wszystko razem wymieszać na jednolitą gęstą masę, teraz dodać rodzynki i ponownie wymieszać. Z masy formujemy malutkie luki w dłoniach i zanurzamy w rozpuszczonej polewie czekoladowej oraz obtaczamy w kokosie i perełkach. Podawać schłodzone
Camilla w kuchnitakich tostach mamy siłę i energię do samego obiadu, polecam :) 3 porcje: chałka 2 szklanki płatków Lubella Corn Flakes Klasyczne 2 jajka 4 łyżki jogurtu greckiego z kokosem 2 łyżki masła klarowanego maliny różowy grejpfrut Chałkę kroimy na grube kromki. Obtaczamy je w jajku rozmieszanym z jogurtem. Z obu stron panierujemy w lekko rozgniecionych płatkach Corn Flakes. Na patelni rozpuszczamy
Mienta blogsamo dno). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto makowo kokosowe: 6 białek 150 g maku 150 g kokosu 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy
Domowy Smak JedzeniaPiątek! Zapraszam na ciasto kruche i przepyszne! Krajanka orzechowo kokosowa z dulce de leche to moje nowe odkrycie . Przepyszne ciasto na kruchym spodzie z mnóstwem orzechów o kokosu, a jakby jeszcze nie było mało tych dobroci to polane dulce de leche . Uwielbiam szybkie ciasta, a to kruche robi się naprawdę bezproblemowo i szybko. Krajanka orzechowo kokosowa to coś dla smakoszy
codojedzeniaKolejna, ulepszona wersja a'la Raffaello jaglane, ale tym razem smak dosłownie powala! Uwielbiam wszystko co ma w sobie kokos, ale te kulki jaglane zje każdy kto nie przepada za kokosowym smakiem. Kulki wprost rozpływają się w ustach. Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej suchej 2 łyżki erytrytolu 1 szklanka wody 1 szklanka mleczka kokosowego 1 1/2 szklanki wiórek kokosowych Sposób
Truskawkowa Fiestawykładamy kremem, dociskamy biszkoptami jeden obok drugiego, które również można nasączyć. Kremówkę przelewamy do garnuszka , podgrzewamy, wrzucamy kawałki czekolady i przygotowujemy polewę, którą wylewamy chłodniejszą na górę ciasta, posypujemy kokosem i chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Ciasto jak zawsze najlepsze będzie na drugi dzień
W Moim Magicznym Domusoli ok. 1kg świeżych lub mrożonych śliwek (możesz też użyć innych owoców, na przykład truskawek) Składniki – kruszonka: 100 g mąki 100 g masła 70 g cukru 30 g kokosu Sposób przygotowania: Drożdże pokrusz i dodaj do nich 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki i około 50 ml mleka (1/4 z całości) – składniki te odbierz ze składników na ciasto
Via GustoWitajcie :) Mam dzisiaj dla Was przepis na pyszny torcik z malinami, nutką kokosu i czekoladkami. Wybaczcie że nie ma zdjęcia z przekroju ale tort był na zamówienie dla znajomych więc rozumiecie że nie mogłam go rozkroić. Zapraszam do wypróbowania bo jak stwierdzili znajomi był bardzo pyszny :) Składniki na biszkopt : 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki
Sama słodycz i szczypta chiliserem to wspaniała przekąska, która zaspokoi głód i doda energii. Taki pomysł na szybki obiad powinien spodobać się szczególnie dzieciom, gdyż wnętrze naleśników jest delikatnie słodkie i pachnie kokosem. Uwielbiam naleśniki i kiedy tylko mogę, staram się je przygotowywać, najbardziej lubię takie z serem. Tym razem do sera dodałam wiórki kokosowe i cukier kokosowy, który nadał bardzo przyjemnego niezbyt słodkiego
Kuchcik gotujeMedaliony przyprawiamy z obu stron pieprzem oraz solą i panierujemy - najpierw w jajku, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych, ponownie maczamy w jajku i na końcu drugi raz obtaczamy w kokosie. Powtarzamy tę czynność z każdym kawałkiem mięsa. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z ziemniakami tłuczonymi, pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami
Kuchnia MagdaLenyjaglaną dobrze płuczemy. Gotujemy około 15 minut w szklance wody - tak by kasza wchlonęładnie całą wodę Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy. Lekko przestudzamy. Dodajemy banany i kokos zmielony w młynku do kawy. Miksujemy mikserem. Do silikonowych foremek nakładamy na spód cieniutka warstwę masy z kaszy. Do każdej foremki wkładamy całą truskawkę. Nakładamy
Szkrab Je Sammleka szczypta soli łyżka oleju Mąkę przesiewamy, łączymy składniki i smażymy piękne naleśniki :) nadzienie - kostka twarogu 200 g jogurt kokosowy (u mnie był to Cheasy skyr, kokos) Mieszamy wszystko razem (ja użyłam blendera boo w naleśnikach z nadzieniem serowym nie lubię grudek) do uzyskania niezbyt gęstej masy. W razie potrzeby dodajemy jogurtu. mus truskawkowy
BezglutenowaIzabelaładnie określać - wysublimowana dawka prawdziwie zdrowej i pysznej słodyczy. Ciemna warstwa, którą widzicie na załączonych zdjęciach, kryje w sobie masę cudownych składników idealnie łącząc się z delikatną warstwą śmietankowego kokosu i nasion chia. Deser bardzo prosty w przygotowaniu, a po spędzeniu dodatkowych kilkunastu minut w lodówce znacznie zyskuje na smaku. Nie mogę przy okazji nie wspomnieć o konkursie kulinarnym
Kuchnia Elliedaktylom. Daktyle są bazą dla wszystkich smaków, ale dodatek różnych owoców i bakalii sprawia, że każdy z batonów jest inny. Połączone smaki bardzo dobrze się dopełniają – przykłady to kokos & banan, jabłko & cynamon, czy też kakao & malina. Batony są miękkie, słodkie i potrafią świetnie zwiększyć naszą energię! LIO SHAKES Lio shakes to sproszkowane liofilizowane owoce i warzywa
Via Gustowsypać wiórki kokosowe - całość wymieszać i wlać do zmiksowanych jaj - całość masy zmiksować; daktyle i orzechy posiekać na drobne kawałeczki - dodać do zmiksowanej masy; na koniec do naszej pachnącej kokosem masy dodać borówki - wszystko wymieszać dokładnie ręką i lekko wyrabiać - masa powinna być bardzo gęsta i lepka; na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy pojedynczo uformowane w prostokąt batony; piec
MintTaste