Lubicie babeczki? Takie ciekawie nadziane i udekorowane pysznymi kremami? German turtle cupcake to babeczki nadziane kokosem i udekorowane serowo kakaowym frostingiem. Połową sukcesu jest dobry przepis na samą babeczkę, bo z kremami można kombinować do woli. Cupcake to babeczka z kremem, a skoro z kremem to byłoby dobrze, gdyby babeczka bazowa nie wyrastała z górką na środku. Dlatego
Rusty Forknerkowca i wyrazistych moreli - był to strzał w 10! Taką trufelkę możesz bez wyrzutów sumienia zjeść do popołudniowej kawy. Masę możesz także uformować w kształcie raw batoników (wtedy kokos lepiej dać do reszty składników, ja bym go nie pomijała, gdyż dobrze komponuje się zresztą składników). Batony będą wygodne do zabrania w ramach drugiego śniadania do szkoły
Fabryka pomysłówwiórki kokosowe, wymieszaj. Odstaw do ostudzenia. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaj pozostały cukier, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Pianę dodawaj stopniowo, wymieszaj delikatnie z kokosem, po łyżce dodawaj pozostałą pianę. Małą łyżeczką nakładaj niewielkie porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczenie 15 minut w temperaturze 180 stopni do złotego koloru. Smacznego
KurnikowoPiątek zawitał, jest też coś słodkiego :-) Tym razem pyszny jabłecznik wg Siostry Anastazji z kokosem. Warstwa jabłkowa zawiera w sobie dodatkowo budyń i rodzynki. Ciasto jest pyszne, delikatne, piecze się wszystko razem, więc nie trzeba nic przekładać. W oryginale jabłka po usmażeniu trzeba było zmiksować blenderem na gładko, ja starłam je przed smażeniem na tarce na grubych oczkach i potem
kruche babeczkiłuskanej pszenicy 850 g masy makowej z bakaliami 200 g orzechów ( po około 66 g migdałów, orzechów laskowych i orzechów włoskich) 6-8 łyżek miodu dodatkowo : kokos Wykonanie: 1. Pszenicę namaczamy minimum 8 godzin, najlepiej namoczyć przez noc. Po tym czasie odcedzamy i gotujemy w świeżej wodzie, aż zmięknie, około 30 minut. 2. Migdały parzymy w gorącej
Mój pomysł namleka szczypta soli łyżka oleju Mąkę przesiewamy, łączymy składniki i smażymy piękne naleśniki :) nadzienie - kostka twarogu 200 g jogurt kokosowy (u mnie był to Cheasy skyr, kokos) Mieszamy wszystko razem (ja użyłam blendera boo w naleśnikach z nadzieniem serowym nie lubię grudek) do uzyskania niezbyt gęstej masy. W razie potrzeby dodajemy jogurtu. mus truskawkowy
BezglutenowaIzabelasmakowały następnego dnia, ale po prostu nie mogę – nie ostała się ani jedna. Drożdżówki wyszły niesamowicie puszyste i mięciutkie. Smakowały nam wszystkim bardzo. Pomimo tego, że lukier posypany kokosem nadaje im uroku, następnym razem zrobię jednak bez niego – nie będą aż takie słodkie:) Bułeczki: 325 ml mleka 3,2% 50 g masła 500 g mąki pszennej
Smaki Na Talerzuprzyprawa wytrawna a jednak świetnie komponuje się ze słodkimi, zbożowymi smakami. Koniecznie spróbujcie tej propozycji albo skuście się na ciasteczka według własnych preferencji wymieniając poszczególne składniki jak sezam, kokos czy słonecznik na inne dodatki. Szalejcie śmiało 😎 Ciasteczka na pandzi głód: -200g płatków owsianych górskich (lub mieszanki kilku zbóż) -50g wiórków kokosowych -50g słonecznika
Candy Pandasżółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Drugą połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem pudrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć stopniowo dodając budyń na końcu kokos i ajerkoniak. Na przemian przekładamy: krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wstawiamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: 600g śmietany 30% 5 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny odrobina gorącej wody WYKONANIE
Dziś Ja gotujegalaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe Sposób przygotowania Biszkopty: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do sztywnej piany dodajemy partiami cukier, a następnie żółtka. Miksujemy przez chwilę, po czym dodajemy bakalie (orzechy, kokos oraz rodzynki) wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia. Mieszamy szpatułką lub drewnianą łyżką do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Wykładamy na dwie równe blaszki wyłożone papierem
Kuchnia w czekoladzieminut do momentu aż sos zgęstnieje. Na końcu doprawić całość solą, pieprzem oraz dodać posiekaną kolendrę. 6. Ryż ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Kurczaka na kokosie podawać na ugotowanym ryżu
Szalona Kuchnia Ewelinymąki kokosowej 4 łyżki ksylitolu (można dać trochę więcej lub dosłodzić stewią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g masła klarowanego na wierzch: mleko do posmarowania, posiekane orzechy, kokos, ksylitol, ulubione dodatki Twaróg, jajka, jogurt i ksylitol wymieszać ze sobą, dodać suche składniki i rozpuszczone masło klarowane. Zagnieść ciasto (jest trochę lepiące). Rozwałkować na grubość około
Fitkotśmietan- fixem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaję żelatynę. Ubijam. Masę wykładam na ciasto, wyrównuję. 5. Wiórki kokosowe prażę na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru. Wierzch ciasta posypuję kokosem. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę do lodówki
Tradycyjna kuchnia Kasiciekawe, pochodzą z Australii gdzie niewykorzystany biszkopt polewano czekoladową polewą i obtaczano w wiórkach aby się nie zmarnował. Kto jeszcze nie zna tego deseru to polecam. Zwłaszcza miłośnikom kokosu. Ciasto: 4 jajka 1 szkl cukru szczypta soli 1/2 szkl oleju 1/3 szkl ciepłej wody 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy Polewa: 200 g masła
Smakołyki Asirozgrzanej patelni smażymy małe placuszki. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Wartości odżywcze: 169 kcal w tym: B: 10 g; W: 10 g; T: 9 g. II Kakaowe placuszki z kokosem Składniki - 20 g mąki owsianej - jajko - odrobina wody - szczypta sody oczyszczonej - łyżeczka wiórek kokosowych - 1-2 łyżeczki kakao Wykonanie Do miseczki wsypujemy mąki i sodę. Wbijamy jajko. Całość mieszamy i dolewamy
Health-Fit-Life