kokos - 5426 przepisów (strona:142/362)

Ciasto z kaszą manną i wiórkami kokosowymi 260

przygotowywane na herbatnikach, postanowiłam wypróbować również ten przepis. Został on jednak przeze mnie nieco zmodyfikowany m. in w masie z kaszy manny pojawiło się mleko kokosowe, przez co posmak kokosu jest jeszcze bardziej wyrazisty.  Ciasto 1/2 szkl. mleka 3 jaja 3/4 szkl. oleju 1/2 szkl.miodu 1 szkl. mąki  2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do miski

Kuchenne aromaty
Babeczki kokosowe 158

Dziś coś dla fanów kokosu – puszyste babeczki z kokosowymi wiórkami, podane z kremem śmietankowo kokosowym. Składniki: babeczki - 100 g białej czekolady - 120 g masła - 100 g cukru - 125 g mąki pszennej - 100 g wiórków kokosowych - 50 ml mleka - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa - 200 g serka śmietankowego - 100 g cukru pudru - 100 g wiórków kokosowych

Zainspirowana w kuchni
Smoothie Bowl - mango/ banan z kefirem 153

kilka propozycji, które następnie zbiorę w jedną całość! Poza tym... czy to nie wygląda cudnie?  Składniki: 1 banan  1/2 mango 200 ml kefiru  Do dekoracji: kokos  orzechy laskowe pistacje  orzechy włoskie  banan mango nasiona chia Banana i mango zmiksuj z kefirem na gładką masę. Gęste smoothie przełóż do miseczki. Udekoruj ulubionymi dodatkami.  Smacznego

Mango Papaja
CIASTO BOUNTY 373

Jeśli ktoś lubi wiórki kokosowe to trafił idealnie. Wilgotny czekoladowy biszkopt i moc kokosu przyprawia o zawrót głowy!   Składniki na biszkopt: 5 jaj ¾ szklanka mąki pszennej ½  szklanka cukru, 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 3 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy ½ szklanka cukru 20-25 dag wiórek kokosowych 1 kostka masła Ponadto: 1 czekolada

Słodki Zakątek
rolada a la bouny bez pieczenia 388

wiórek kokosowych 60 g cukru pudru 100 g masła 3 łyżki mleka wykonanie: Do rondelka wkładamy masło, cukier oraz wlewamy mleko. Podgrzewamy aż masło się rozpuści. Dodajemy kokos i chwilkę podgrzewamy. Zestawiamy z ognia i wykładamy na kakaowy prostokąt. Delikatnie zwijamy w roladę. Zawijamy w folię spożywczą lub aluminiową i schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Smoothie Bowl (MANGO/ KOKOS/ KAKI) 156

propozycja smoothie dla Was. Mi się podoba, a Wam? Składniki smoothie: 1/2 mango  150 gram jogurtu naturalnego  1/2 szklanki mleka kokosowego  1 kaki  Dodatki: mango kokos  chia  kaki  mandarynka  jagody goji  orzechy laskowe Mango, jogurt, kaki i mleko kokosowe zmiksuj na gładkie smoothie. Przelej smoothie do miseczki i udekoruj dodatkami

Mango Papaja
Ciasto z sezamem, masą chałwową i bezą kokosową 176

Masło, cukier i chałwę rozpuścić w rondelku, ale nie gotować. Masa ma być jednolita. Masę wystudzić. Podczas stygnięcia zacznie gęstnieć. Gdy będzie wystarczająco gęsta przełożyć nią placki. Placek z kokosem na dole, a placek z sezamem na górze. Jeśli zdarzy się Wam, że placek z sezamem zbyt się Wam przypiecze to wtedy dajecie go na spód, a kokosowy na górę

Mania Wypiekania
sernik kokosowy z marakują 189

minut.  W tym czasie przygotować masę serową: białka jaj ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać mleczko kokosowe i ubijać chwilę (masa będzie rzadka). Dodać ser,kokos, wlać olej i wsypać budynie. Krótko zmiksować do połączenia składników. Kiedy biszkopt będzie już w miarę zapieczony wylać na niego masę serową. Wstawić ponownie do piekarnika i piec około godziny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Placek Toffi 153

margarynę, dodać cukier wodę i kakao. Całość mieszać aż powstanie gładka polewa. PRZEŁOŻENIE CIASTA: biszkopt ciemny - pół masy budyniowej - wafel- kajmak - wafel - pół masy budyniowej - biszkopt jasny - polewa czekoladowa - kokos

Dziś Ja gotuje
Ciasto malinowo - kokosowe 193

kokosowe i delikatnie mieszamy za pomocą drewnianej lub plastikowej łyżki. Blat wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w 180 st. C przez 15-20 min. aż kokos będzie złocisty. Upieczony blat odstawiamy do wystudzenia. Następnie blat umieszczamy na wierzchu ciasta i lekko dociskamy do masy. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, gdy blat kokosowy lekko zmięknie

kulinarne odsłony pati
Domowe pralinki rafaello 220

wstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Po tym czasie łyżeczką nabieramy w dłoń krem, rozpłaszczamy, na środku układamy migdała bez łupki i zwijamy w kuleczkę. Obtaczamy w pozostałym kokosie. Pralinki przed podaniem mocno schładzamy

Kuchnia w czekoladzie
Bounty -ciasto, które zachwyci 239

koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Pieczemy 180 stopni ok. 40 min. Upieczony biszkopt studzimy Robimy masę kokosową. 2 ½ szklanki mleka zagotowujemy z cukrami. Wsypujemy kokos, mieszamy i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodajemy masło i rozpuszczamy, mieszając. Budyń rozrabiamy w ½ szklanki mleka i wlewamy do masy kokosowej. Mieszamy i gotujemy

W kuchennym oknie Ewy
Kutia 214

łuskanej pszenicy 850 g masy makowej z bakaliami 300 g orzechów ( po 100 g migdałów, orzechów laskowych i orzechów włoskich) 6-8 łyżek miodu  dodatkowo :   kokos Wykonanie: 1. Pszenicę namaczamy minimum 8 godzin, najlepiej namoczyć przez noc. Po tym czasie odcedzamy i gotujemy w świeżej wodzie, aż zmięknie, około 30 minut.  2. Migdały parzymy w gorącej wodzie

Mój pomysł na
drobne ciasteczka 256

czerwonej porzeczki (przepis klik), do drugiej dodałam mak i przełożyłam marmoladą, trzecią część przełożyłam marmoladą i polałam lukrem z likierem pomarańczowym a ostatnią część umoczyłam w polewie i kokosie. Ciasteczka na drugi dzień po upieczeniu były tak delikatne, że rozpływały się w ustach. Ciasto trochę źle mi się wałkowało (ciut się rwało) ale za to po upieczeniu było wspaniałe. Jeśli

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Murzynek bez jajek i masła 402

Uwielbiam serowe oponki (pączki z białego sera), mogłabym je... Pleśniak z dżemem i orzechami Naszła mnie ochota na domowe, kruche ciasto. W szafce - słoi... Szybkie ciasto z morelami i kokosem Ciasta jogurtowe mają to do siebie, że robi się je szybko - ... Post Murzynek bez jajek i masła pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku