pomarańczą . Fakt! - sprawdziłam :) Na konserwatystów czekały pączki o bardziej stonowanych smakach: wiśnia, malina, gruszka, owoce leśne, róża . Klienci nie bojący się eksperymentów cukierniczych mogli z kolei popróbować ananasa z kokosem, rafaello czy kawy . Swoistą wizytówką lokalu są smakowe lukry , którymi pączki się oblewa - chociażby ten uroczo różowy o malinowym posmaku . Ja osobiście skusiłam się na torcik pączkowy z bitą śmietaną
Grunt to przepis!dodać deser sojowy i przelać do miseczki. Smacznego! Inne chrupkie chlebki z oferty: - z twarożkiem i marchewką - z nasionami chia i płatkami owsa - żytnie z musli - z żurawiną i kokosem - z komosą ryżową - z cebulką i serem - z pomidorami i mozarellą - z serem i pestkami dyni
Poranek na słodkoJeśli lubicie kruche ciasto, maliny i kokos to jest to słodkość właśnie dla Was. Idealne połączenie smaków, kruche słodko- kokosowe ciasto i kwaśne maliny, dla mnie bomba. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, plus około 30 minut pieczenia i można cieszyć się pysznym ciastem. Ale uwaga... ciasto znika dość szybko w niewyjaśnionych okolicznościach ;) Składniki: * 200 g masła * 1/4 szklanki cukru
Zrób to smaczniePrzepis, który zawsze wychodzi Polecam nowicjuszom oraz wielbicielom kokosu! Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0.25 szklanki oleju 100 g wiórków kokosowych opcjonalnie mała garstka płatków migdałowych masło do wysmarowania formy polewa do dekoracji Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier
Za drzwiami kuchniinaczej , bo było na herbatnikach, z dodatkiem jogurtu i w większej blaszce [KLIK ] .To ciasto jest na biszkopcie pieczonym w blaszce keksówce i z dodatkiem mleczka kokosowego zamiast jogurtu.Smakosze kokosu na pewno się skuszą na takie ciacho . polecam.Ciasto oczywiście w wykonaniu mojej córki, przepis znaleziony gdzieś w sieci. 2 jajka 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki mąki kukurydzianej
Moje domowe kucharzeniePachnące trawą cytrynową, kaffirem, imbirem i kokosem curry to jedno... Artykuł TAJSKIE CZERWONE CURRY Z RYBĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEKRUSZONKĄ! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ! UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! DROŻDŻOWE CIASTO Z RABARBAREM! URODZINOWY PUCH TRUSKAWKOWY TRUSKAWKOWE CIASTO Z KOKOSEM! DIETETYCZNY TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO! DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ
SMYKWKUCHNIMiksować do chwili otrzymania gęstego białego kremu. Posypka: Masło roztopić na patelni, wsypać cukier, podgrzewać chwilkę, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Smażyć na małym ogniu do ze złocenia kokosu. Ostudzić. Pierwszy blat biszkoptu umieścić w blaszce, w której był pieczony. Biszkopt nasączyć syropem ponczem cytrynowym. Nasączony biszkopt posmarować frużeliną lub dżemem. Na dżem wyłożyć 3/4 kremu, wyrównać powierzchnię
RAROSSAfajnie dodaje tutaj smaku. Kuleczki obtoczyłam w sezamie i kakao, ale nie musicie ich w niczym obtaczać, albo obtoczyć w tym na co sami macie ochotę np. amarantus ekspandowany, kokos czy inne. Dla kogo: dla lubiących zdrowe słodkości dla dzieci dla chcących zadbać o swój wygląd przed wakacjami Składniki: 50g orzechów włoskich 50g daktyli suszonych 50g rodzyn ek 70g żurawiny
Mania Wypiekaniamasą krówkową kładziemy 2 warstwę krakersów znów smarujemy i ostatnia warstwa krakersów i masa krówkowa a na to biszkopt mi akurat została masa krówkowa to posmarowałam biszkopt i posypałam kokosem ja użyłam 3/4 puszki masy krówkowej oraz mniej niż pół kostki margaryny razem to zmiksować i mamy masę gotową
Moje WyrobyKremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder i śmietanfix. Następnie dodajemy wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Bitą śmietanę wykładamy na marmoladę jabłkową i posypujemy startymi orzechami lub kokosem. Ciasto schładzamy. Smacznego Artykuł Sernik zielone jabłuszko pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujepewną wyjątkową okazję :) Biszkopt kawowy: 3 jajka 3 łyżki cukru 1/4 szkl mąki krupczatki 1 łyżka kawy mielonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt kokosowy: 3 jajka 10 dag kokosu 10 dag cukru 1 łyżka bułki tartej 1/4 łyżeczki proszku Biszkopt migdałowy: 3 jajka 3 łyżki cukru 12 dag migdałów (pół na pół zmielonych i posiekanych) 2 łyżki mąki krupczatki
Smakołyki Asioleju szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z cytryny 300 g truskawek pół puszki brzoskwiń na kruszonkę: 50 g masła 50 g mąki 50 g kokosu 50 g cukru żółtko Jogurt przełożyć do innego naczynia, kubeczek wymyć i wysuszyć. Jajka wbić do misy miksera i zacząć ubijać. Podczas ubijania powoli wsypywać cukier. Mąkę wymieszać z solą
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaŚwięto czekolady trzeba jakoś uczcić..Coś dla wielbicieli czekolady i kokosu..Pyszne małe czekoladki bounty.Pomysł znaleziony tutaj. 100 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 3 kopiaste łyżki wiórków kokosowych 2/3 szkl. mleka 3 łyżeczki mąki kukurydzianej(płaskie) 30 ml wódki 1 czubata łyżka cukru 2 paski białej czekolady Czekoladę gorzką i mleczną roztopić w kąpieli wodnej. Foremki schłodzić
Moje domowe kucharzenieBiałe, rozkoszne w smaku trufelki o wyraźnym posmaku mleka w proszku i białej czekolady z orzeźwiającą cytrynową nutą, obtoczone w kokosie, nie za słodkie i nie mdłe, rozpływają się w ustach po wyjęciu z lodówki, mają konsystencję kremowego musu .Słodka mleczno czekoladowa pokusa. Idealny deser na wiosenne dni który wymaga odpowiedniej oprawy czyli filiżanki dobrej herbaty, zajrzyjcie
Wanilia i Kardamon