Lody o smaku mango z kokosem, lody wegańskie. Bez dodatku cukru, mleka, jajek. Tylko z dwóch składników plus przyprawy: sól i kardamon. Podstawą jest dojrzałe mango i dobre mleko kokosowe. 500 ml przecieru z mango* - u mnie 3 mango miodowe, puszka (300 ml) mleczka kokosowego 82%, szczypta soli, kilka kropel ekstraktu kardamonu (można użyć zmielony i przesiany kardamon) Puszkę mleka
królestwo garówWyszły puchate, wilgotne i mięciutkie babeczki, które bez najmniejszego oporu dały się przerzucić na talerzyk - jakby ktoś bardzo chciał. Czekolada pasowała idealnie, ale podejrzewam, że rodzynki/sułtanki, czy trochę kokosu, albo posiekanych orzechów wpasowałoby się w klimat równie dobrze. I jeszcze ostrzeżenie - proszek do pieczenia jest wyczuwalny, więc nie dla tych, którzy nie lubia tego charakterystycznego posmaku. Przepis
Lejdi of the houseSkład: mieszanka białkowa z upraw ekologicznych (ekologiczne białko grochu, ekologiczne białko konopi, ekologiczne białko jagód goji), ekologiczny aromat jagodowy, ekologiczna guma guar, sól morska, ekologiczny ekstrakt stewii, ekologiczny zmielony kokos. Masa netto: 750g Wartości odżywcze: 25g/ 90 kcal, tłuszcz – 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0g, węglowodany – 4g w tym cukry – 3g, białko – 17g, sól – 0,53g, żelazo
Candy Pandasprzeszkadzała ale nie było jej na tyle dużo aby obrzydzić cały deser. Wiemy, że są miłośnicy połączenia truskawek z bazylią, więc w tym przypadku będą zadowoleni. Pinacolada – Ananas z kokosem to jedno z naszych ulubionych połączeń. Tutaj dodatkowo było czuć banany z jabłkiem ale fajnie smakowo wszystko razem się połączyło. My byśmy osobiście wymieniły proporcje puree jabłkowego z ananasowym
Candy Pandasciasteczka nie zawierają żadnych zbędnych dodatków, to idealnie nadają się dla dzieci. Jednak nie każdy preferuje intensywny smak kokosa, więc są one głównie skierowane do tych osób, które kokos uwielbiają. Ewentualnie, wedle uznania możecie zmniejszyć ilość wiórków kokosowych do 100 g. Z podanych niżej składników uzyskałam 18 ciasteczek o średnicy cm. Wszystkie ciasteczka razem wzięte mają ok. 1350 kcal, zaś
Kulinarne Przebojeakurat mnie zupa smakowała bardzo, ale część dzieciorów oznajmiła, że jest zbyt 'sosowata'. Za gęsta znaczy wnioskuję. Czemu ewentualnie można szybko i efektownie zaradzić dodatkowych chlustem wody do gara... Kokos jest tylko lekko wyczuwalny, nadaje raczej takiego delikatnego, kremowego posmaku. Przepis z ksiażki Coconut oil. Nature's perfect ingredient. Składniki: (na 5-6 porcji) 1 łyżka oleju kokosowego
Lejdi of the houseTaki krem kokosowy można wykorzystać do deserów, lodów, naleśników, do przełożenia ciasteczek itp.a także można po prostu jeść bez żadnych dodatków.Ja uwielbiam kokos i łasuch ze mnie i co jakiś czas śmigam do lodówki ,aby zjeść łyżeczkę tego pysznego kremu. 200 g cukru [można dać ciut mniej] 200 g wiórków kokosowych 150 g wody przegotowanej schłodzonej Do naczynia thermomiksa
Moje domowe kucharzeniestarte na tarce. Pianka jest budyniowa z dużą ilością wiórek koksowych, a do tego kwaśne, czerwone porzeczki. Ciasto jest idealnie zrównoważone w smaku, gdyż słodka pianka budyniowa z kokosem przełamana jest kwaśnymi owocami. Rewelacja! Do ciasta można dodać również inne owoce, ale ważne by nie były one zbyt słodkie, gdyż ciasto nas zemdli od słodyczy 😉 Składniki
Kuchnia MagdaLenystarte na tarce. Pianka jest budyniowa z dużą ilością wiórek koksowych, a do tego kwaśne, czerwone porzeczki. Ciasto jest idealnie zrównoważone w smaku, gdyż słodka pianka budyniowa z kokosem przełamana jest kwaśnymi owocami. Rewelacja! Do ciasta można dodać również inne owoce, ale ważne by nie były one zbyt słodkie, gdyż ciasto nas zemdli od słodyczy 😉 Składniki
Kuchnia MagdaLenypokrojona w kostkę mięta kilka listków lawenda kwiatki Jogurt mieszamy z matcha, dolewamy miód i mieszany. Dodajemy posiekane liski mięty. Wlewamy do szklaneczek a wierzch dekorujemy kiwi, kokosem i kwiatkami lawendy
AZgotuj!mocniejszy sprzęt (choć i te słabsze często dają radę), kilka chwil i gotowe. Domowe masło orzechowe (pastę) możecie przygotować w wersji crunchy (z kawałkami), gładkie, a nawet z kokosem lub kakao. Tu ogranicza Was jedynie wyobraźnia i indywidualny gust. Spróbujcie. Przepisy z masłem orzechowym (pastą orzechową): Szybka kokosowo-orzechowa krajanka Składniki: 500 g orzechów ziemnych – u mnie niesolone
Słodkie okruszkispodzie z przepysznego brownie. Robi się go szybko i prosto i zawsze, ale to zawsze się udaje. Całości dopełnia prosty mus z malin, które rewelacyjnie komponują się z kokosem. Inspiracją do tego sernika jest przepis z Kwestii Smaku
Milion Smakówmisy robota kuchennego i lekko zmielić (jest szansa, że całość zbije się w kulę, ale to nie problem, struktura zmieni się po dodaniu reszty składników). Wsyp kawę, migdały i kokos. Zmiel jeszcze raz, rozdrabniajac rękoma ewentualne duże bryły. Dodaj chia i płatki owsiane. Dobrze wymieszaj - ręcznie, lub robotem kuchennym. Przygotuj foremkę-keksówkę wyłożona papierem do pieczenia. Przełóż przygotowana masę, delikatnie
Lejdi of the housepełni. Przepisy są proste, sprawdzone i smakują wszystkim domownikom. 1. Drożdżówki z owocami i kruszonką - idealne puchate, możesz je przygotować z dowolnymi sezonowymi owocami, gorąco polecam! 2. Muffinki z kokosem i truskawkami - prosty i szybki sposób na coś słodkiego! 3. Drożdżowe z dużą ilością owoców i kruszonki - to ciasto, gdzie ciasta mało ale dużo owoców i dużo maślanej kruszonki, możesz
SMYKWKUCHNIdużo zachodu. A koniec końców wpadł mi do głowy pomysł na sernik inspirowany moim ulubionym wafelkiem - Princessą kokosową. Na upały będzie jak znalazł ponieważ jest to sernik na zimno. Kokos kojarzy się z egzotyką więc idealnie wpasowuje się w klimat lata. Jestem również pewna, że nie tylko ja jestem miłośniczką wspomnianego wafelka i wielu z Was zaciekawi ten przepis. Sernik
My simple kitchen