Niezwykle aromatyczne danie z delikatnymi krewetkami, zdrowym makaronem orkiszowym, chrupiącymi świeżymi i kolorowymi warzywami w towarzystwie pachnącego imbirem, cytrusową limonką oraz kokosem sosu to świetna propozycja dla fanów kuchni azjatyckiej. Składniki: 250g mrożonych krewetek 400ml mleczka kokosowego 200g groszku cukrowego 3 łyżki zielonej pasty curry 200g mini marchewki 400g pieczarek 1 limonka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek szczypiorku
Szalona Kuchnia Ewelinydonutów. Pieczone, ale za to z polewą! Intensywnie czekoladowe (za sprawą mojego ulubionego kakao firmy Valhorna ). Słodzone erytrytolem . Oczywiście na mące , mleku i oleju kokosowym . Jak już niejednokrotnie wspominałam, kokos stanowi jedno z ważniejszych elementów diety ketogenicznej . Wierzcie mi- Dunkin’ donuts może się schować! Jest to świetny pomysł na keto deser, zwłaszcza w jutrzejszych okolicznościach! Czekoladowe donuty Czekoladowe donuty
Modern Cave Girlśmietanki użyłam mleka kokosowego . To z firmy Real Thai jest na tyle gęste, że perfekcyjnie zastępuje śmietankę w różnych przepisach. Jest ono także bardzo czyste pod względem składu (tylko kokos i woda). W tym przepisie jakość składników jest bardzo ważna, dlatego użyłam kakao firmy Valhorna . Całość dosłodziłam erytrytolem, a dla podkreślenia smaku użyłam wysokogatunkowego ekstraktu z wanilii
Modern Cave Girlsami. Przepis otrzymałam od Halusi - ostatnio urządziłyśmy sobie przednią zabawę w wirtualne wspólne pieczenie, Halinka upiekła to ciasto z przyprawą korzenną i bakaliami a ja z wiśniami i kokosem. Obie wersje godne polecenia, za prostotę wykonania, szybkość a przede wszystkim za smak! Polecam serdecznie :) Składniki: 1 jajo 1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki przesianej mąki pszennej 1 łyżka
Kocham..lubię..gotuję..szkl NADZIENIE: jabłka 2 kg galaretka w proszku 2 op cynamon 1 łyżeczka kasza manna 1 łyżka Mąkę przesiać na stolnice, dodać sól, proszek,, kokos, margarynę i razem posiekać, dodać żółtka i szybko razem zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około godziny.. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, poddusić
ciasta i desery czyli na słodkowspomnienie poprawiające humor. Mowa tu oczywiście o specjalnych syropach do kawy. Smaków jest wiele, a ich popularność w naszym kraju zatacza coraz szersze kręgi. Są tu takie klasyki jak kokos, czekolada, karmel, czy rum, ale na uważnych poszukiwaczy czekają również curacao, irish cream, mięta, cherry, orzechy laskowe lub nawet wanilia. Wystarczy odrobina, by odczuć zmianę i poprawić sobie jeszcze bardziej
Gotujemy i jemypapierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 25 minut. Wyciągamy i zostawiamy do ostudzenia. Przygotowanie masy : Nasiona konopi moczymy przez noc. Wodę wylewamy. Konopie, kokos, mleko kokosowe, płynny olej kokosowy i wodę blendujemy. Żelatyne zalewamy kilkoma łyżkami wody o temperaturze 50 stopni, mieszamy i ja rozpuszczamy, przestudzoną dodajemy do masy. Wszystko mieszamy. Dodajemy
Szkrab Je Samproponuję pyszny deser przygotowany z wafli ryżowych, soczystych borówek i klasycznego kremu do andrutów wg przepisu mojej Babci :) opakowanie wafli Sonko Slim Wafle ryżowe z ryżem białym jaśminowym i kokosem szklanka borówek masa: 250 g masła 3/4 szklanki cukru pół szklanki wody 2 czubate łyżki kakao 2 szklanki mleka w proszku (niegranulowanego ) W garnuszku rozpuszczamy masło razem z wodą, cukrem
Mienta blogKruche ciasto ze słodkim kokosem i kwaśną czerwoną porzeczką. Smaczne, ciasto z owocami, którego nie może zabraknąć letnią porą. CIASTO KRUCHE: 250 g masła 5 żółtek 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia beza KOKOSOWA: 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki mąki
https:KKuchniaMniamjest trudny i jest w miarę szybki do przygotowania. Potrzebujemy tylko idealnie puszystego biszkoptu oraz masy kokosowej. Smaki są idealnie wyważone. Polecam ten tort dla każdego smakosza i zwolenników kokosów. Ciasto możemy przygotować w standardowej formie jako zwykłe ciasto w prostokątnej blaszce. Możemy je również przygotować w formie wykwintnego i pięknego tortu. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneskrobią kukurydzianą. Wlej do parującego mleka i gotuj, mieszając, aż masa zgęstnieje. Wsyp czekoladę i przemieszaj do rozpuszczenia. Przelej do miseczek, lub pucharków i zostaw do ostudzenia. Można posypać kokosem, pokruszonymi ciasteczkami, lub nałożyć łyżeczkę ulubionego dżemu
Lejdi of the houseśrednie jajka, ponadto: 1 łyżka mąki, masło do wysmarowania formy, ok. 2 łyżki wiórek kokosowych, do podsypania, cukier puder do oprószenia ciasta. Przygotowanie: Formę smarujemy masłem i obsypujemy kokosem. W dużej misce w mleku mieszamy drożdże z dodatkiem 1 łyżki maki i 1 łyżki cukru. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 15 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wbijamy jajka
Moniki Smakołyki