Lato bogate jest w owoce kolorowe, smaczne, zdrowe. Niektóre tylko w tym sezonie występują dlatego tak bardzo nam smakują. Same je zjadamy, czy do deserów, ciast dokładamy. Zapraszam na ciasto drożdżowe, które z dojrzałym bananem przygotowałam, a w nim dużą ilość borówek amerykańskich schowałam. Bardzo łatwe się je przygotowuje i super smakuje. Składniki na formę na tartę o średnicy ok. 27 cm: 250 g borówek amerykańskich, 20 g świeżych drożdży, 100 ml ciepłego mleka, szczypta soli, 60 g cukru pudr... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.