truskawkowe 800g mrożonych malin (nie rozmrażamy wcześniej) Krem: 550ml słodkiej śmietany 30% lub 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 roztopiona w kąpieli wodnej biała czekolada 70g kokosu Beza: 4 białka w temperaturze pokojowej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Szczypta soli Ok 6 łyżek płatków migdałów Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść
Kuchnia w czekoladziepianę i garnek odkładamy ‚ W następnym garnku ucieramy masło ,z cukrem i żółtkami na puszystą masę .Potem dodajemy biały ser oraz obie mąki i dalej ucieramy ,.Na koniec dodać kokos i rodzynki wymieszać łyżką oraz dodać ubitą pianę i też wymieszać ,przełożyć do blaszki i pieczemy .Blaszkę wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia na to herbatniki i wylać masę serową ,pieczemy
Moje WyrobyWysypujemy posypkę na ręcznik papierowy. 2 Biszkopt nasączamy i wykładamy tężejące owoce. Następnie układamy warstwę herbatników. Czekamy do momentu aż całość będzie zimna. Wykładamy przygotowaną bitą śmietanę i posypujemy kokosem. Ciasto odstawiamy na godzinę do lodówki. 3 Nadmiar posypki przechowuję w szczelnie zamknięty słoiku i wykorzystuję do innych ciast. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisywedle własnego przepisu na dużą blachę 33 x 28. Ciasto kokosowe Wybornie mi się udało muszę przyznać 5 białek ubić na sztywno ,dodać 1 szklankę cukru pudru .Wsypać potem kokos biały 20 dag i wymieszać i z tego upiec placek. wyjmować gorący. krem 1 puszka ananasów 1 masło 5 żółtek 1 budyń śmietankowy przygotowanie Z ananasów odlać sok ,ananasy drobno
Moje Wyrobystężenia na kilka godzin. Przed pokrojeniem wyjmijcie ciasto z lodówki na 2-3 godziny, żeby polewa dokładnie zastygła. Smacznego :)) biały ser, sernik, polewa czekoladowa, kakao, wiórki kokosowe, biszkopt, kokos
Bułka z Chlebemmoim blogu znajdziecie wiele ciekawych propozycji na ten dzień, może znajdziecie coś, co przypadnie Wam do gustu? – koktajl Frankenstein – bezowe kości – trufle dyniowo-orzechowe z kokosem – gryczane brownie z cukinii (bezglutenowe i wegańskie) – kabanosy w cieście francuskim – Pumpkin Spice Chia Pudding – mumie z ciasta fracuskiego – ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym 1. Mini
Be Fit Be Strongwystarczy dobrze zagnieść, schłodzić i cieszyć się orzechowym smakiem z kokosową nutą. Dla mnie połączenie idealne Spróbujcie i Wy Składniki: 1 szklanka pasty orzechowej – u mnie miód i kokos BeonTime 0,5 szklanki mąki kokosowej + 2-3 łyżki 3 pełne łyżki syropu daktylowego (można też dodać inne płynne „słodzidło”) Przygotowanie: Pastę orzechową przekładamy do miski. Dosypujemy pół
Słodkie okruszkipotas, a także salicylany, które działają jak środek przeciwbólowy. Aldehyd cynamonowy wykazuje działanie regeneracyjnie i przeciwnowotworowe. Kardamon wzmacnia odporność. Mąka jaglana jest bogata w lekkostrawne białko, a kokos w drogocenne tłuszcze. Podsumowując to ciasto jest jak lekarstwo, więc można je jeść bez wyrzutów sumienia. Nie obawiajcie się, jest smaczne, w konsystencji przypomina brownie, więc nie musicie zawracać sobie głowy
greenscarfodstawiamy na kilka minut aż nasiona napęcznieją i powstanie galaretka. Gotową jogurtową warstwę umieszczamy w szklankach na warstwie czekoladowej. Na tak przygotowane warstwy układamy owoce ( borówki i maliny) posypujemy kokosem, orzechami . Wszystko polewamy syropem klonowym Smacznego Artykuł Deser z chia i kakao pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEpropozycja na ciasto na weekend. Szybko się je przygotowuje, zawsze się udaje, a na wierzch tak naprawdę można dać wszystko to, co kto lubi. Mogą to być owoce, rodzynki, kokos... możliwości jest tu bardzo wiele i za każdym razem ciasto będzie miało inny smak. Doskonałe, gdy najdzie nas nagła ochota na coś słodkiego, 10 minut mieszania i kolejne 40 minut
Zrób to smaczniewydrukować. Zapraszam również na inne przepyszne przepisy na czekoladowe ciasta: CZEKOLADOWE CIASTO Z KASZY GRYCZANEJ CIASTO BANANOWE Z ORZECHAMI BROWNIE JAGLANE Z KOKOSEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywniewydrukować. Zapraszam również na inne przepyszne przepisy na czekoladowe ciasta: CZEKOLADOWE CIASTO Z KASZY GRYCZANEJ CIASTO BANANOWE Z ORZECHAMI BROWNIE JAGLANE Z KOKOSEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuPostanowiłem zrobić tartę! Pierwszą w życiu! Jako że jestem łasuchem moja wymarzona tarta powinna być słodka, ale i kwaśna. Uwielbiam kokos, więc dobrze by było
Vegan Tastewarstwę krakersów. Masę dzielimy w misce łyżka na 4 części. 1/4 wykładamy na krakersy. Na masę układamy kolejna warstwę herbatników i 1/3 masy… itd… wierzch posypujemy pozostałym kokosem, zakrywamy folia spożywcza i wstawiamy na noc do lodówki żeby ciasto stężało a krakersy zmiękły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PL