kokos - 5426 przepisów (strona:115/362)

Kakaowa gryczanka z kiwi i słonecznikiem 102

miseczki, zdobimy kiwi i nasionami słonecznika. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: 424kcal Białko: 15,5g Tłuszcz: 10g Węglowodany: 75g Błonnik pokarmowy: 10,4g Spróbuj także: gryczanka z kokosem, jaglanka z sosem bananowym. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności

Natka Pietruszki
Piernik przedświąteczny 132

blaty.  Przełóż ciasto t ężejącą masą owocową. Dociśnij ciasto  by masa skleiła blaty. Odstaw do schłodzenia. Na końcu polej ciasto dowolną polewą czekoladową i posyp kokosem. Ciasto świąteczne  wymaga niewątpliwie  lepszej dekoracji. Inspiracji możecie znaleźć na moim blogu w zakładce ciasta

Gotuj Sam!
Ciasto Santoska 252

minut. Ostudzić. Ciasto orzechowe: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Nadal ubijając dodawać cukier. Ucierać aż piana będzie szklista i lśniąca a cukier się rozpuści. Dodać orzechy, kokos, drobno posiekane wafelki, wymieszać. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 30 minut w temp. 170 stopni. Ostudzić. Krem: Mascarpone i śmietanka mają być mocno schłodzone. W misie

Smakołyki Asi
10 pysznych przepisów na ciasta z makiem 132

przepis na: Poezja Smaku 2. Seromakowiec przepis na: Z Chaty na Końcu Wsi (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Makowa panienka przepis na: Kulinarne Przeboje 4. Kruche ciasto z makiem i kokosem przepis na: My Simple Kitchen 5. Piegusek przepis na: Czekoladowa Książka 6. Tort makowy przepis na: Fabryka Kulinarnych Inspiracji 7. Ciasto makowo-adwokatowe przepis na: Słodka Strona 8. Mazurek makowy

BabskiePorady.pl - Przepisy
KOSTKA PIERNIKOWA + FILMIK 117

się rozpuszczą i wlewamy żęlatynę. Wszystko mieszamy do połączenia się składników. Polewę odkładamy aż ostygnie i jak już będzie tęzała zaczynamy maczać kawałki piernika, dodatkowo można go obtoczyć w kokosie lub mielonych orzechach.  Kostkę piernikową odkładamy aż polewa stężeje, jest gotowe do zjedzenia, smacznego.  Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Do świąt już będzie coraz bliżej -więc dziś świąteczne ciasto-przepis pochodzi z maminego zeszytu jest bardzo stary bo moja mama 240

brzoskwinie odsączone z puszki . trzecia warstwa ciasta warstwa makowa – składniki -1 szklanka cukru pudru ,szklanka suchego maku ,,5 białek, 1 łyżka mąki ziemniaczanej ,10 dag kokosu ,proszek do pieczenia ,cukier puder do posypania . przyrządzanie 3 warstwy ciasta – białka ubić na sztywno ,potem dodać cukier puder mieszać łyżką .Teraz dodajemy pozostałe składniki i mieszając cały czas łyżką i dodajemy

Moje Wyroby
Ciasto dyniowe z kokosem i ananasem 225

Kuchnia Joanny. Tak mnie zaciekawił, że musiał spróbować i teraz polecam, bo ciacho jest super, wilgotne i obłędne w smaku 🙂 Składniki: 350 g … Czytaj dalej Ciasto dyniowe z kokosem i ananasem

czarrna od kuchni
NIEZAWODNY SERNIK KTÓRY NIE OPADA + FILMIK 31751

zaczął się przypiekać temperaturę jeszcze zmniejszamy.  Po upieczeniu ciasto studzimy 1 -2 godziny przy lekko uchylonych dżwiczkach.  Ciasto dekorujemy według uznania, ja zrobiłam czekoladową polewę i posypałam kokosem.                                            Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Makowiec bez drożdży 106

ubiłam i dodałam do maku) 2 łyżki śmietany 30% 1/ 3 szklanki mleka Sposób przygotowania: Ciasto ugnieść i podzielić na części. Mak na łatwiznę z puszki. Dodałam białko trochę kokosu i orzechów. Do formy do pieczenia kłaść ciasto-mak-ciasto-mak-ciasto. Piec 1 godz. w 180 stopniach. Autor przepisu: Bernadeta Nowak Artykuł Makowiec bez drożdży pochodzi z serwisu Wasze

Wasze Przepisy
Orkiszowe chrupiace ciasteczka czekoladowe 121

piekarnika rozgrzanego do 190 czy 200 stopni. Uprażyć od czasu do czasu potrząsając blachą albo przemieszać drewnianą łyżką.  Ja prażyłam 25 minut. Następnie chrupiące ziarna połączyć z kokosem. Można spróbować czy ziarno jest wystarczająco uprażone zwyczajnie kosztując jedno czy dwa.  Ostatni składnik to czekolada, trzeba ją całkowicie roztopić, można w kąpieli wodnej, można  w mikrofali. Teraz już

I tu będę miała takie te
Murzynek 113

Piecz ciasto przez 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika wyjmij ciasto na paterę i chwilę przestudź. Polej ciasto odłożoną wcześniej masą kakaową. Możesz przyozdobić ciasto suszonymi owocami, orzechami, kokosem lub innymi dodatkami. Wystudź i krój dopiero jak masa zastygnie. SMACZNEGO! Artykuł Murzynek pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Miodownik 108

Ugotować mleko 2 szklanki. Z cukrem, kaszą manną i wiórkami kokosowymi, a oddzielnie w 1 szkl. mleka wymieszać z 5 żółtkami oraz budyniem i wlewamy do grysiku z kokosem, gotujemy przez chwilę. Ostudzić. 3/4 masła lub margaryny utrzeć do białości dodając stopniowo ostudzony budyń. Na placek dajemy połowę kremu na to 2 placek dajemy marmoladę lub powidła i kładziemy następne

Wasze Przepisy
Likier kokosowy 194

Domowy likier a`la malibu . Mi on bardzo smakuje,choć przyznam szczerze ,że ja nie za bardzo przepadam za  kokosem.  Jest gęsty,kremowy i delikatny w smaku. Szybko znika na spotkaniu ze znajomymi lub rodzinką. Ilość alkoholu możemy zwiększyć lub zmniejszyć wedle uznania a wiórki można wykorzystać np.do ciasta. Ja go zrobię napewno jeszcze nie raz! Składniki

Przepisy mojej mamy
Torcik truskawkowo -kokosowy 123

Mój urodzinowy torcik z truskawkami i bitą śmietaną z kokosami ❤🎂🥳 Przepis na tortownicę o średnicy 25cm. SKŁADNIKI: Biszkopt : 5 jajek 3/4 szkl.cukru 3/4 szkl.mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju ORAZ: 10 łyżek dżemu truskawkowego 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki wiórek kokosowych woda z cytryną

Przepisy mojej mamy
BUŁKI DROŻDŻOWE Z WARKOCZEM 126

Bułki z serem, kokosem i nutą pomarańczy. Fantazyjnie zawinięte w warkocze, cieszą oko i podniebienie. Takie bułki drożdżowe dzięki dodatkowi śmietany długo zachowują świeżość. Doskonale sprawdzą się w pracy i szkole.      Ciasto : mąka pszenna 500 g drożdże 50 g 2 żółtka mleko 140 ml śmietana 18 % 50 ml cukier drobny 65 g cukier waniliowy 1/2 łyżeczki olej

Smaczne moje