zostawić do podwojenia objętości na około 1 godzinę. W tym czasie zetrzeć czekoladę oraz w mieeczce wymieszać składniki na kruszonkę. Ciasto rozwałkować na duży prostokąt. posypać tartą czekoladą, kokosem i połamanymi malinami pozostawiając około 2 cm brzeg z jednej strony co ułatwi sklejenie. Całość zwinąć w rulon i pokroić na 12 kawałków. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą
Mohiellasucha to dodajemy więcej dżemu, nutelli lub masła orzechowego. Z ciasta formujemy kule o dowolnej wielkości i zanurzamy w roztopionej czekoladzie z mlekiem i łyżką masła. Można opcjonalnie posypać kokosem, płatkami migdałów lub inna dowolna posypką. Tak przygotowane bajaderki wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Andzia PichciJakiś czas temu wykonywałam podobny przepis na wersję wiśniową ( TUTAJ PRZEPIS) i razem z nim zrobiłam również nieco odmienioną wersję z brzoskwiniami. Galaretki przezroczyste zamieniłam na żelatynę i pominęłam kokos, chcąc wybić smak pomarańczy z brzoskwinią. Oba ciasta zrobiły furorę i ciężko stwierdzić, które było lepsze :) Wartości odżywcza 1 kawałka (20): 143 kcal
zdrowo i aktywnieJakiś czas temu wykonywałam podobny przepis na wersję wiśniową ( TUTAJ PRZEPIS) i razem z nim zrobiłam również nieco odmienioną wersję z brzoskwiniami. Galaretki przezroczyste zamieniłam na żelatynę i pominęłam kokos, chcąc wybić smak pomarańczy z brzoskwinią. Oba ciasta zrobiły furorę i ciężko stwierdzić, które było lepsze :) Wartości odżywcza 1 kawałka (20): 143 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzutych pysznych ciasteczek. Chyba wszyscy znają i lubią kokosanki:) Znane są już od lat i chyba każdy z Was się nimi zajadał. Kilka lat temu moja mama postanowiła zamiast kokosu użyć o zmielonych orzechów włoskich i tak powstały orzechanki:) Są super ! ! ! Czas wykonania: 2 h 30 min – 3 h Ilość porcji: 32 sztuki Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru
KuchniaWeDwoje.plbardzo słodkie. Czas wykonania: 1 h 20 min Ilość porcji: 28 sztuk Składniki: 1 szklanka orzechów ziemnych (250 g w łupince) 1 ½ szklanki płatków owsianych (200 g) 2/3 szklanki kokosu (60 g) 2/3 szklanki żurawiny (100 g) 2 łyżki pestek dyni 4 łyżki słonecznika łuskanego 6 łyżek sezamu 3 łyżki oliwy lub oleju (u mnie olej lniany) 3 łyżki miodu
KuchniaWeDwoje.plCrunchy kokosowe to kolejna domowa granola, tym razem z wiórkami kokosowymi i mleczkiem kokosowym. Lekko wyczuwalne wiórki kokosu nadają całości słodki, kokosowy smak. Można dodatkowo dodać płatków kokosowych, jeśli lubicie bardziej intensywny smak lub kawałki czekolady, aby granola była słodsza. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 7 pocji Składniki: 120 g płatków owsianych 3 łyżki łuskanego słonecznika 80 g wiórków
KuchniaWeDwoje.plpuszyste i delikatne PANCAKES oraz na zdrowe, OWSIANE PANCAKES już były. A co dziś? Dziś zdrowe i sycące placuszki bezglutenowe, zrobione na mleku kokosowym i mące lnianej. Pięknie pachną kokosem, są delikatne i równie mięciutkie, co te klasyczne. U mnie ostatnio numer jeden na śniadanie! Składniki 2 jajka 150 ml mleka kokosowego (można wymienić na inne, zwykłe lub roślinne
Analiza Smakuodstaw na 10 minut. 3. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni smaż placuszki po kilka minut z każdej strony. Dodatki (ze zdjęcia): jedna porcja dodatkami( sos, jagody, kokos) dostarcza średnio: 447 kalorii / 28 g białka / 12.2 g tłuszczu / 59.2 g węgli skyr naturalny - 1/2 op. (75 g) kakao naturalne - 1 łyżeczka słodzik - do smaku czarne jagody - 1 garść wiórki
Kuchnia Elliesmaczny pomysł zarówno na śniadanie czy obiad jak i na kolację. To proste i szybkie w przygotowaniu placuszki z dodatkiem startych jabłek i wiórków kokosowych idealne dla wielbicieli kokosu. składniki na około 10-12 racuchów 2 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml ) 2 szklanki mleka ( szklanka 250 ml ) 3-4 jabłka 2 jajka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka
Smakowite Daniamięs, na stole będą także słodkie wypieki, a wśród nich mazurki. Jednym z nich będzie mazurek Rafaello, który znalazłam już lata temu na Kwestii Smaku. Jest przepyszny. Jeśli lubicie kokos, koniecznie spróbujcie. Polecam. Składniki: Kruchy spód: • 200 g mąki • 1/3 szklanki cukru pudru • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 150 g zimnego masła
W mojej kuchnimałego woreczka, odcinamy koniuszek i wyciskamy czekoladę, robiąc delikatne wzorki. Gotowe ciasto przechowujemy w lodówce. Najlepsze jest po kilku godzinach, kiedy krem stężeje. Smacznego :)) brzoskwinie, wiórki kokosowe, kokos, czekolada, sok z cytryny
Bułka z Chlebemsmaczny! Przepis na 1 porcję o wartości ok. 275kcal, B: 4,9g, T: 14,1g, W: 32,2g. Polecam wypróbować również inne wersje crumble: – gorące śliwki pod kruszonką z kokosem – nektarynki pod owsianą kruszonką z orzechami – nektarynkowe crumble – deser idealny FIT Składniki: – 150g borówek – 10g mąki (owsianej, gryczanej, pszennej, żytniej…) – 10g masła, zimnego lub oleju kokosowego – 10g erytrolu – 10g płatków
Be Fit Be StrongBabka kokosowa to najlepsza babka jaką do tej pory jadłam. Puszysta, mięciutka, a zarazem wilgotna. Z dużą ilością kokosu, który uwielbiam. Po prostu rewelacyjna. Doskonała nie tylko na Wielkanoc. Bardzo prosta w wykonaniu, uda się każdemu. Wystarczy wymieszać składniki, włożyć do piekarnika i gotowe. Można od razu zajadać. Jeśli chcemy przechowywać ją dłużej, to też nie ma z nią problemu
Kuchnia z widokiem na ogródobtaczamy a potem w panierce panierka przygotowanie szklanka bulki tartej do miski ,5 łyżek płatków owsianych, 15 dag sera żółtego startego wymieszać to i obtaczać ,ja dodatkowo daje łyżkę kokosu. jak mi cos zostaje panierki to można dać do słoika wykorzystać do innych potraw
Moje Wyroby