kokos - 5426 przepisów (strona:111/362)

Drożdżówki z malinami, czekoladą i kokosem 251

zostawić do podwojenia objętości na około 1 godzinę. W tym czasie zetrzeć czekoladę oraz w mieeczce wymieszać składniki na kruszonkę. Ciasto rozwałkować na duży prostokąt. posypać tartą czekoladą, kokosem i połamanymi malinami pozostawiając około 2 cm brzeg z jednej strony co ułatwi sklejenie. Całość zwinąć w rulon i pokroić na 12 kawałków. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą

Mohiella
Bajaderki ( zero waste ) 150

sucha to dodajemy więcej dżemu, nutelli lub masła orzechowego. Z ciasta formujemy kule o dowolnej wielkości i zanurzamy w roztopionej czekoladzie z mlekiem i łyżką masła. Można opcjonalnie posypać kokosem, płatkami migdałów lub inna dowolna posypką. Tak przygotowane bajaderki wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Andzia Pichci
Śmietankowiec z brzoskwinią bez pieczenia 161

Jakiś czas temu wykonywałam podobny przepis na wersję wiśniową ( TUTAJ PRZEPIS) i razem z nim zrobiłam również nieco odmienioną wersję z brzoskwiniami. Galaretki przezroczyste zamieniłam na żelatynę i pominęłam kokos, chcąc wybić smak pomarańczy z brzoskwinią. Oba ciasta zrobiły furorę i ciężko stwierdzić, które było lepsze :)  Wartości odżywcza 1 kawałka (20): 143 kcal

zdrowo i aktywnie
Śmietankowiec z brzoskwinią bez pieczenia 136

Jakiś czas temu wykonywałam podobny przepis na wersję wiśniową ( TUTAJ PRZEPIS) i razem z nim zrobiłam również nieco odmienioną wersję z brzoskwiniami. Galaretki przezroczyste zamieniłam na żelatynę i pominęłam kokos, chcąc wybić smak pomarańczy z brzoskwinią. Oba ciasta zrobiły furorę i ciężko stwierdzić, które było lepsze :)  Wartości odżywcza 1 kawałka (20): 143 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Orzechanki 107

tych pysznych ciasteczek. Chyba wszyscy znają i lubią kokosanki:) Znane są już od lat i chyba każdy z Was się nimi zajadał. Kilka lat temu moja mama postanowiła zamiast kokosu użyć o zmielonych orzechów włoskich i tak powstały orzechanki:) Są super ! ! ! Czas wykonania: 2 h 30 min – 3 h Ilość porcji: 32 sztuki Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasteczka owsiane z sezamem i żurawiną 102

bardzo słodkie. Czas wykonania: 1 h 20 min Ilość porcji: 28 sztuk Składniki: 1 szklanka orzechów ziemnych (250 g w łupince) 1 ½ szklanki płatków owsianych (200 g) 2/3 szklanki kokosu (60 g) 2/3 szklanki żurawiny (100 g) 2 łyżki pestek dyni 4 łyżki słonecznika łuskanego 6 łyżek sezamu 3 łyżki oliwy lub oleju (u mnie olej lniany) 3 łyżki miodu

KuchniaWeDwoje.pl
Crunchy kokosowe 92

Crunchy kokosowe to kolejna domowa granola, tym razem z wiórkami kokosowymi i mleczkiem kokosowym. Lekko wyczuwalne wiórki kokosu nadają całości słodki, kokosowy smak. Można dodatkowo dodać płatków kokosowych, jeśli lubicie bardziej intensywny smak lub kawałki czekolady, aby granola była słodsza. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 7 pocji Składniki: 120 g płatków owsianych 3 łyżki łuskanego słonecznika 80 g wiórków

KuchniaWeDwoje.pl
Lniane placuszki 156

puszyste i delikatne PANCAKES oraz na zdrowe, OWSIANE PANCAKES już były. A co dziś? Dziś zdrowe i sycące placuszki bezglutenowe, zrobione na mleku kokosowym i mące lnianej. Pięknie pachną kokosem, są delikatne i równie mięciutkie, co te klasyczne. U mnie ostatnio numer jeden na śniadanie! Składniki 2 jajka 150 ml mleka kokosowego (można wymienić na inne, zwykłe lub roślinne

Analiza Smaku
Placuszki kawowo-czekoladowe 134

odstaw na 10 minut.  3. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni smaż placuszki po kilka minut z każdej strony.  Dodatki (ze zdjęcia): jedna porcja dodatkami( sos, jagody, kokos) dostarcza średnio: 447 kalorii / 28 g białka / 12.2 g tłuszczu / 59.2 g węgli skyr naturalny - 1/2 op. (75 g) kakao naturalne - 1 łyżeczka słodzik - do smaku czarne jagody - 1 garść wiórki

Kuchnia Ellie
Kokosowe racuchy z jabłkami + film 109

smaczny pomysł zarówno na śniadanie czy obiad jak i na kolację. To proste i szybkie w przygotowaniu placuszki z dodatkiem startych jabłek i wiórków kokosowych idealne dla wielbicieli kokosu.     składniki na około 10-12 racuchów 2 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml ) 2 szklanki mleka ( szklanka 250 ml ) 3-4 jabłka 2 jajka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka

Smakowite Dania
Mazurek Rafaello wg Aleex 130

mięs, na stole będą także słodkie wypieki, a wśród nich mazurki. Jednym z nich będzie mazurek Rafaello, który znalazłam już lata temu na Kwestii Smaku. Jest przepyszny. Jeśli lubicie kokos, koniecznie spróbujcie. Polecam.   Składniki:   Kruchy spód:   • 200 g mąki  • 1/3 szklanki cukru pudru  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia  • 150 g zimnego masła

W mojej kuchni
Biszkopt z kremem brzoskwiniowym i kokosową bezą 130

małego woreczka, odcinamy koniuszek i wyciskamy czekoladę, robiąc delikatne wzorki.  Gotowe ciasto przechowujemy w lodówce. Najlepsze jest po kilku godzinach, kiedy krem stężeje. Smacznego :)) brzoskwinie, wiórki kokosowe, kokos, czekolada, sok z cytryny

Bułka z Chlebem
Borówki pod migdałową kruszonką – crumble FIT 88

smaczny! Przepis na 1 porcję o wartości ok. 275kcal, B: 4,9g, T: 14,1g, W: 32,2g. Polecam wypróbować również inne wersje crumble: – gorące śliwki pod kruszonką z kokosem – nektarynki pod owsianą kruszonką z orzechami – nektarynkowe crumble – deser idealny FIT Składniki: – 150g borówek – 10g mąki (owsianej, gryczanej, pszennej, żytniej…) – 10g masła, zimnego lub oleju kokosowego – 10g erytrolu – 10g płatków

Be Fit Be Strong
Babka kokosowa 540

Babka kokosowa to najlepsza babka jaką do tej pory jadłam. Puszysta, mięciutka, a zarazem wilgotna. Z dużą ilością kokosu, który uwielbiam. Po prostu rewelacyjna. Doskonała nie tylko na Wielkanoc. Bardzo prosta w wykonaniu, uda się każdemu. Wystarczy wymieszać składniki, włożyć do piekarnika i gotowe. Można od razu zajadać. Jeśli chcemy przechowywać ją dłużej, to też nie ma z nią problemu

Kuchnia z widokiem na ogród
Polędwiczki w złotej panierce -może być schab czy filet drobiowy nie koniecznie polędwiczki 235

obtaczamy a potem w panierce panierka przygotowanie szklanka bulki tartej do miski ,5 łyżek płatków owsianych, 15 dag sera żółtego startego wymieszać to i obtaczać ,ja dodatkowo daje łyżkę kokosu. jak mi cos zostaje panierki to można dać do słoika wykorzystać do innych potraw

Moje Wyroby