Witam Was cieplutko :) Takich pysznych placuszków nasmażyłam na podwieczorek. Do ich przygotowania użyłam mleczka kokosowego. Wyszły mi bardzo delikatne w smaku i pachnące kokosem i bananem. Polecam i to bardzo takie placuszki. Z tej porcji ciasto nasmażyłam ich aż 20 sztuk. Idealne na drugie śniadanie czy podwieczorek :) Pysznych inspiracji i miłego dnia :) Potrzebujemy : Na ciasto: 2 jajka 250 ml mleczka
IzabelawkuchniPrzepyszny, delikatny, aksamitny sernik na zimno bez pieczenia, na spodzie z ciastek a kropką nad "i" jest wyczuwalny posmak kokosu. Doskonały deserek do popołudniowej kawy. Przepis jest bardzo prosty, wystarczy tylko wszystko wymieszać, przełożyć do blachy i gotowe :) Takie rozwiązania to ja lubię najbardziej ;) Składniki na okrągłą blachę o średnicy 24 cm: * 1 kg twarogu z wiaderka * 200 ml śmietany
Zrób to smacznieBiszkopt nasączamy słodką herbatą, wykładamy masę i równo rozprowadzamy. Odkładamy do ostudzenia i następnie do lodówki na 2 godziny. Czekoladę rozpuszczamy i wylewamy na ciasto, równo rozprowadzamy, posypujemy kokosem. Ciasto po zastygnięciu można jeść, smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku
Kulinarne Fantazje Mariolisię spienią dodajemy szczyptę soli, a gdy zrobi się sztywna piana partiami, łyżka po łyżce dodajemy drobny cukier. Do błyszczącej gęstej piany dodajemy przesianą mąkę ziemniaczaną, a następnie kokos i łyżką delikatnie mieszamy, by piana nie opadła i nie zrobiła się wodnista. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika i równomiernie rozprowadzamy po całości. Wstawiamy
Kuchnia w czekoladzielubiane. Kiedyś było hitem, dziś chyba trochę już zostało zapomniane i wyparte przez nowe pomysły. Ja jednak od czasu do czasu powracam do tego ciasta, bo bardzo lubię połączenie kokosu i czekolady. Dziś jednak nie miałam czasu na pieczenie biszkoptu, więc zrobiłam to ciasto na kakaowych herbatnikach. To ciasto to więc prawie sama masa kokosowa i czekolada
Waniliowe Improwizacjeznajdziemy w ryżu na mleku? Po pierwsze przyprawy: cynamon, goździki i anyż (też nie lubimy anyżu i dodaliśmy go dosłownie na sekundę). Po drugie dodatki takie jak orzechy pekan, kokos i rodzynki. Składniki (2 porcje): - pół szklanki ryżu (najlepszy będzie ryż do risotto) - 2 szklanki mleka - 2-3 goździki - 1 gwiazdka anyżu - 1/4 łyżeczki cynamonu - 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
Roślinożerni urlopowiczeszczypta cukier - 0,5 szkl NADZIENIE: jabłka 2 kg galaretka w proszku 2 op cynamon 1 łyżeczka kasza manna 1 łyżka Mąkę przesiać na stolnice, dodać sól, proszek,, kokos, margarynę i razem posiekać, dodać żółtka i szybko razem zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około godziny.. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, poddusić
przepisy- MilkiRozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj wybrane foremki - wyłóż papierem do pieczenia. W dużej misce rozgnieć banany. Dodawaj po jednym jajku, ubijajac masę dokładnie widelcem po każdym dodatku. Wmieszaj daktyle, kokos, jogurt i nasionka chia. Wsyp makę, sodę i mixed spice i szybko wymieszaj na gładkie ciasto. Dolej 2 łyżki mleka, jeśli masa wydaje się za gęsta i ewentualnie jeszcze
Lejdi of the houseoczach i zaskoczenie było olbrzymie ;-), niespodzianka się udała a cała rodzina okrzykła, że to najlepszy tort, jaki jedli do tej pory ( wcześniej królował ten z bezą, ananasem i kokosem, przepis na niego też jest na blogu). Dlatego postanowiłam zrobić go jeszcze raz i podzielić się z Wami przepisem. Te dwa torty, które przygotowałam różnią się jednym składnikiem, do tortu urodzinowego
SMYKWKUCHNIKolejna wersja tortu urodzinowego!!! Staram się na uroczystości rodzinne zawsze wykonywać inny tort, ale zawierający zarazem nasze ulubione smaki. A są nimi kokos, migdały, kakao. W tegoroczną rocznicę urodzin męża przygotowałam coś pomiędzy wuzetką a banoffee pie. Dlaczego? Bo mąż nie mógł się zdecydować, które z tych ciast ma stać się jego tortem urodzinowym. Uwielbiam wyzwania kulinarne, które stawia
Jeść, by żyć w zdrowiuZima to pora roku, gry jak nigdy lubię pić smakowe kawy… Pachnące kokosem, cynamonem lub właśnie migdałami Co nam trzeba? 10-12 migdałów 100ml mleka 2 łyżki kawy sypanej (lub 4 łyżeczki rozpuszczalnej jak ktoś lubi) wrzątek, wiadomo do zaparzenia szczypta brązowego cukru Robimy! Migdały parzymy, obieramy ze skórki i mielimy w młynku do kawy. zalewamy mlekiem i odstawiamy
LatosiowydomZajrzyj na słodki Instagram! Tort czekoladowo kokosowy z malinami to bardzo smaczne połączenie smakowe :). Kto nie lubi czekolady i kokosu? No właśnie :). Delikatna, biało różowa dekoracja tortu idealnie pasuje na wyjątkowe uroczystości np. chrzciny, roczek lub Pierwszą Komunię Św. P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni: Dzień 1: Pieczemy biszkopt i rozpuszczamy czekolady w śmietance. Przygotowujemy frużelinę
Słodki Pomysłoliwką 39. Chrupiące nuggetsy z indyka pieczone w piekarniku 40. Kabanosy w cieście francuskim 41. Kulki mocy 42. Zdrowe kulki z daktylami, płatkami owsianymi i kokosem 43. Pide z kurczakiem, oliwkami, suszonym pomidorem, mozarellą i oregano 44. Ciasteczka kokosowe 45. Włoskie mini pączki z ricotty 46. Paluszki serowe z ciasta francuskiego 47. Ślimaczki
kruche babeczki