Peru - Korzenny ryż na mleku z wiórkami kokosowymi i pekanami (Arroz zambito)

Peru - Korzenny ryż na mleku z wiórkami kokosowymi i pekanami (Arroz zambito)

Peru - Korzenny ryż na mleku z wiórkami kokosowymi i pekanami (Arroz zambito)

Przepis na : śniadanie

Arroz zambito to właściwie zwyczajny ryż na mleku, ale z kilkoma dodatkami, które przeniosą nas prosto do Peru. Co takiego znajdziemy w arroz zambito , czego nie znajdziemy w ryżu na mleku? Po pierwsze przyprawy: cynamon, goździki i anyż (też nie lubimy anyżu i dodaliśmy go dosłownie na sekundę). Po drugie dodatki takie jak orzechy pekan, kokos i rodzynki. Składniki  (2 porcje): - pół szklanki ryżu (najlepszy będzie ryż do risotto) - 2 szklanki mleka - 2-3 goździki - 1 gwiazdka anyżu - 1/4 łyżeczki cynam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.