pączki - 10682 przepisów (strona:122/713)

Szybkie pączki z papają i curry 96

Chyba wszyscy znają pączki z serka homogenizowanego, ja przedstawiam je w wersji pikantnej. Szybkie pączki z papają i curry Składniki: - 125 g serka Apetina kremowy naturalny - 175 g serka Apetina India - papaja i curry - 1,5 szklanki mąki - 3 jajka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - cukier puder - olej Przygotowanie: Serki wkładamy do miski i mieszamy z jajkami. Dodajemy przesianą(...)proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Olej grzejemy w płaskim garnku (można smażyć w frytkownicy). Niewielką łyżką nakładamy porcję ciasta na olej(można z dużej łyżki zdejmować małą). Pączki smażymy z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym aby odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Pączki na piwnym cieście, szybko i łatwo 536

Podaję Wam przepis na super proste i pyszne  pączki.  Ciasto na piwie pięknie wyrasta, ma słodkawy pyszny smak. Z tej ilości składników wychodzi ok. 40 sztuk pączków. Wszystkie składniki na pączki jak mąka, jajka, piwo i cała reszta powinna mieć taka samą pokojową temperaturę, warto wszystko wystawić na blat kuchenny na ok. 2 godziny przed planowanym zagniatanym ciasta

Apetyczna babeczka
Mini pączki z twarogiem + film 108

Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu mini pączki z twarogiem, oprószone cukrem pudrem to karnawałowe smakołyki, które mimo swojej kaloryczności są prawdziwą ucztą dla podniebienia a w zbliżający się wielkimi krokami tłusty czwartek będą strzałem w dziesiątkę. składniki na około 25-30 sztuk 300 g twarogu półtłustego 2 jajka 5 łyżek cukru 4 łyżki śmietany 18% 3 łyżeczki proszku(...)ciasta niewielkie kuleczki, odrobinę większe od orzecha włoskiego, po czym smażymy je z każdej strony, partiami w garnku ze sporą ilością rozgrzanego tłuszczu na złoto- brązowy kolor. Usmażone pączki wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe pączki obficie posypujemy cukrem pudrem

Smakowite Dania
błyskawiczne, drożdżowe pączuszki - racuszki 153

Karnawałowe szaleństwo trwa. Królują pączki, faworki, chrusty, oponki i inne słodkości smażone w głębokim tłuszczu. Na moim blogu sporo już takich znajdziecie:) Polecam szczególnie pączki "cudo" z dodatkiem ziemniaków, nie znalazłam dotąd lepszego przepisu na pączki... Dziś postawiłam jednak na coś innego: mini-pączuszki z ciasta drożdżowego przypominającego to, z jakiego robimy racuchy; smażone w głębokim tłuszczu; bez nadzienia

6niebo
Lokma czyli tureckie pączki 146

Lokma, czyli tureckie małe pączki - przysmak, który był znany już za czasów Imperium Osmańskiego. Lokmę rozdawano ludowi  przy okazji ważnych wydarzeń - np. narodzin potomka sułtana. Dzisiaj, ze względu na powszechną dostępność wszystkich składników, lokma należy do bardzo popularnych słodkości w Turcji. Jeśli oglądacie "Wspaniałe Stulecie" i zastanawialiście się, czym jest lokma - zagadka została właśnie rozwiązana :) SKŁADNIKI  3 szklanki(...)syrop. Odstawiamy do ostudzenia. Z ciasta formujemy małe kulki i wrzucamy na rozgrzany olej do zrumienienia. Odsączamy na ręczniku papierowym i wrzucamy do słodkiego syropu. Parę razy mieszamy, by pączki nasączyły się syropem. Gotowe oprószamy cynamonem i od razu podajemy, gdyż najlepsza jest jeszcze ciepła  lokma. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Orkiszowo - owsiany wieniec ze szpinakiem i bio tofu! 162

ostatnich dniach w ramach współpracy z marką POLSOJA otrzymałam, dużą paczkę produktów do testowania i próbowania. Postanowiłam przygotować dla Was kilka ciekawych wpisów i podzielić się opinią o tej marce. Na dobrą sprawę jak każdy z nas uda się do sklepu i będzie chciał zakupić pyszne tofu, na pewno traficie na produkty tej marki. Do przygotowania wieńca wykorzystałam bio tofu(...)Wieniec przepięknie się prezentuje i obłędnie smakuje! Serdecznie zapraszam i polecam! ORKISZOWO- OWSIANY WIENIEC ZE SZPINAKIEM I TOFU SKŁADNIKI: - 250 g mąki owsianej - 250 g mąki orkiszowej - 1/2 paczki drożdży świeżych - 150 -200 ml ciepłej wody - 100 g masła stopionego  - 1 duże jajko ekologiczne - 5 g soli NADZIENIE: -BIO tofu naturalne marki POLSOJA   - 1/2 paczki mrożonego szpinaku

SMYKWKUCHNI
PĄCZKI BEZGLUTENOWE Z NADZIENIEM JABŁKOWYM 151

głośnych dancingów, śpiewów, biesiad czy dystyngowanych balów. Każdy wybiera dla siebie to, co mu najbardziej odpowiada, także w kwestii jedzenia w tym okresie. Jednak niezmiennym jest fakt, że pączki muszą być. Obowiązkowo!     Poniższy przepis w całości znajdziecie na drugim blogu, pod adresem: http://karmel-itka.pl/paczki-nadzieniem-jablkowym/ .     Podczas przygotowywania ciasta drożdżowego najważniejszy jest etap wyrabiania(...)gluteniny, które podczas ugniatania łączą się ze sobą, tworząc gluten, który odpowiada za specyficzną konsystencję ciasta. W mące bezglutenowej ten etap nie zachodzi. Więc w jaki sposób upiec takie pączki?     Wszystkiego dowiecie się na drugim blogu. Zapraszam! Tak dobrych pączków dawno nie jadłam ;)     Pozdrawiam

W kuchni Karmel-itki
Bardzo smaczne pączki ziemniaczane i wspomnienie ziemniaczanego wieczoru 181

Pączki z ziemniaków? Kiedy o nich usłyszałam byłam mocno zdziwiona. Ziemniaki jadamy przecież raczej na obiad i z deserem nigdy mi się nie kojarzyły. Ale zaraz potem przypomniałam sobie o chlebie z ziemniakami i o tym jaki wpływ miały na jego konsystencję oraz wilgotność. Niby chleb nie słodki, ale same pączki po usmażeniu przecież też nie a ciasto powinno być(...)takie jakie znamy z rodzinnego domu. Szare kluski , cepeliny czy babkę ziemniaczaną najlepiej robiła przecież moja lub Twoja Babcia, prawda? Jednym z przepisów do przygotowania podczas spotkania były właśnie pączki ziemniaczane więc widząc to od razu ustawiłam się przy odpowiednim stanowisku żeby je robić. Okazały się banalnie proste a rezultat zaskoczył pozytywnie chyba wszystkich. Gdyby nie wiedzieli, że w składzie

Smaczna Pyza
Czekoladowa paczka 171

Uwielbiam takie poranki jak dzisiejszy. Po dobrze przespanej nocy budzi Cię kurier i mówi, że przywiózł Ci paczkę. Odbierasz taki karton z wypiekami na twarzy i dobierasz się do niego bardziej niż do świątecznych prezentów. A w środku jak zawsze, miłe zaskoczenie. Tak było i tym razem. Dostałam się do testów czekolady organizowanych przez Biedronkę - 5 czekolad z nadzieniem(...)tygodnia na wypróbowanie wszystkich smaków. Jeśli też chcecie testować produkty z Biedronki, zapraszam na tę stronę ( klik ).  Co było w paczce? Tak jak wspomniałam, 5 różnych czekolad, każda z nadzieniem. I tak do wyboru mamy warianty: * czekolada mleczna z nadzieniem czekoladowym i śliwkowym  Myślę, że ta bardzo mi posmakuje, połączenie trufli ze śliwkami jest po prostu bajeczne. * czekolada

W poszukiwaniu inspiracji
(nie) Blogowe Mikołajki. 126

pudełek w domu, kończąca się taśma i późna godzina na zegarze, gdzie nastopnego dnia trzeba wysłać, poczta zaliczona, i ten strach.. bo znacie pocztę :D Mam nadzieję, że paczka doszła w całości :) .... a w piątek wybrałam się znowu na pocztę, by swoje w kolejce odstać, niby mogłam iść już w środę, ale wiecie.. mniej kusiło tam niż(...)domu pod nosem :D Moim cudownym mikołajem okazała się Sylwia  i nawet nie wiesz, jak bardzo podoba mi się zawartość paczki, przy następnej okazji(tak blisko) uściskam Cię za nią mocno < .3 tak sobie myślę.. to już nie jest tak, że grupa bloggerów, że jacyś nieznani ludzie, bo w ich towarzystwie czuje się tak dobrze, bo naszych

More food, love and dreams
Poczta! 92

Hmmm dziś super niespodzianka! Po powrocie ze szkoły pod drzwiami czekała paczka! Od Prymat. Jestem mega mile zaskoczona! Takiej paki się nie spodziewałam! Paczucha wypełniona po brzegi! 2 młynki, 11 paczek przypraw, 7 paczek sosów i dipów : D do tego mini książka kucharska! już nie mogę się doczekać aby spróbować Party dipu meksykańskiego i sosu węgierskiego

Pychotkaaa
pączki ziemniaczane 80

Smaczne ziemniaczane pączki.  Dodatek ugotowanych ziemniaków sprawia, że ciasto jest bardzo mięciutkie i wilgotne. Następnego dnia smakują tak jakby były świeżo upieczone. Składniki: 05 kg ugotowanych ziemniaków 0,5 kg maki 50 g drożdży 3 łyżki cukru 2 jajka 1/2 kostki margaryny łyżka spirytusu lub octu dodatkowo: litr oleju dżem cukier puder Sposób wykonania: Ugotowane , wystudzone ziemniaki zmieliłam przez(...)składniki dokładnie razem wymieszałam dodając mąkę i spirytus. Ciasto odstawiłam do wyrośnięcia. Gdy podwoiło swoją objętość uformowałam z niego kuleczki. Zostawiłam je na chwilę na stolnicy by ponownie wyrosły. Pączki smażyłam w rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Po usmażeniu odsączyłam nadmiar tłuszczu kładąc je na ręcznik papierowy. Pączki nadziałam jak już były zimne. Do tego celu użyłam szprycy

Darcia w kuchni
Greckie pączusie z miodem i orzechami 156

być serowe ale żaden przepis mnie nie przekonał i gdy w kuchni greckiej zobaczyłam te z miodem i orzechami moje kubki smakowe dały o sobie znać Połączenie delikatnie słodkich pączków z miodem i orzechami jest genialne - koniecznie spróbujcie i nie bójcie się, że będzie za słodko - orzechy nadają charakteru temu deserowi! Palce lizać!!! Greckie mini pączki z miodem i orzechami(...)nabieramy łyżką stołową i smażymy w głębokim tłuszczu dobrze rozgrzanym. Pączusie często obracamy aby nabrały jednolitego rumianego zabarwienia. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.   Miód rozgrzewamy w rondelku. Pączki układamy na tacy i skrapiamy je miodem, oprószamy cynamonem i posypujemy orzechami. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM 129

zrobię ,że mam słabość do szpinaku i czosnku.... Miałam dziś w planach naleśniki z tym zielonym zielskiem ;-)... ale chcąc wyjąć paczkę (niestety) mrożonego szpinaku z zamrażarki  zobaczyłam,że został mi kawałek ciasta na pierogi.Hurra! Zmiana planów ;-) Zielone w środku zostało -  tylko, że z pierogami. Przepis i zdjęcia na ciasto podaję z posta, kiedy robiłam pierogi ruskie CIASTO(...)mąki pszennej łyżka masła gorąca woda około 1 szklanki szczypta soli FARSZ: paczka szpinaku 4 ząbki czosnku (może być więcej zależy od smaku) kawałek sera lazur,gorgonzola,feta lub roquefort 2 łyżki śmietany 18% sól,pieprz Paczkę szpinaku odparowałam w garnku, dopóki nabrał gęstej i suchej konsystencji. Czym mniej wodnisty tym łatwiej będzie można nakładać farsz do pierogów

potrawyregionalne