Zima to pora roku, gry jak nigdy lubię pić smakowe kawy… Pachnące kokosem, cynamonem lub właśnie migdałami Co nam trzeba? 10-12 migdałów 100ml mleka 2 łyżki kawy sypanej (lub 4 łyżeczki rozpuszczalnej jak ktoś lubi) wrzątek, wiadomo do zaparzenia szczypta brązowego cukru Robimy! Migdały parzymy, obieramy ze skórki i mielimy w młynku do kawy. zalewamy mlekiem i odstawiamy na godzinkę. Po tym czasie zagotowujemy mleko. Zaparzamy nasza kawę, dodajemy ciepłe mleko (odcedzone z migdałów) i dopieszczamy szczypt... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat