kiszona kapusta - 5341 przepisów (strona:159/357)

Pierogi pieczone z kapustą i pieczarkami 377

mąki pszennej 2 jajka + 1 jajko do smarowania pierogów 3/4 szklanki mleka 30 g świeżych drożdży 100 g masła 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru Farsz 400 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Kapustę ugotować w wodzie do miękkości. U mnie trwało to około 30 minut. Odcedzić na sicie

O kuchni z uczuciem
Uszka z kapustą i pieczarkami 186

kolejny przepis na uszka z kapustą i pieczarkami. Ciasto 3 szklanki mąki 1,5 szklanki wrzącej wody 1 łyżka oleju 1,2 łyżeczki soli Farsz 400 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Kapustę ugotować w wodzie do miękkości. U mnie trwało to około 30 minut. Odcedzić na sicie i odcisnąć dobrze

O kuchni z uczuciem
Bigos najlepszy 279

łyżki papryki mielonej słodkiej 1/2 łyżki papryki mielonej ostrej 1 łyżka pieprzu 2 i 1/2 płaskiej łyżki przyprawy typu Kucharek 1 łyżka przecieru pomidorowego Pudliszki lub Łowicz 3 kg kapusty kiszonej 4 duże cebule 3 łyżki mąki pszennej przyprawa w płynie Magi sól Kapustę odcisnąć, pociąć na krótko, zalać zimną wodą, a następnie przecedzić. Ponownie zalać wodą, ugotować. Odcedzić. Mięso

Praktyczna pl
Uszka, farsz do uszek 229

chcecie otrzymać, a co do wody, to też będzie wiadomo, chodzi o to, by ciasto było bardzo elastyczne i dobrze się rozwałkowało na cieniutki placek. Składniki na farsz:kapusta kiszona (może być z marchewką)suszone grzybycebulaSposób przyrządzenia:W garnku gotujemy kapustę do miękkości, którą wcześniej bardzo drobno pokroiłam. W osobnym garnku gotujemy, także do miękkości, namoczone dzień wcześniej suszone

upichcic
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 161

Składniki: kapusta kiszona marchewka jabłko seler natka pietruszki lub zielony koperek sól, cukier olej Wykonanie: Kapustę szatkujemy. Dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę, kawałeczek selera i starte ze skórką jabłko. Doprawiamy odrobiną soli, cukru oraz olejem. Dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojoną natkę

Walijskie Pichcenie
Kiszona marchew 190

minut + kilka dni kiszenia Składniki: marchew – 500g imbir – kawałek wielkości kciuka chrzan – kawałek wielkości kciuka czosnek – 4 ząbki liść laurowy – 3 sztuki sok z kapusty kiszonej – 2-3 łyżki sól – 1 łyżka na ½ litra wody woda – około 1/2 litra Przygotowanie: Marchew obierz i pokrój w cienkie plasterki. Przełóż do suchego słoika

wiecejwarzyw.pl
Sarmale - rumuńskie gołąbki 198

dawno kisiłam kapustę w całości ( zerknijcie tutaj ). Z niej zrobiłam gołąbki rumuńskie tak zwane sarmale. Smakiem trochę przypominają bigos. Zresztą sami zobaczycie. ☺ Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Kmichi jeon i marchew po koreańsku 163

Kolejne wiosenne naleśniki. Tym razem wersja koreańska z tamtejszą kiszoną kapustą (lub z innym tajnym składnikiem, ale o tym w dalszej części wpisu), którą robi się bardzo prosto. Najprostszy sposób, to wymieszać poszatkowaną kapustę pekińską z sosem sojowym i ostrą papryką, a niektórzy mieszają tylko z papryką. Zamknąć w słoikach i czekać, aż będzie kwaśna. Nie tak dawno temu(...)Gienka Luszkowa postanowił deportować prawie 200 tys. Koreańczyków do centralnej Azji. Mieli tam ogromny problem ze zdobyciem swoich tradycyjnych składników. W ten sposób kimchi dodawane do jeon zastępowane były kiszonymi ogórkami, a jeśli chodzi o jedzenie na surowo, to powstała marchew po koreańsku. Potrawa ta na dobre zadomowiła się w kuchni byłego ZSRR, o czym nie raz się przekonałem :) Składniki

Kryzysowa Książka Kucharska
Bigos z młodej kapusty 100

Bigos z młodej kapusty to świetny pomysł na danie dla osób, które wolą łagodniejszy smak dania. Bigos z młodej kapusty przygotowuje się dużo szybciej niż tradycyjny, jest łagodniejszy w smaku, ponieważ nie zawiera kiszonej kapusty, gotowy jest w trochę ponad godzinę, nie trzeba go dusić kilkukrotnie, by wydobyć jego aromat. Tak przygotowany bigos idealnie nadaje się jako obiad z dodatkiem

To Musisz Wiedzieć
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 120

Ciasto: ( porcja na 50 sztuk) Mąka pszenna  500 g Woda ciepła ok. szklanka 250 ml Żółtko Farsz: Mięso gotowane u mnie łopatka 700 g  Kapusta kiszona 700 g Cebula Sól Pieprz Olej do podsmażenia cebuli 2-3 łyżki Przygotowanie: Kapustę zalać zimną wodą.Gotować do miękkości z odrobiną soli. Ugotowaną kapustę odcedzić i wystudzić. Odcisnąć dobrze z nadmiaru

Kulinarne przygody
Łazanki z młodą kapustą i pieczarkami 135

Łazanki z młodą kapustą i pieczarkami to pyszne nowalijkowe danie. Przyjęło się, ze łazanki podawane są z kiszoną kapustą, ale nic nie stoi na przeszkodzie by do tego użyć młodziutkiej główki kapusty. Nie dodałam tu grzybów, tylko pieczarki. Grzyby moim zdaniem byłyby za ciężkie smakowo w towarzystwie młodej kapusty. Okrasiłam to danie boczkiem i kiełbasą, … Czytaj dalej Łazanki

Pieprzyć z Fantazją
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 117

trufle zlane oliwą, przeciery pomidorowe, używane do zupy pomidorowej, lub pasty z papryki i bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona kapusta z marchewką i odrobiną soli, za to bez dodatku octu oraz niepasteryzowane ogórki, kiszone w naturalnej solance. Schronisko Smaków to również szeroki wybór grzybów m.in. podgrzybków, borowików, rydzów

Codogara
Schab pieczony w kapuście 234

wychodzi taki suchy. W tym przypadku mięso pozostaje kruche, łatwo się je kroi, a dzięki kapuście, mamy niemal cały obiad gotowy ;) Składniki: 2 kg schabu bez kości 1 kg kiszonej kapusty 100g grzybów leśnych 1 szklanka bulionu 2 łyżki sosu sojowego 1 cebula 1 marchewka 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego Sól, pieprz do smaku Olej

Kuchnia w czekoladzie
Kiszona kapusta 145

czasu do czasu mam ochotę na samodzielnie ukiszoną kapustę. No więc kupiłam, posiekałam, ukisiłam. I już mam na pierwsze potrawy z moją kiszoną kapustą. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pierogi Z Mięsa Z Rosołu Oraz Kapusty Podduszanej 185

mąki pszennej 3/4 szkl gorącej wody razem z 4 łyżkami mleka szczypta soli 1 łyżka oleju Farsz: mięso z rosołu z dwóch udek z kurczaka około 150-200 gr kapusty kiszonej wszystkie warzywa z rosołu 1/2 cebuli uduszonej na oleju  1/2 główki cebuli do kapusty około 3/4 szkl wody do kapusty olej do smażenia 1. Kapustę jeśli jest bardzo

Gotowanie...to proste !

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję