kiszona kapusta - 5341 przepisów (strona:167/357)

Kapusta z grzybami 101

potrawy nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Kapusta z grzybami bez niej nie wyobrażamy sobie kolacji Wigilijnej. 600/700 gramów kapusty kiszonej 20/30 gramów suszonych grzybów 1 mała cebula kminek do smaku łyżka masła sól pieprz Grzyby do kapusty namoczyć dzień wcześniej następnie ugotować do miękkości odcedzić i pokroić. Kapustę w razie potrzeby przepłukać następnie ugotować w niewielkiej ilości wody. Cebulę pokroić

Andzia Pichci
ROLADA ZE SCHABU, KAPUSTY I PIECZAREK + FILMIK 85

SKŁADNIKI :  1,5 kg schabu bez kość 0,5 kg kiszonej kapusty 0,3 kg pieczarek 1 cebula 1 jajko 1 łyżeczka jarzynki sól, pieprz do smaku  suszony czosnek słodka i ostra papryka nitka do zwinięcia

Kulinarne Fantazje Marioli
Walentynkowe pierogi z kapustą mięsem i grzybami. 136

ostatnia wizyta. Z opóźnieniem pojawia się przepis na pyszne walentynkowe pierogi z kapustą i grzybami. Składniki ciasto 1/2 kg mąki 2 jajka 1/2 szkl letniej wody sól 1 kg kiszonej kapusty 1/2 kg ugotowanej łopatki 20dag podgardle 1/2 kg mięsa z drobiu z rosołu. 1 cebulka olej rzepakowy sól, pieprz do smaku

Kulinarne pyszności Molki
Łopatka pieczona w kiszonej kapuście i ananasie 293

Mareckiej z programu Abc gotowania-który bardzo lubię.mięsko wychodzi mięciutkie a kapusta jest przepyszna przez połączenie jej z ananasem -polecam Składniki: 1,2 kg łopatki wieprzowej 700 g kiszonej kapusty 1 puszka ananasa 1 łyżeczka kolendry 2 goździki 1 łyżeczka pieprzu zielonego ziarnistego-(lub czarnego jak nie macie) 2 ząbki czosnku 2 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe sól

Swojskie jedzonko
Rolada z kapustą i kurkami 286

Delikatne roladki z kapustą i kurkami mogą być fajną propozycją na świąteczny obiad. Są pyszne i zapewniam że każdemu będą smakować. 1 pierś z kurczaka duża 30 dkg kapusty kiszonej 1 cebula 20 dkg kurek mrożonych sól, pieprz 2 liście laurowe 2 ziela angielskie masło klarowane Kapustę przekładam do garnka, dolewam 1/2 litra wody, dodaję liście laurowe, ziele angielskie

wesoła kuchnia
Pierogi z grzybami i kapustą 158

przygotowań do Wigilii. Kiedy z Mamą rozmawiamy o tym co można zrobić, ugotować, upiec. W tym roku po raz pierwszy zrobiłyśmy wspólnie pierogi. Do przygotowania pierogów potrzebujemy: farsz: – kapusta kiszona – grzyby suszone ciasto: – 2 szklanki mąki – jajko – sól, pieprz – łyżka oliwy – ok 3/4 szklanki gorącej wody Kapustę drobno posiekać. Grzyby namoczyć w wodzie

Szybko Tanio Smacznie
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 135

Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami. Polecam do barszczu. Z przepisu wychodzi ok. 40 dość małych pasztecików. Farsz: 800 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta kminku 1 łyżka oleju Ciasto: 350 g mąki pszennej + kilka łyżek do podsypywania 100 g masła 50 g świeżych drożdży 1 jajko 250 ml mleka 1 łyżeczka

Bullio
Młoda kapusta duszona z kiełbasą i koperkiem 121

młoda kapusta z koperkiem zasmażana , dzisiaj pora na młodą kapustę z koperkiem i kiełbasą. Bardzo lubię dodatek kiełbasy w kapuście, obojętnie czy to jest młoda kapusta, czy bigos z kapusty kiszonej. Jestem typowym mięsożercą więc żadnym mięskiem nie pogardzę :). Ten przepis polecam zrobić w większej ilości, bo kapusta odgrzewana zwłaszcza na patelni, na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsza. 2 główki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 224

Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami. Polecam do barszczu. Z przepisu wychodzi ok. 40 dość małych pasztecików. Farsz: 800 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta kminku 1 łyżka oleju Ciasto: 350 g mąki pszennej + kilka łyżek do podsypywania 100 g masła 50 g świeżych drożdży 1 jajko 250 ml mleka 1 łyżeczka

Bullio
Surówka z kapusty kiszonej 109

Składniki: 350 g kapusty kiszonej 1 mała marchewka 1/2 cebuli 1/2 łyżeczki kminku pieprz 2-3 łyżki oleju z pestek dyni Kapustę odcisnąć i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać, zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Dodać olej. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.   SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Duszona kapusta z białą kiełbasą, koperkiem i papryką 188

mnie w domu największym smakoszem wszelakich dań kapuścianych, jest moja Mama. W zimie mamy swoją kapustę kiszoną, a latem i jesienią wykorzystujemy jej wszelakie odmiany do przygotowania smacznych posiłków. Dzisiaj zapraszam na duszoną kapustę włoską z  białą kiełbasą , koperkiem i papryką. Składniki: 1 główka włoskiej kapusty (ok 1 kg) 0,5 kg  białej kiełbasy 2 czerwone papryki

Gosia gotuje
Krokiety z kapustą i grzybami 240

Krokiety z kapustą i grzybami(na wigilijny stół)Składniki:(na 20 krokietów) - 1 kg kapusty kiszonej - 200 g suszonych grzybów- 20 usmażonych naleśników - jajko i bułka tarta do panierkiSposób przygotowania:1.Kapustę i grzyby wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Następnie gotujemy to przez 2 godziny , do czasu kiedy kapusta będzie miękka. Podczas gotowania, przyprawiamy kapustę pieprzem

Gotuj Z Muzyką
Rura Gospodarza 191

Farsz może Wam trochę przypominać niedorobiony bigos albo nadzienie na pierogi. Ale o to właśnie chodziło...  Cannelloni po gospodarsku makaron cannelloni (może być gotowy, ja swój zrobiłam) kapusta kiszona suszone pomidory w oliwie 2-3 kabanoski 1 cebula przyprawy (majeranek, papryka, sól) Zaczęłam od zasmażenia kapusty z pomidorami (na oliwie z pomidorów), kapusta powinna być jak najbardziej miękka

bastalena
Ryba pieczona pod kruszonką 69

kolorem:)). Wyszło super. My grenadiera zjedliśmy z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej . Klasycznie jednak będą pasowały do niej po prostu utłuczone ziemniaki lub ryż. I oczywiście surówka z kiszonej kapusty . To jest zawsze świetny dodatek do ryb. Składniki: 500 g filetów z grenadiera (można oczywiście użyć innych ryb, np. dorsza lub łososia) mały pęczek natki pietruszki 2 płaskie łyżki

Kardamonovy
Pierogi z kapustą i pieczarkami 111

pierogów): 1 kg mąki pszennej 500 ml zimnej wody 1 łyżka oleju Farsz – pierogi z kapustą i pieczarkami Przygotowanie składników (proporcje na ok. 70 pierogów. Uwaga, ja robiłem z 1/4 tej ilości, zdjęcia przedstawiają proporcje na ok. 25 pierogów!): 1 kg kapusty kiszonej 3–4 cebule 600 g pieczarek Sól i pieprz Odrobina oleju do smażenia Odsączamy i ewentualnie płuczemy

Proste-przepisy.pl