Kładę piersi kaczki. Smaruję powidłami malinowymi. Wkładam do piekarnika na 70 min w 180 stopniach. Co jakiś czas polewam sosem który powstał podczas pieczenia. Podaję z pieczonymi ziemniakami czy kaszami
Gotowanie PatkiNastępnie dodaje ok 150 ml przecieru pomidorowego. Doprawiam solą i pieprzem. Następnie dodaję fix do gulaszu jeśli nie jest wystarczająco gęsty. Duszę jeszcze ok 20 min. Podaję z kaszami lub kotletami ziemniaczanymi
Gotowanie Patkiprzyprawami też nie przesadziłam. Szczypta czarnego i białego pieprzu wystarczyła w zupełności. Na koniec dodałam koper i gotowe. Moja rodzina uwielbia gulasze zwłaszcza z ziemniakami. Ja wolę z kaszą, ale dzisiaj zostałam przegłosowana…he, he… Jeżeli już gotuję szybki obiad to nie może się obyć bez błyskawicznej surówki z marchewki i majonezu. Gulasz gotuję niemalże zawsze wieczorem
codojedzeniaNastępnie zdejmujemy papier i pieczemy kolejne 5-10 minut, by wierzch się zrumienił. Po wyjęciu z piekarnika, przed krojeniem należy odczekać kilka minut. Klopsa możemy podać z ziemniakami, makaronem, kaszą, ryżem, warzywami lub pokroić na kanapki. Smacznego
Kucharzycapomidorami i zielonymi szparagami. Mięso jest idealnie miękkie, a do tego kruchutkie. Dzięki długiemu gotowaniu sos nabiera odpowiedniej konsystencji i bogatego smaku. Można podać go z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 2 łyżka oleju np. kokosowego 500 g łopatki wieprzowej sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1/2 szklanki białego
cool and mintygłupio chodzić w zimowych płaszczach. Moja propozycja to gęsta, aromatyczna zupa z pieczonych bakłażanów. Idealnie smakuje z kromką pieczywa na zakwasie ale śmiało można dodać do niej ulubionej kaszy, będzie wtedy stanowiła pełny posiłek. Wzbudziła zachwyt wszystkich, więc dzielę się z Wami tym szczęściem. Składniki na 4-6 porcji: około 1 kg bakłażanów 2 puszki po 400 g pomidorów
greenscarfnasiona. Obcinanie liści i łodyg nie powoduje nowych odrostów jak to jest w przypadku rozmarynu czy bazylii. Jeśli więc czekasz na liście kolendry to obetnij je wszystkie, pokrój i zamroź. Kolendra szybko rośnie, więc w ciągu lata przy naszym klimacie możesz ją siać kilka razy
codojedzeniagoszczą na moim talerzu więcej niż często. Po prostu lubię lekkie i szybkie dania. Sałatki można przyrządzić na wiele sposobów. Danie można wzbogacić o warzywa, różne rodzaje fasoli czy kaszę. Sałatka z pęczaku to bardzo popularna sałatka wśród moich domowników. Pęczak niegdyś nienawidzony przeze mnie rozpoczął nową karierę w mojej kuchni. Używam go często głównie w sałatkach na zimno
codojedzeniaprania, płyn do płukania, antyprespirant a nawet pastę do zębów! To wszystko w kategorii "Zrób to sam". Kategorii jest o wiele więcej, bo są tez napoje, sól, herbata, kasze, mąki, nawet zakwaski do produkcji jogurtów i wiele wiele innych fajnych tematów. CO ja Wam będę opisywać, sami sprawdźcie, za zwiedzanie się nie płaci przecież ;) Ja tam z pewnością wrócę
Blondynka Gotujemargarynę rozpuszczamy w rondelku. Następnie jeszcze ciepły tłuszcz wlewamy powoli do naszych ciastek i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masą z ciastek wykładamy dno (wcześniej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną) tortownicy, dociskając naszą ciasteczkową masę ręką. Ja użyłam przez pomyłkę więcej tłuszczu, ale Wam od razu polecam mniejszą ilość. Tortownicę z markizowym dnem wkładamy do lodówki w celu schłodzenia. Około
Słodkie okruszkiosób) - 3 okrągłe cukinie - 0,5 szklanki kaszy kuskus - 10 kawałków suszonych pomidorów - 1 pęczek natki pietruszki - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 0,5 łyżeczki soli - 2 łyżki oliwy z oliwek S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: cukinie myjemy, ścinamy "kapelusze", wydrążamy łyżeczką środki
Gocha gotuje!S k ł a d n i k i: (dla 2 osób) - 1 szklanka nieugotowanej zielonej soczewicy - 100 g pęczaku - 3 garści świeżego szpinaku - 200
Gocha gotuje!