Ostatnio moim ulubionym wiosenno/letnim obiadem są grillowane/pieczone warzywa z mięsem z udek kurczaka, do tego koniecznie kasza kuskus i sos tzatziki! Od razu kojarzą mi się greckie wakacje <3 Czytaj więcej
Ana Mari's worldpotrzeb mięso podlewamy wodą. Następnie do mięska dodajemy sos sojowy, sól i pieprz do smaku oraz śmietankę. Wszystko razem mieszamy i ściągamy z palnika. Podajemy w towarzystwie ziemniaków lub kaszy z dodatkiem pysznej surówki. Do sosu możemy dodać również ulubione zioła. Smacznego kochani
kulinarne odsłony paticiasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Domowa ciecierzyca (na słodko i na słono) Domowe kakao Domowe ciastka (renifery) Domowe ciastka z gwiazdką Domowe pierniczki z kaszą jaglaną Domowe przekąski (paluszki, krakersy, chipsy) Domowe batoniki (z masłem orzechowym) Co Lila jadła w środę? - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko dla dzieci Lady Żona Och Kobieta Mistrzyni Mama Chcesz
lady-och-mistrzyni.blogspot.comciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Domowa ciecierzyca (na słodko i na słono) Domowe kakao Domowe ciastka (renifery) Domowe ciastka z gwiazdką Domowe pierniczki z kaszą jaglaną Domowe przekąski (paluszki, krakersy, chipsy) Domowe batoniki (z masłem orzechowym) Domowe toffifee Co Lila jadła w środę? - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko dla dzieci Lady Żona Och Kobieta Mistrzyni
lady-och-mistrzyni.blogspot.comciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Domowa ciecierzyca (na słodko i na słono) Domowe kakao Domowe ciastka (renifery) Domowe ciastka z gwiazdką Domowe pierniczki z kaszą jaglaną Domowe przekąski (paluszki, krakersy, chipsy) Domowe batoniki (z masłem orzechowym) Domowe toffifee Domowy kisiel Co Lila jadła w środę? - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko dla dzieci Lady Żona
lady-och-mistrzyni.blogspot.commiesiącu, to w domu bardzo je lubimy. Najczęściej z uwagi na moją mamę , mają one formę tradycyjną ( mięso, ryż), ale zdarzają się tez i inne, choćby z kaszą gryczaną czy grzybami . Dzisiaj całkowita nowość, choć już wiem, że zagości u nas na stałe. Gołąbki z ziemniakami, bo o nich mowa, podbiły nasze kubki smakowe. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki
Gosia gotujeZdrowe śniadania to nie tylko owsianka i kasza jaglana. Mamy cały wachlarz możliwości, w tym także kanapki. Odnośnie kanapek – wciąż walczę z mitem że od chleba tyjemy. Pamiętajcie, tyjemy od nadmiaru kalorii i niewłaściwie zbilansowanej diety. W zdrowej kuchni znajdzie się miejsce i na chleb, i na równie „złe” ziemniaki czy makaron Pod warunkiem, że to porządny
Powiedz dietom nieCukinia na sposób wegetariański...faszerowana pęczakiem z dodatkiem szpinaku, pomidorów suszonych oraz mozzarelli. Pyszny obiad, który przyrządzisz w kilka chwil, a resztę zrobi piekarnik 😉 Danie oprócz
Kuchnia MagdaLenymomencie należy zmniejszyć ogień). Po upływie czasu, garnek zdjąć z ognia i poczekać, aż samoczynnie opadnie ciśnienie oraz odblokuje się pokrywa od szybkowaru. Gotowy gulasz podawać z ryżem lub kaszą. Powyższy gulasz możecie przygotować w zwykłym garnku pod przykryciem, jednak czas duszenia będziecie musieli wydłużyć do co najmniej do 1 godziny (czyli łączny czas duszenia będzie wynosił 2 godziny)! Przepis
Ugotowaćwywaru wsypać resztę mąki, dodać śmietanę i pozostały pieprz mielony, wszystko blenderem zmiksować i doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia schabowe zrazy są kruche, soczyste, najlepiej smakują z kaszą lub ziemniakami i surówką jaką się lubi............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębędzie dobre. Pod koniec dodać ulubione przyprawy, posiekaną natkę pietruszki i kremowy serek. Dokładnie wymieszać. Skropić na koniec sokiem z cytryny. Danie świetnie smakuje z ryżem, ale opcja z kaszą czy makaronem może być Smacznego! 🌸 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia EllieAmber: "na podstawie przepisu z książki D. Leadera „Local Breads” 200 g zakwasu z semoliny* lub pszennego lub żytniego ok. 350 g letniej wody 500 g semoliny ( mąki, nie kaszy sprzedawanej u nas jako kukurydziana) 15 g soli morskiej Wymieszać zakwas z wodą, następnie dodać mąkę i sól. Wyrabiać robotem na średnich obrotach ok. 10-12 minut, aż ciasto stanie
Stare Garymasy (masa jest dość kleista) staramy się formować kotlety które obtaczamy w mące i od razu kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron do zrumienienia. Podajemy je z kaszą, sosem i/lub świeżą sałatką. Smacznego
Gotowanie...to proste !znów mieszamy. Kolejno wbijamy 3 całe jajka, lekko mieszamy i wlewamy przestudzaną rozpuszczoną margarynę. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej, dość gęstej masy. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki. Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na środkowym poziomie około 45-50 minut do tzw. suchego patyczka (w przypadku takich ciast zawsze stosujemy zasadę suchego patyczka
Słodkie okruszkiwłożyć schłodzonego kurczaka, chili i czosnek. Obsmażyć do wyparowania wody, ciągle mieszając. Następnie dodać mleczko kokosowe, zmniejszyć ogień i wszystko razem chwilę dusić. Podawać z ryżem, kuskusem lub kaszą jaką lubicie
Apetyczna babeczka