kasza - 17339 przepisów (strona:715/1156)

Delikatnie malinowe babeczki z cytrynowym lukrem 189

delikatnie posypujemy babeczki posypką (u mnie miks różnych). Smacznego Do przygotowania babeczek użyłam mąki z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. http://www.mlynystoislaw.pl

Słodkie okruszki
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i mozzarellą 137

się przyrumieni. W naczyniu żaroodpornym czas pieczenia można wydłużyć o ok. 10 minut, ale również należy przed końcem pieczenia otworzyć, żeby się przyrumieniło.  Podawać można z ryżem lub kaszą jaglaną.  Przed podaniem można oprószyć natką pietruszki lub świeżą bazylią.  Smacznego 😃 PS. Jeśli zostanie Wam trochę mięsa to można je wykorzystać, np. do faszerowania pomidorów lub do makaronu

Ze smakiem bez glutenu
Orientalny gulasz z indyka 216

zimnej wody i rozmieszać w niej 1/2 łyżki mąki kukurydzianej. Wlać mąkę do gotującego się gulaszu i szybko wymieszać. Pogotować chwilę nie dopuszczając do przypalenia. Podawać z dowolną kaszą (kuskus, jaglana) lub ryżem. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Potrawka z kurczaka 118

rosole. Lekko doprawić pieprzem i wymieszać. Dolać śmietankę, wymieszać i krótko podsmażyć do momentu przesmażenia się śmietany. Można doprawić bardziej solą i pieprzem. Podawać na ciepło. Doskonale smakuje z kaszą gryczaną lub jaglaną, z ziemniakami albo z chlebkiem. Dobrze jest dodać jakąś kwaskowatą i wyraźną w smaku surówkę. Ja podałam z marynowaną dynią. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Pulpety mięsne w sosie koperkowym 158

było grudek. Wlać całość do pulpetów, wymieszać i podgotować do zgęstnienia. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. Na koniec dolać śmietanę i podgotować chwilę. Podawać z ziemniakami lub kaszą i jakąś surówką. Ja podałam z surówką z czerwonych buraczków . Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 164

gulaszem. Całość dokładnie wymieszać i pogotować chwilę uważając, żeby się nie przypaliło. Na koniec dodać śmietankę oraz doprawić solą i pieprzem. Pogotować chwilę i można zajadać. Podawać z kaszą gryczaną i jakąś wyraźną surówką. U mnie była to surówka z pora . A można również podawać z chlebkiem. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Prosta surówka z pora z jogurtem 109

Surówka z pora jest idealna jako dodatek do wszelkich gulaszy z kaszą. Ma świeży, orzeźwiający smak, jest lekko ostra, no i jej wykonanie zajmuje chwilę. Ja uwielbiam dodawać sporą ilość jabłek, wtedy   słodycz jabłka  z łagodzi  ostrość pora .  Standardowo chyba większość ludzi dodaje majonez - ja wolę pomieszać majonez z jogurtem. Otrzymuję wtedy trochę lżejszą wersję surówki

Ze smakiem bez glutenu
Jaglane szyszki z masą z mleka w proszku 103

Szyszki z preparowanego prosa (czyli kaszy jaglanej) z przepyszną masą z kakao i mleka w proszku.  Malutkie, dwuletnie rączki nie mogły się powstrzymać i wyjadały prosto z garnka:-)  Robi się je szybko i można jeść od razu, chociaż powinny poleżeć trochę w lodówce, żeby się porządnie skleiły. Składniki: 100 g prosa preparowanego lub ryżu preparowanego 1/2 kostki margaryny

Ze smakiem bez glutenu
Gulasz z białej kiełbasy i pieczarek 120

wody lub mleka, zagotować. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Z solą należy uważać, bo kiełbasa daje słoność. Ja właściwie w ogóle nie dosalałam.  Podawać z ziemniakami, kaszą lub pieczywem oraz dodatkiem jakiejś kwaśnej surówki lub ogórków kiszonych. Gulasz dobrze jest posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
FIT CZEKOLADA - NAJLEPSZA! 170

dodatku. Natomiast jeśli ją posiadacie i chcecie ją dodać, użyjcie jej zamiast mleka w proszku. :) ZOBACZ  NA FILMIKU JAKIE TO PROSTE! Składniki: 50 g zmielonych płatków owsianych / drobnej kaszy manny / mąki pełnoziarnistej 2-3 czubate łyżki naturalnego kakao 2-3 czubate łyżki cukru trzcinowego (lub innego słodzidła) 2-3 czubate łyżki mleka w proszku (w wersji wegańskiej można użyć

Kuchnia Ellie
Perliczka nadziewana quinoą, jabłkiem i króliczą wątróbką 148

odświętnego. Akurat miałam w lodówce perliczkę i resztę króliczej wątróbki, więc uznałam, że nadziewana perliczka będzie idealnym daniem na taką okazję. Do farszu, poza wątróbką, użyłam quinoy zamiast glutenowej kaszy, czy bułki i pół jabłka grójeckiego. Danie wcale nie jest pracochłonne, wymaga tylko trochę czasu, bo piecze się około półtorej godziny. Dla 2 osób w sam raz na 2 obiady

Quinoa Raz!
pieczone ziemniaczki z chrupiącą skórką 127

wiele zdrowsze, dlatego wersję pieczoną traktujmy jako sposób na zdrowego „cheata” i urozmaicenie naszej diety, złamanie utartego smaku. Zdrowym zamiennikiem ziemniaka może być na przykład kasza gryczana biała lub ryż brązowy

Gar Zdrowia
Kurczak w czosnkowym sosie 251

Kolejny przepis na sos do kurczaka, bardzo prosty i bardzo dobry. Znów podany z kaszą kuskus, a bo tak jakoś łatwiej i szybciej. Zapraszam również na moje inne  przepisy na kurczaka: Kurczak w białym winie Kurczak w sosie miodowo musztardowym Makaron cannelloni z kurczakiem Makaron cannelloni z kurczakiem barbecue Składniki: 500 g  piersi z kurczaka 200 ml słodkiej

Delusional Trine
Jak zwalczać mole spożywcze? 168

czynienia wie, że pozbycie się ich jest bardzo trudne i uciążliwe. Często mole spożywcze mogą zostać przyniesione ze sklepu w produktach sypkich, suchych takich jak mąka, ryż czy kasza. Mole spożywcze rozmnażają się bardzo szybko – samica może […] Artykuł Jak zwalczać mole spożywcze? pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Pieczeń z golonki w sosie 150

Idealne danie na niedzielny obiad, bardzo dobry sos. Mięsko delikatne, rozpadające się w ustach. Podawać z ziemniakami, kluseczkami lub kaszą. Golonkę pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, papryką ostrą i słodką, kurkumą. Wymieszać dokładnie, tak żeby przyprawy były na każdym kawałku mięsa. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na złoty kolor. Szalotki obrać i przekroić na pół

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania