kasza - 17339 przepisów (strona:721/1156)

Kulinarne nowINKI - czyli warsztaty z Kawą Inka i Sebastianem Olma. 173

pięknie i smakowicie się udało. Pozostałe grupy przygotowywały: krem z pieczoną dynia, imbirem, kawą Inka i grzankami smażony kalafior z morelami, kawą Inka i orzechami laskowymi łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym creme brulee z kawą Inka i pieczoną gruszką Kalafior podbił moje kubki smakowe i serce. To było coś wspaniałego. Nie będę dużo

kolorowotorcikowo
KULINARNE nowINKI – warsztaty z Sebastianem Olmą / #instamix 156

się później okazało – wyjątkowo smaczne! W menu: Krem z pieczoną dynią, imbirem, kawą Inką i grzankami Smażony kalafior z morelami, kawą Inką i orzechem laskowym Łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym Ciasto marchewkowe z kawą Inką i sosem waniliowo-kardamonowym Crème brûlée z kawą Inką i pieczoną gruszką   Dania powstały w błyskawicznym

Ostra na Słodko
OBOWIĄZKOWA ZUPA ZIMOWA, CZYLI KREM Z CUKINII NA MLEKU KOKOSOWYM 163

warzywo przewodnie (tym razem cukinia) + cebula + duża ilość czosnku + mleko kokosowe oraz ulubione przyprawy, by wykonać zupę marzenie. Jeśli podać ją z grzankami, surowym chlebkiem lnianym, kaszą lub ryżem, to już mamy prawdziwy odlot! Polecamy gorąco gorący krem z cukinii na chłodne (jesienne) i mroźne (zimowe) dni! Składniki na 4 porcje: 1,5 średniej wielkości cukinii

Jeść, by żyć w zdrowiu
książki kucharskie 3 181

domu, bez kombinowania skąd wytrzasnąć składniki. Salma Hage „The Lebanese Kitche n” – wydanie w języku angielskim Na tę książkę trafiłam szukając przepisu na kibbe, kuleczki z mięsa i kaszy bulgur faszerowane orzeszkami pinii. Oprócz przepisu na kibbe znalazłam ponad 500 przepisów i pomysłów na ryby, przystawki, kurczaka i desery. Wszystkie szybkie, proste i niezwykle apetyczne. Na koniec kilka informacji

ladykitchen
Jak zrobić kotlety mielone 1055

Przed dodaniem bułki do mięsa, solidnie odciskamy ją z nadmiaru wody/mleka. Jeśli nie macie bułki, jako zamiennika użyjcie ugotowanego ziemniaka przeciśniętego przez praskę czy też 3-4 łyżek ugotowanej kaszy. Cebula W przepisie jest bardzo drobno posiekana cebula surowa. Jeśli chcecie nieco odmienić smak kotletów, podsmażcie najpierw cebulkę na maśle i dopiero taką dodajcie do mięsa. Bułka tarta Niby prosta

Mieszam w Garnku
Płatki jęczmienne z makiem i zdrowymi dodatkami. Śniadanie na start. 260

pokruszonymi płatkami migdałowymi, a całość polewamy delikatnie sosem daktylowym. Do przygotowania śniadania użyłam płatków jęczmiennych z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego

Słodkie okruszki
Kurczakowe uda faszerowane szpinakiem pod beszamelową kołderką 363

bułką tartą (kto co ma) lub w wersji na bogato - tartym serem wymieszanym z bułką tartą. 8. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą jaglaną.   9. Smacznego!!! PS. Jeśli mięso okaże się nienadające do faszerowania, to robimy zapiekankę warstwową: na dno trochę beszamelu, potem pieczarki. Na to kładziemy lekko obsmażone pokrojone w paski

dobra gospodyni dom wesołym czyni
VEGEBURGERY ( wegetariańskie burgery z soczewicy i buraków w domowych bułeczkach z chili i czarnuszką ) 271

dobrze wiecie uwielbiam kuchnię wegetariańską , choć wegetarianką nie jestem. Wszelkiego rodzaju kasze, soczewice, grochy i inne tego typu warzywa nie mają przede mną tajemnic. Kocham łączyć ciekawe i nietypowe smaki i sprawiać, że po takim połączeniu każdy oblizuje się ze smakiem. Dziś mam dla Was przepis na genialne Wege Burgery – własnoręcznie upieczone pyszne bułeczki z dodatkiem kurkumy, chili

Ostra na Słodko
Pieczone jabłka 188

tego ciepły koc, dobra książka i jesienne chłodne popołudnia nie będą nam straszne 😊. Pieczone jabłka mogą także być wykorzystywane do różnych innych dań, na przykład z kaszą manną .  Pieczone jabłka Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 3 łyżki wiórków kokosowych 4 kwaśne jabłka 4 łyżki  konfitury wiśniowej cynamon kardamon mielone goździki 2 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: Piekarnik

Kulinarne przygody Gatity
Torcik makowy 268

Coś dla wielbicieli maku🙂 Składniki Biszkopt: 45 dag maku 8 jaj 1 szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 4,5 łyżki kaszy manny 1,5 łyżki bułki tartej 1,5 łyżeczki proszku d/p … Czytaj dalej Torcik makowy

czarrna od kuchni
Ragout ze ślimaków – gulasz ze ślimaków 149

Skalmowską przygotowała pieczarki faszerowane oraz bruschettę ze ślimakami na ostro, według przepisów z książki „ Ślimaka podróż kulinarna ”.  Jola z kulinarne przygody przygotowała ”tartę”/placek drożdżowy z farszem, z kaszą gryczaną i ślimakami, przygotowanym przez Mariolę Skalmowską. Deser – bezę z truskawkami i kawiorem ze ślimaków, przygotował Paweł Masłowski. Nad wszystkim czuwał Grzegorz Skalmowski. A po gotowaniu, chwila na polu.... ;) zastawa

królestwo garów
Sałatka z jarmużem, pieczoną dynią i quinoą. 124

świetnie się łączą, a moim ulubionym jest zdecydowanie pieczona dynia - ale ciii - bo jeszcze jarmuż usłyszy ;) Składniki: 4 garście krojonego jarmużu 1/2 niewielkiej dyni hokkaido 5 łyżek ugotowanej kaszy quinoa 1 jabłko garść suszonych żurawin 1 łyżeczka soku z cytryny 4 (1+1+2) łyżki oliwy 1 łyżka octu cydrowego (winnego) 1 łyżeczka musztardy Dijon sól i pieprz Wykonanie: Jarmuż

zadanie-gotowanie
Najlepsze Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 896

Paszteciki z Kapustą i Grzybami Kapuśniaczki z Ciasta Francuskiego Kapuśniaczki Drożdżowe Śledzie po Kaszubsku według Gessler Śledzie w Śmietanie (a'la Lisner) Ciasta Klasyczny Keks z Bakaliami Piernikowe z Kaszą Manną i Powidłami Śliwkowymi Ciasto "Pijak" Ciasto "Rafaello" na Biszkopcie "Weselna Dama" z Masą Budyniową Przysmak Szwarcwaldzki Najlepszy Murzynek "Wspaniały" - Ciasto Siostry Anastazji Ciasto "Królewiec" Ciasto "Metrowiec" Ciasto "Szachownica" Kruche

Słodka Strona
Książki kucharskie 2 151

polski Wydawałoby się, że na temat kuchni wegetariańskiej i wegańskiej powiedziano wiele, jeśli nie wszystko. Na polskim rynku co rusz pojawiają się publikacje traktujące o roślinkach, strączkach i innych kaszach i wszystkie wyglądają podobnie. I nagle pojawia się Sarach i kradnie moje mięsożerne serce. Przepisy niekonwencjonalne, które uwielbiam, pomysły, rady i co ważne – przepisy pisane w taki sposób, że spełniają

ladykitchen
Finał konkursu BlogerChef 2016 - relacja 149

trzech turach) była chwila, żeby przejść się po targach lub pooglądać pokazy kulinarnych gwiazd.  Na przygotowanie finałowego dania mieliśmy 60 minut. Postanowiłam przyrządzić ciepłą sałatkę na bazie róźnych kasz z dodatkiem smażonych różnokolowych papryk, podaną z pomidorkami koktajlowymi i carpaccio z indyka, polaną krem balsamicznym. Razem ze mną gotowali To co kocham, Wielki Apetyt, Mój kulinarny pamiętnik, Moje bistro

Kulinarne przygody Gatity