zakupić wiele, mieszać dowolnie w zależności od chęci w połączeniu z ziołami, przyprawami, czosnkiem, suszonymi pomidorami. Proste danie, prosty makaron w warzywami, który można zastąpić cenna w składniki odżywcze kaszę lub brązowy ryż. Gotowe danie zawsze posypuję czymś świeżym zielonym, najczęściej pada na natkę lub rukolę (zawiera dużo wapnia) - jej ostrzejszo-orzechowy smak wspaniale podkreśla dania z makaronu
Zasmakuj Kuchnimój mikroskopijny piekarnik o oszałamiającej pojemności 9 litrów. Na początku bałem się w nim przygotowywać ciasta, więc stawiałem na te, które nie wymagały pieczenia jak tofurnik czy ciasto z kaszy jaglanej , ale powiedziałem sobie „dosyć tego, masz ochotę na pieczone, to upieczesz!”. I wiecie, co zrobiłem? No pewnie, że wiecie, bo trafiliście na ten przepis… Upiekłem
Blendmanpaprykę faszerowaną ryżem i kurkami, a całość podana z sosem pomidorowym. Pyszne danie, na które warto się skusić. Na blogu znajdziecie również paprykę faszerowaną z mięsem, kaszą i inne przepisy. Jeśli przygotowaliście coś z moich przepisów to podzielcie się swoją opinią w komentarzach. 8 zielonych papryk 200 g ryżu 200 g kurek 1/2 pęczka koperku 1 cebula 2 łyzki masła
O kuchni z uczuciemszpinaku z czerwoną cebulą i pomidorkami koktajlowymi. Gorąco polecam także odrobinę tartego chrzanu, który idealnie pasuje do tak przygotowanego mięsa. Oczywiście możecie je podać z ziemniakami, frytkami, pieczywem czy kaszą. Na pewno niedługo wypróbuję jeszcze inne formy przygotowania pręgi wołowej, ze względu na niezwykły smak tego rodzaju mięsa. Składniki Pręga wołowa z kością (1 plaster około 500 g) 1 łyżka
Programista w kuchniPotrawka z mięsem mielonym i cukinią to znakomity pomysł na sycący, smaczny i prosty w przygotowaniu obiad. Pasuje do każdego dodatku: makaronu, ziemniaków, ryżu czy kaszy. Mięso mielone doskonale komponuje się z cukinią i pieczarkami, może stanowić wyśmienitą inspiracją na letni posiłek. składniki na 4 porcje 500 g mięsa mielonego 1 średnia cukinia 2 ząbki czosnku 2 czerwone
Smakowite DaniaPrzyszła pora na kurki. Użyłam ich jako dodatku do gulaszu z mięsem wieprzowym i suszonymi pomidorami. Do tego młode ziemniaki lub kasza gryczana i prosta w wykonaniu sałatka z ogórków małosolnych. Zapraszam serdecznie! Składniki: 700 g szynki wieprzowej 250 g świeżych kurek 10 suszonych pomidorów (dokładnie odcedzonych z oliwy) 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz
Czerwień i błękitsized celery 6 cherry tomatoes 1 carrot 2 tbsp rapeseed oil soy sauce fresh basil PRZYGOTOWANIE Do średniej wielkości rondla wsyp kuskus. Zalej wrzącą wodą (ok. 2cm powyżej poziomu kaszy) i odstaw w spokoju na kilka minut, aż woda się wchłonie. Rozgrzej olej na patelni, dodaj warzywa pokrojone jak na zdjeciu, tj. szalotkę, seler, marchew, po chwili dodaj cukinię
Better Life By Auntie Jukostkę. 4. Gdy mięso już całkowicie zmięknie dodać pokrojoną w grubą kostkę cukinię, a także koncentrat i przyprawy. Całość dusić jeszcze 10 minut. 5. Podawać wedle uznania - z ryżem, kaszą, ziemniakami czy też pieczywem. Smacznego
Kuchnia domowa Animleku obok kaszy manny to jeden z moich ulubionych deserów z dzieciństwa. W domu zwykle był podawany z babcinymi konfiturami i smakował dobrze jak nic innego. Najlepszy był oczywiśce ten gotowany na słodkiej śmietance; gęsty, kremowy i pyszny! Ten przepis na pudding to taka podrasowana przeze mnie wersja. Przygotowuję go najczęściej z ryżu arborio (tego, co wykorzystujemy do włoskiego risotto
Food SquareWspaniale komponują się do dań z klusek, kopytek, makaronów, kasz. Najczęściej różne kompozycje warzyw duszonych z chili podaję z kopytkami, tymi świeżo wyjętymi z wody lub chrupiącymi przesmażonymi na maśle z lubczykiem i koprem. Cukinia duszona z chili, cebulą i czosnkiem to proste połączenie, które z dodatkiem kilku ziół i odpowiednich ulubionych przypraw staje się aromatyczną
Zasmakuj Kuchniniedużej) 2-3 pomidorki koktajlowe olej do smażenia - ja używam oleju z pomidorów suszonych - dodatkowy walor smakowy Przygotowanie: kuskus zalewamy gorącą wodą do wysokości ok 1 cm nad poziom kaszy paprykę i cukinię kroimy w paseczki na patelni podgrzewamy olej i podsmażamy paprykę z cukinią kuskus rozgrzebujemy widelcem, dodajemy do niego paprykę z cukinią pomidorki koktajlowe kroimy
Gotowanie z pasjąrodzynek 50 g żurawiny 150 g dowolnych nasion (ja dałam: len, sezam i słonecznik) 50 g orzechów (u mnie nerkowca) 50 g ryżu dmuchanego (ja dałam dmuchaną kaszę jaglaną – nie ma większego znaczenia które dacie, ważne, żeby fajnie chrupało) Chyba jeszcze nigdy napisanie instrukcji przygotowania nie było takie proste! Uwaga: mieszamy razem wszytkie składniki. Z praktycznych wskazówek: weźcie sobie
CiastkozercyJednogarnkowa propozycja, sycąca i pyszna, która rewelacyjnie komponuje się z wszelkimi kaszami (których, swoją drogą, jemy za mało!)- gulasz wołowy z marchewką w sosie ze świeżych pomidorów malinowych. My uwielbiamy ten sos i zazwyczaj robię go w wersji tej najprostszej i- dla Nas- najpyszniejszej ( link do przepisu ), czyli bez żadnych dodatków, ale z mięsem wołowym- pod postacią owego
Kraina Miodem Płynącagulasz (sos) posmakować i ewentualnie doprawić. Na sam koniec zagęścić mąką rozpuszczoną w zimnej wodzie (1 łyżka mąki i 1/3 szklanki wody) i całość ponownie zagotować. Danie podawać z kaszą, ziemniakami lub kluskami
Ugotowaćmąka tortowa 300 gram, żółtka 2 sztuki "L", cukier 100 gram, margaryna 200 gram SERNIK: jajka 4 sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, rabarbar 70 dag, cukier 1 łyżka, cukier puder - ile potrzeba składniki do sernika temperatura pokojowa = mąkę przesiać do miski większej metalowej lub na stolnicę, wsypać cukier, dodać
W Mojej Kuchni Lubię