malinami Owsianka na mleku z bananem i malinami Pudding chia z musem malinowym Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia Kasza manna na mleku z jeżynowym musem Kisiel jeżynowy Kokosowy pudding chia z musem jeżynowym Koktajl bananowo-jeżynowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy na mleczku kokosowym Koktajl jeżynowy z musli i chia Koktajl
Moja smaczna kuchniasmaczne, że warto mu poświęcić tyle czasu. Odkąd pamiętam, odświętnie na naszym stole pojawiały się półmiski zrazów wołowych zawijanych z ogórkiem i boczkiem. W domu zazwyczaj podawane były z kaszą i takie właśnie wszystkim polecam. Oczywiście podawać możemy je również z ziemniakami czy innymi dodatkami wedle upodobań. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Jednak najlepszym mięsem jest oczywiście mięso
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneDzisiaj zapraszam na bardzo prosty sos z kurek. Taki sos idealnie pasuje do makaronu, ale również kaszy czy ryżu ale też wszelkiego rodzaju placków – ziemniaczane, cukiniowe… mniam. Ja się przyznam bez bicia, że kiedyś nie przepadałam za sosem kurkowym. Był mdły, bez smaku. Może miałam inny smak wtedy, a może ten jest po prostu lepszy? Tak czy siak
Mieszam w Garnkuniż w garnku. Dlatego najczęściej wstępnie przygotowane gołąbki zapiekam w piekarniku. Lubimy gołąbki z mięsem , moje dzieci najbardziej z ryżem. Ja z mężem z chęcią zjem wegetariańskie gołąbki z kaszą i soczewicą. Wybór kapusty nie gra zbyt dużej roli. Do gołąbków używam białej, włoskiej lub młodej kapusty. Sos do gołąbków najczęściej robię grzybowy, choć moje dzieci wolą pomidorowy, więc robią
codojedzeniaWłoskie śniadania... Espresso i kawałek ciasta. Zapomniałam już jak smakuje owsianka czy kasza ugotowana na mleku... Ale! Uczę się tutaj pieczenia zupełnie innych słodkości niż tradycyjne cista przeznaczone na poranny posiłek. Wegańskie placki kokosowe, pełnoziarniste bułeczki, chlebki bananowe czy magiczne czekoladowe ciasta z... cukinią ! Wysokie temperatury na zewnątrz nie zachęcają do spożywania gorących śniadań. Tym bardziej cieszą mnie przepisy
Gawron w rosolebardziej kolorowe i ciut odmienne w smaku. W czasie gotowania tego kaszotto kolory zmieniały się niemal jak w kalejdoskopie 😉 Najpierw dominował żółty od buraka, a potem fioletowa marchew zabarwiła kaszę na fioletowo. Chili pozostało przy swoim czerwonym kolorze, tak jak zielone pozostały seler i pietruszka. W innym okresie kaszotto wzbogaciłabym smakiem wina, ale w sierpniu nie spożywam alkoholu, więc inny
Weekendy w domu i ogrodziestron tak aby nie była surowa w środku. Gotową przekładamy do garnka z pozostałymi składnikami. Wszystko mieszamy, dodajemy odrobinkę soli i chili. Możemy podawać potrawkę samą lub chlebem czy kaszą. Smacznego
Życie ze smakiemKasza kuskus (możemy dodać szczyptę pieprzu cytrynowego) - dwie garści, Wędzony łosoś -kilka kawałków, jajko ugotowane na twardo, kilka sztuk pomidorków koktajlowych ze szczypiorkiem
Lena Gotujejuż są w trakcie przygotowania. Poniżej ponad 40 przepisów, skatalogowane, aby łatwiej było znaleźć to czego szukacie. PIEROGI Ciasto na pierogi Pierogi z kapustą i pieczarkami Pierogi z kaszą Pieczone pierogi z łososiem Pieczone pierogi z mozzarelą i pomidorami Pieczone pierogi z kapustą i grzybami RYBA Zapiekana ryba pod kapustą Pieczony pstrąg Ryba w ziołowej panierce Pieczony
Lena GotujeBiałka ubij na sztywno i dodaj z wiśniami do masy, wymieszaj łyżką. Blaszkę tzw. keksówkę ( ja piekę w takiej formie ale porcelanowej), wysmaruj olejem i obsyp bułką tartą bądź kaszą kuskus, wyłóż masę , wierzch posmaruj olejem, włóż do piekarnika. Pieczemy 1 godzinę w temp. 190 stopni C, na złoty kolor. Pasztet studzimy całkowicie i dopiero kroimy. Smacznego
SMYKWKUCHNIprzykryciem około 1 godziny, aż będzie zupełnie miękkie w międzyczsie opłukać kurki, większe podzielić na pół i dodać do gulaszu koło 10-15 minut pod koniec duszenia podawać z kaszą, ryżem lub kluskami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wami nie tylko przepisem na pyszną sałatkę z soczystym kurczakiem w lekkim sosie, ale też i pomysłem na szybki obiad. Kurczaka wykorzystanego w sałatce możecie podać w towarzystwie ryżu, kaszy, ziemniaków, a nawet frytek. Jest soczysty i niezwykle aromatyczny. Sekret tkwi w maśle Ghee, które „podkręca” smak każdego dania. Polecam Wam zajrzeć na stronę Palce Lizać znajdziecie
Słodkie okruszkikilku odsłonach. Idealny do zapiekanek, pieczonych faszerowanych warzyw, np. bakłażanów, cukinii, papryk, pomidorów, przekąsek z ciasta francuskiego, paluszków chlebowych, grzanek. Może stanowić bazę do dań z makaronów, ryżu, kasz. Jeśli zamienimy fetę na kolendrę to z takim sosem możemy łączyć z apetytem na talerzu smażoną lub pieczoną rybę i inne warzywa. Smakuje podany zarówno na zimno jak i ciepło
Zasmakuj Kuchnipołączenie smaków, ale również za to, że ma w sobie wszystko to co lubię, jest lekko słodka, sycąca i robi się w kilka chwil. SKŁADNIKI: - 1 szklanka ugotowanej kaszy kuskus - 3 łyżeczki małych okrągłych papryczek - wypustki z 1/2 granata - sok z 1/2 limonki - sok z 1/2 cyrtryny - oliwa z oliwek (sporo aby sałatka była dobrze nawilżona) - 2 łyżki
SMYKWKUCHNI