kasza - 17339 przepisów (strona:696/1156)

Polędwiczki zapiekane z bakłażanem i cukinią 995

jaglany z bananem i brzoskwiniami Mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe Dietetyczny obiad, czyli pieczona pierś kurczaka z warzywami Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Cukinia faszerowana ryżem i kaszą jaglaną – fit! Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami The post Polędwiczki zapiekane z bakłażanem i cukinią appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kurczak w paprykowym sosie 147

sosie , to propozycja pełna smaku idealna na chłodne dni. Doskonale rozgrzewa i sycie. Moja rodzina uwielbia takie obiady. Spróbujcie i Wy. Kurczak w paprykowym sosie idealnie pasuje do ryżu, kaszy, ziemniaków czy chleba. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 żółtej papryki 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1/3 łyżeczki soli ziołowej

Słodkie okruszki
LIGHT TRADYCYJNA CHAŁWA TURECKA WEDŁUG SAMIRY 143

turecku helva robiona jest właściwie jak nugat z karmelu i nasion oleistych np.sezamu.Jednak istnieje bardzo wiele odmian chałwy  w zależności od kraju .Dodatkami mogą być orzechy ,sezam ,kasza manna  czy marchewka ,będzie je jednak wyróżniać konsystencją.Wiadomo , chałwa robiona domowym sposobem nie jest taka jak robiona w przemyśle spożywczym ,jednak moim osobistym zdaniem jest w smaku lepsza

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szaszłyki z indyka z warzywami i lekkim sosem ziołowym 142

decydujemy ile jeszcze potrzeba mu czasu. Jogurt mieszamy z drobno posiekanymi ziołami, lekko solimy i pieprzymy do smaku. Przekładamy do miseczki i podlewamy dobrą oliwą. Szaszłyki podajemy z ryżem, kaszą, frytkami lub pieczywem – my zjedliśmy z chlebkami pita , które przez parę chwil podgrzałam na grillu. To mięso przyprawione kreolską mieszanką przypraw i ciemnym sosem sojowym naprawdę z powodzeniem udaje wołową

Karo in the Kitchen
Ciasto drożdżowe z jagodami. 163

ciasto na blachę, delikatnie ugniatając ręką rozprowadzić je po całej foremce. Wierzch ciasta obsypać równomiernie jagodami.  Następnie przygotować kruszonkę, mieszając i rozgniatając ręką składniki do uzyskania, okruchów wielkości kaszy gryczanej. Posypać jagody kruszonką, nakryć blachę ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu ok. pół godziny, aby lekko wyrosło. Rozgrzać piekarnik do temp. 180 stopni i piec ciasto 45 minut

Codziennik Kuchenny
Królik pieczony z marchewką 191

marchewką, a potem polany sosem. Bardzo smaczny, szybki do zrobienia. Mięciutki, soczysty i delikatny. Uwielbiam mięso z królika. Idealne dla małych dzieci. Podałam z ryżem. Można podać z kaszą , ziemniakami lub kluskami. Na blogu znajdziecie również inny przepis na królika w śmietanie. A wszystko w zakładce MIĘSA. Składniki: 1 tuszka z królika 4 średnie marchewki 1 duża cebula 3 łyżki

O kuchni z uczuciem
Odchudzający koktajl z banana i pietruszki wg Ewy Chodakowskiej 2774

jaglany z bananem i brzoskwiniami Mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe Dietetyczny obiad, czyli pieczona pierś kurczaka z warzywami Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Cukinia faszerowana ryżem i kaszą jaglaną – fit! Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami The post Odchudzający koktajl z banana i pietruszki wg Ewy Chodakowskiej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
leczo ze swojską kiełbasą 140

swojską kiełbasą.Leczo to kolorowe, smaczne, szybkie danie jednogarnkowe. Pasujące zarówno na przyjęcie, jak i samodzielny obiad.Można podawać zarówno z białym pieczywem makaronem,kluskami kładzionymi.ziemniakami jak i kaszami .. Produkty: 2 cukinie średniej wielkości 4 pomidory 1 puszka całych pomidorów 3-4 cebule 5 ząbków czosnku 2 papryki czerwone

Ugotujmy Coś
Udka kurczaka bez skóry w papryce 172

przykryciem. Z pieczonych papryk zdejmujemy skórę i kroimy w paseczki. Dodajemy do kurczaka. Dusimy do miękkości kurczaka. Pod koniec dodajemy serek topiony. W razie potrzeby doprawiamy solą. Podajemy z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Papryki faszerowane mięsem mielonym z warzywami 145

warzywa (i pieczarki) to coś, co mogłabym jeść bardzo często! Nie wiedząc czemu, mam do nich słabość. Na moim blogu znajdziecie warzywa faszerowane aromatycznym risotto jak i pieczarki faszerowane kaszą jaglaną . Oba przepisy, wraz z dzisiejszym, koniecznie musicie wypróbować! Świetnie sprawdzają się podczas rodzinnych obiadów Składniki na 4-5 porcji: – 700g marchewki z groszkiem i kukurydzą (wraz z zalewą

Be Fit Be Strong
SEROWE KULECZKI Z OGÓRKIEM I ZIOŁAMI 124

grzybicy skóry, a także przyspiesza gojenie się skaleczeń i otarć Olej konopny należy spożywać wyłącznie na zimno, nie używać do smażenia. Może być stosowany jako dodatek do dań warzyw, kasz, ziemniaków, twarogu, sałatek lub domowych past i dressingów.  Składniki: 250 g sera białego półtłustego 2 małe ogórki gruntowe 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżka oleju z konopi

Kuchnia MagdaLeny
leczo wegetariańskie 158

mięsnych dodatków. To wersja leczo jarskiego i wyjątkowo pyszna. Pyszna, zdrowa, kolorowa, do podania z chlebem pieczonym, z ziemniakami z makaronem /to preferencje mojego męża i syna / albo z kaszą jaglaną/ mój faworyt 🙂 / Produkty: 2 cukinie średniej wielkości

Ugotujmy Coś
Pierś z kurczaka z warzywami 151

sól, pieprz, Maggie, wegeta czy co tam macie) Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię, chwilę smażymy z każdej strony, Dorzucamy go do warzyw. Całość chwilkę dusimy. Podajemy z ryżem lub kaszą kuskus

Mamuśka wraca do formy
Karkówka w sosie własnym 399

Karkówka w sosie własnym to pyszne danie obiadowe. Mięso podane z ziemniaczkami i kiszonym ogórkiem smakuje obłędnie. Oczywiście możecie serwować je także z kaszą, ryżem, chlebem – co kto lubi. Przygotowanie takiej karkówki zajmuje niewiele czasu i jest bardzo proste – nie musicie posiadać nadzwyczajnych kulinarnych umiejętności, aby cieszyć się jej smakiem Kierujcie się wskazówkami z przepisu, który zamieściłam niżej

Kuchnia Bazylii
Najlepsze drożdżówki z jabłkami HIT 321

odstawiamy do wystudzenia. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Kroimy na prostokąty. Każdy prostokąt nacinamy na 1/3 długości tworząc grzebień. Nakładamy nadzienie na środku (jeżeli dalej jest zbyt wodniste dosypujemy kaszy manny). Przekładamy lewą nieponacinaną stroną a potem prawą stroną z grzebieniem. Sklejamy brzegi a grzebień podwijamy pod spód. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Smarujemy

Cukiernia Pychotki

Proponowane wyszukiwania