kasza - 17339 przepisów (strona:691/1156)

Pieczony filet z kurczaka TIKKA 150

Uwielbiam kurczaka tikka . Robi się go bardzo szybko i łatwo. Tak na prawdę potrzebujemy tylko kilku składników . Podaję go z kaszą, ryżem, ziemniakami, do panini, tortilli czy z warzywami. Bez problemu mogą go jeść dzieci jeśli zrezygnujemy z ostrych przypraw.  Przygotowuję w piekarniku , dzięki temu mięso jest delikatne a co najważniejsze bez zbędnego tłuszczu. Polecam i smacznego :) SKŁADNIKI

Gotowanie Patki
Knedle ze śliwkami – sprawdzony przepis 233

masłem i oprószamy zrumienioną bułką tartą Knedle możemy dodatkowo podać z bitą śmietaną. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Gnocchi w sosie serowym Knedle z truskawkami Pierogi z kaszą gryczaną i serem Artykuł Knedle ze śliwkami – sprawdzony przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Ciasteczka z otrębów pszennych z bakaliami. 116

Agnex, w sklepie internetowym www.sklepagnex.pl   ( rabat obowiązuje do 30.04.2017 r. ). Przy zamawianiu należy podać hasło ZDROWE-BAKALIE. Zapraszam.  Składniki:  półtorej szklanki otrębów pszennych prażonych 1 szklanka kaszy jaglanej ekspandowanej 3 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki rodzynek 2 łyżki ziaren słonecznika 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka miodu prawdziwego Wykonanie

Izabelawkuchni
Surówka z żółtej cukinii i rzodkiewki 170

chyba wszystkie warianty surówek z kapusty. Od mamy dostałam żółtą cukinię i to właśnie ona jest głównym bohaterem dzisiejszego wpisu. Jest niesamowicie mokra, idealna do gulaszu z grzybami i kaszy gryczanej. Polecam Wam taki właśnie zestaw! Składniki: 1 młoda żółta cukinia 1 pęczek rzodkiewki 1 marchew 1/2 czerwonej papryki po 2 łyżki posiekanego szczypiorku i natki 1 łyżka posiekanego lubczyku

Czerwień i błękit
Jednogarnkowy obiad z dynią w roli głównej 167

nawet przygotować tak na 3/4, schłodzić schować do lodówki a w dniu podania wstawić na 20 minut do piekarnika i gotowe! Ps. Ryż można zastąpić dowolną/ulubioną kaszą, byle nie kuskus Składniki na 4 porcje: 200-250 g suchego/nieugotowanego ryżu około 300 g kawałek dyni 2-3 gałązki selera naciowego 3 średnie ziemniaki 2- 3 ząbki czosnku łyżeczka pieprzu

greenscarf
PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWYM 101

tradycyjnych smażonych klopsów mielonych. Jest to dobry pomysł na szybki obiad. Jak dla mnie najlepsze z ziemniakami, jednak znam osoby, które podają do takiego sosu także ryż czy kasze.  Składniki: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 1 czerstwa bułka * sól, pieprz i przyprawa do mielonego do smaku * odrobina mąki do obtoczenia Sos:  * woda (ilość zależna od wielkości

Zrób to smacznie
Pieczone kacze udka 192

środku kryje soczyste mięso drobiu. Wspaniały obiad! z dodatkami żurawiny i pieczonych jabłek lub gruszek Podałam je z pieczonymi ziemniakami i sałatą z jogurtem. Polecam także z puree ziemniaczanym, kaszą pęczak z pieczarkami i chili oraz buraczkami lub surówką z pora. Jest domowo, ale zarazem wytwornie Składniki: 6 udek z kaczki 3 duże jabłka lub gruszki przyprawy suszone: oregano, majeranek

Zasmakuj Kuchni
Klopsiki w sosie pomidorowym na polencie 182

dodatkiem sera pleśniowego – nie czuć go potem za bardzo, bo jest pokrojony na drobne kawałki i się rozpuszcza ( nadając tylko mięsu wytrawny, słonawy smaczek). Danie można zjeść z kaszą albo makaronem ale kremowa polenta to zdecydowanie dobry dodatek. Resztkę polenty gdy jest ciepła trzeba przelaż do płaskiego naczynia – potem pokrojona w plastry będzie świetna do odsmażania lub grillowania

Cooking for Emily
sernik z wiśniami + kilka słów o Toruniu :) 176

udaliśmy się do przepysznej restauracji Szeroka No. 9, na ulicy Szerokiej 9, Obiad i deser był GENIALNY! rozpływał się w ustach... Ja zamówiłam gęś pieczoną podawaną z flanem z kaszy pęczak i borowików, śliwkami confit, faszerowanym porem i sosem śliwkowym - niebo w gębie i na talerzu!  Mój Narzeczony zamówił kaczkę z sosem żurawinowo-jabłkowym, pierś z kaczki z ziemniakami

Trufelkowo
Gulasz na piwie 198

groszek i gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Jeśli dużo płynu wyparowało dolać trochę wody. Sos zagęścić rozrobioną w gorącym sosie mąką i doprawić. Podawać na ciepło np. z kaszą gryczaną, kuskusem lub ziemniakami

Simply Food
O diecie bezglutenowej, celiakii i badaniach genetycznych słów kilka..... 141

tego wynika jej ogromna popularność. Dobrej jakości pieczywo jest cennym źródłem błonnika, który reguluje procesy trawienne.  Pieczywo żytnie, orkiszowe, mąki z pełnego ziarna, makarony razowe czy kasze są bogate w witaminy z grupy B, niezbędne do prawidłowej pracy układu nerwowego, a także w kwas foliowy; są również źródłem magnezu, żelaza, wapnia, cynku i selenu. Glutenu nie mogą jeść osoby

Smakowity Blog Kulinarny
szarlotka na grysiku (sypana) 254

środku soczysta i bardzo aromatyczna. Świetnie smakuje na ciepło, z gałką lodów waniliowych. *foremka 25*34 cm Składniki: 2 kg jabłek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanka mąki 1 kostka masła (zmrożonego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu  Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podzielić na połowę. Mąkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Roladki z karkówki z kapustą w sosie grzybowym 223

sosem i dusić pod przykryciem ok 1 godziny, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby można sos podlać wodą i doprawić danie do smaku. Mięso można podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Smacznego :) #lowicz Kategoria: A-Z SŁODKO , A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Dania z grzybami , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: grzyby leśne , kapusta , sos , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym. 1225

danie. Nie wymaga ono również zbyt dużo zachodu i pracy. Polędwiczki z sosem grzybowym to wykwintne danie, które z łatwością przygotują osoby mało wprawne kulinarnie. Polędwiczki najlepiej smakują z kaszą jęczmienną, puree ziemniaczanym lub makaronem. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (średniej wielkości) 8 borowików 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 100 ml śmietanki 30 % 1 szkl. mocnego bulionu 1 łyżka oleju

Codziennik Kuchenny
SOS KURKOWY 162

Pyszny sosik kurkowy.Ten sos robiłam pierwszy raz,nigdy nie jadłam kurek aż do dzisiaj.Sos bardzo nam zasmakował.Można go podawać do makaronu,kasz,ziemniaków i mięsa. SKŁADNIKI 400g kurek 2 łyżki masła sól,pieprz 300 ml śmietanki 30% natka pietruszki WYKONANIE Kurki bardzo dokładnie oczyścić,są one bardzo kruche i delikatne.Większe grzybki można pokroić na mniejsze kawałki a mniejsze

Mała w garnku miesza

Proponowane wyszukiwania