białej mąki, żeby nie okazało się, że szarlotka po upieczeniu pozostanie sypka dlatego dodałam jej trochę, natomiast cukier zastąpiłam kokosowym. Może skusicie się na taki eksperyment? Składniki: 2 szklanki kaszy manny 1 szklanka cukru kokosowego 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 masła 1,5 kg jabłek Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą. Jabłka obieramy
Cynamonowe szczęściePapryka faszerowana to jedna z naszych ulubionych jesiennych potraw. Większość osób przygotowuje ją z ryżem lub kaszą, ale na LCHF oczywiście faszerujemy samym mięsem. Prosta w przygotowaniu, rozgrzewa, syci a dodatkowo wprowadza do naszego życia odrobinę koloru w te ponure i chłodne dni. Super danie na jesień i zimę! Składniki: 600 g papryki po wydrążeniu – u mnie 3 duże
Ola la LCHFwypasie, z bitą śmietaną, białą czekoladą….Może dla mnie niekoniecznie, bo miałabym wrażenie, że po każdym kęsie moje 4 litery zwiększają swoją objętość dwukrotnie Znajdziecie również wersję z kaszy jaglanej. Niby zdrowa, niby smaczna…ale znów nie to I tak dumając, postanowiłam połączyć kilka przepisów w jeden i do tego dodać własną modyfikację. Tak powstał mój przepis
Mieszam w Garnkuczasu aż będą zupełnie miękkie. Pulpety wyjmujemy, przygotowujemy sos dodając śmietanę, pokrojony świeży koper, doprawiając całość solą i pieprzem i odrobiną vegety( opcjonalnie) Pulpety możemy podawać z ziemniakami albo kaszą. Smacznego
Domowa Kuchnia u MamyCoś dla moich mięsożerców :) Bitki idealnie pasują do kaszy gryczanej ale ja jednak wolę z ziemniaczkami :) Mięso mięciutkie, rozpływające się w ustach. Po prostu - MNIAM ! :P Składniki : 0,5kg szynki wieprzowej pokrojonej w plastry ( ok 2cm) 1 cebula pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku (posiekanego) 2 łyżeczki słodkiej papryki Sól, pieprz Liść laurowy, ziele angielskie Olej. Przygotowanie: Szynkę
Domowa Kuchnia u Mamysłodką czerwoną papryką i czosnkiem granulowanym. Całość dusimy na wolnym ogniu przez 60 minut. Znaczna część wody powinna nam odparować. Na końcu dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy. Podajemy z kaszą lub ziemniakami
VioletoweKucharzenieAromatyczna gruszka. Każdy łyk to egzotyczna wyprawa. Duet idealny. Blaszka 24/24 cm Składniki: 1,5 kg winnych jabłek (antonówka) 1 banan 1 czubata szklanka mąki pszennej 1 czubata szklanka kaszy manny 1 szklanka cukru 17 dag zimnego masła 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie szarlotki: Jabłka oskrobać, zetrzeć na tarce jarzynowej
Wanilia i KardamonNastępnie dodać pieczarki i podsmażać do odparowania płynu. Pieczarki przełożyć do pulpetów. Gotować kolejne 10 minut. W zimnej wodzie rozmieszać mąkę i zagęścić sos. Proponuję podać z kaszą gryczaną
Ala piecze i gotujewkawiarence.pl czekoladowe brownie z kaszy jaglanej przemawia do mnie bardzo. Tak bardzo, że nie potrafię go sobie odmówić. pomyślałam, że skoro tak wszyscy chudną, o czym ostatnio przy okazji koktajli Fit Wam pisałam, to i ja może nieco. Tyle, że diety mieć nie zamierzam. Bardziej dobre nawyki wpoić sobie do głowy i ściśle się do nich […] Artykuł czekoladowe jaglane
W Kawiarencełyżki mąki w 1/2 szklanki zimnej wody i wlać szybko do gotującego sosu, energicznie mieszając. Gotować jeszcze kilka minut, na końcu doprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podawać z kaszą lub kluskami oraz ćwikłą lub surówką z kapusty
Czerwień i błękitCukinie są świetnym dodatkiem do wielu dań ale także super warzywem, które można faszerować i zapiekać. Dzisiaj proponujemy Wam cukinie faszerowane kurkami z zieloną cebulką i
Kuchenne Wariacjestron. Pulpety przekładam do garnka o grubym dnie. Dolewam wodę i przecier pomidorowy, pomidory z puszki oraz dodaję szpinak. Duszę na małym ogniu ok 15 min. Podaję z ulubionymi kaszami czy ziemniakami
Gotowanie Patkiblenduję dokładnie. Następnie sos przelewam do garnka o grubym dnie. Dokładnie duszę tak by sos się zredukował. Sos studzę. Wyjmuję ciasto rozwałkowuję przekładam na blachę posmarowaną olejem i posypaną kaszą manną. Na ciasto przekładam sos. Doprawiam. A następnie przekładam składniki. Piekę ok 45 mon w 160 stopniach
Gotowanie Patkimięso nie będzie surowe. Dodajemy wówczas przygotowane pieczarki. Po przesmażeniu całości dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz jogurt naturalny. Całość mieszamy, smażymy jeszcze aż się wszystko zagotuje. Podajemy z dowolną kaszą
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiobiad. Krótkie przygotowanie, a potem hyc do piekarnika i robi się samo. Mięsko jest mięciutkie, aromatyczne, przy okazji uwarzy się nam także pyszny, gęsty i aromatyczny sos. Do tego kasza, czy inny ulubiony dodatek, jakieś warzywko i obiad kompletny. Czytaj więcej
Pichceniomania