Zupa z soczewicy z moghrabieh i mlekiem kokosowym

Zupa z soczewicy z moghrabieh i mlekiem kokosowym

Zupa z soczewicy z moghrabieh i mlekiem kokosowym

Przepis na : kolacja

Wydawać by się mogło, że zupa z soczewicy, to proste danie o oczywistym smaku. Gotuję ją tak często, że muszę zmieniać recepturę, aby nam się nie znudziła. Bazą zupy jest soczewica i włoszczyzna, a o ostatecznym efekcie decydują dodatki. Tym razem wybrałam mleko kokosowe, imbir, kumin, liście limonki kaffir, smaki które są najbardziej wyczuwalne.  Dzięki tym dodatkom zupa nabrała indyjskiego charakteru.  Bardzo ciekawym składnikiem tej zupy jest moghrabieh, makaron z mąki durum. Nazywany jest też gruby... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, kokosowe, imbir, makarony, makaron, ciekawe przepisy, sosy, ryż, pasty, kasza jaglana, kuskus, pasta, kasza, marchewka, kolacja, obiad, prosta zupa, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, gotowana marchewka, dania z makaronem, sos do makaronu, sos do ryżu, makaron smażony, ryż smażony, obiad z makaronem, makaron na obiad

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.