kasza - 17339 przepisów (strona:670/1156)

Pasztet z czarnej fasoli. 157

dużej miski. Cebulę zeszklić na około 3 łyżkach oliwy. Dodać startą marchewkę i seler i dusić mieszając około 10 minut. Przenieść do miski z fasolą. Dodać majeranek, rozmaryn, gałkę, kaszę oraz sól i pieprz do smaku. Dodać jajka i całość zmiksować dokładnie w blenderze lub ręcznym mikserem. Foremkę keksową (najlepiej silikonową) wysmarować oliwą i ułożyć w niej połowę masy fasolowej

zadanie-gotowanie
Duszona karkówka w cebuli 170

cebulą zmiksowałam i sos dobrze wyostrzony  gotowy już  miałam.  Każdy na swój sposób może ją podawać, samą z pieczywem zjadać, lub z makaronem, ziemniakami czy różnymi kaszami, do tego tylko sałatki czy surówki przygotujcie i smakami się delektujcie. Składniki: 2 kg karkówki (ja miałam 2 x 1 kg), sól himalajska do smaku, kminek cały, pieprz czarny grubo

Moniki Smakołyki
Wiejskie roladki schabowe 279

niewielkim ogniu przez około 30 minut, co jakiś czas obracając roladki *** *** Po tym czasie, powstały sos doprawiamy do smaku i zaciągamy mąką lub śmietanką *** *** Roladki podajmy z ziemniakami, kaszą lub kluskami i ulubioną surówką*** *** SMACZNEGO *** Do tego dania polecam pyszną surówkę z kiszonej kapusty: Surówka z kiszonej kapusty i papryki       Artykuł Wiejskie roladki schabowe pochodzi z serwisu

Blog z Apetytem
Gulasz wieprzowy z piekarnika 254

żaroodpornym naczyniu *** *** Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 70 minut. Po upieczeniu delikatnie rozcinamy woreczek i gulasz przekładamy do miski. Podajemy z ziemniakami, kluskami lub kaszą *** *** SMACZNEGO *** Idealnie do tej potrawy będą pasować także ziemniaczki upieczone w piekarniku jednocześnie z gulaszem. Przepis: Pieczone ziemniaczki harmonijkowe       Artykuł Gulasz wieprzowy z piekarnika pochodzi z serwisu

Blog z Apetytem
Policzki wieprzowe w śmietankowym sosie 143

miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodajemy serek almette. Dokładnie rozprowadzamy go w sosie. Razem chwilkę gotujemy i ewentualnie dodatkowo doprawiamy solą i białym pieprzem. Podajemy z ziemniakami lub kaszą. SMCZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date

Smaki Ewy
ekspresowy piernik bez jajek 236

wykonanie: Mleko mieszamy z olejem oraz powidłem. W osobnym naczyniu mieszamy wszystkie składniki suche, dodajemy je do płynnych. Wszystko mieszamy do połączenia się składników. Przekładamy do natłuszczonej i oprószonej kaszą manną keksówki (ok.35 cm długości). Pieczemy w 180st. C przez ok. 50-60 min., lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Polewamy polewą czekoladową. składniki

Domowy Smak Jedzenia
MAK 146

maku. Dobrze odsączony mak należy skręcić w maszynce do mięsa ze specjalnym sitkiem.  Gdy wyjdzie nam zbyt wilgotna i rzadka masa makowa możemy ją zagęścić bułką tartą lub kaszą manną. Doskonałym dodatkiem do maku jest miód. Mak niebieski Źródło: internet  Mak biały Źródło: internet

Ciastka - domowe słodkości
"Grzyby i warzywa jesienne 3." - podsumowanie akcji 201

blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Zupa grzybowa autorka: czarrna  | blog: czarrna od kuchni Kopytka z brukselką i dynią autorka: czarrna   | blog: czarrna od kuchni Gołąbki z kaszą i grzybami autorka: czarrna   | blog: czarrna od kuchni Kaszotto z podrobami i grzybami autorka: czarrna   | blog: czarrna od kuchni Gulasz wołowy z pieczarkami autorka: cybog   | blog

Weekendy w domu i ogrodzie
Kulebiak krucho-drożdżowy z kiszoną kapustą i grzybami 230

Lubelszczyźnie. W duecie z czerwonym barszczykiem ląduje na świątecznych stołach w wielu domach. To wielki pieróg wykonany z ciasta drożdżowego lub krucho-drożdżowego z rozmaitym nadzieniem, ten tradycyjny z kaszą i borowikami. Farsz do kulebiaka przygotowałam z kiszonej kapusty i ciemnych, bardzo aromatycznych pieczarek. Można za jednym zamachem przygotować więcej farszu do pierogów z kapustą i grzybami wykorzystując je jako

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowa nutella – przepis i recenzja książki „Słodka kuchnia roślinna” + konkurs 173

okazję, bo książka zawiera aż 122 słodkie i zarazem zdrowe propozycje. Przepisy, znajdujące się w książce są proste w wykonaniu i bazują na łatwo dostępnych, zdrowych składnikach, takich jak kasze, rośliny strączkowe, orzechy, świeże i suszone owoce. Ostatnio sporo czasu spędzamy w kuchni z Milenką. Postanowiłyśmy przetestować przepis na domową nutellę i wyszła nam na prawdę pysznie. Może w smaku

Dietolog
POLICZKI WIEPRZOWE DUSZONE W CZERWONYM WINIE 158

wersja z samym tłuszczem (zagęszczonym cebulą i czosnkiem), równie pyszna. Podawać po 2-3 sztuki mięsa na osobę, polane sosem (gdy lubimy) lub tłuszczem. U mnie z kaszą z ziaren samopszy (pychota) i pappardelle z marchewki + oczywiście ogórek kiszony. Polecam :-) Smacznego

Smaczne Zdrowe
Danie jednogarnkowe – chilli con carne 257

szybka w przygotowaniu. Wystarczy pokroić składniki i w odpowiedniej kolejnoście połączyć ze sobą. Z całą pewnością nie zrobimy sobie bałaganu w kuchni :) Danie to możecie podać z pieczywem, ryżem, kaszą albo zjeść samodzielnie. Jest na tyle syta, że z całą pewnością zaspokoi Wasz głód. Listę składników i przepis na chilli con carne znajdziecie poniżej: Chilli con carne – składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kasza jaglana ze szpinakiem, burakiem liściowym w pomidorach 139

olej kokosowy.  Na rozgrzany wrzuć szpinak i chwilkę podsmażaj ,aż opadnie. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek, dosmacz solą, gałką oraz kurkumą. Wrzuć pomidorki. Podsmażaj chwilkę, wymieszaj, dodaj ugotowaną kaszę jaglaną. Udekoruj czarnuszką i podawaj z burakiem liściowym. Na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z boczkiem i warzywami 187

produkcyjne więc wydaje mi się, że cena jest adekwatna do jakości.  Dodatkowo polecam Wam hermetyczne   szklane pojemniki Barbantia –ciekawe rozwiązanie na przechowywanie sypkich produktów takich jak kasze, fasola czy makarony, przezroczyste ścianki pięknie eksponują zawartość pojemników, mogą być prawdziwą ozdobą każdej kuchni, dodatkowo można je myć w zmywarce co jest dodatkowym atutem. Są bardzo ładne i praktyczne

Wanilia i Kardamon
Sernik kajmakowy (bez spodu) 196

łyżka mąki ziemniaczanej 4 jajka Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta krem mleczny śmietankowy (kajmak) do zdobienia *u mnie Wieluń (gęsty, polecam) Przygotowanie: Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy masło i łyżkę mąki ziemniaczanej, miksujemy. Następnie dodajemy ser, miksujemy do połączenia składników

Słodkie okruszki