skorzystałam z przepisu z jakiegoś starego wycinka gazetowego. Jak tylko go zobaczyłam to wiedziałam, że nam będzie smakować. Uwielbiamy dania konsystencji gulaszu, pikantne, do podania z ryżem lub kaszą. To akurat zjedliśmy z ryżem, fajnie pasowało ale z ziemniakami też byłoby dobre. Składniki: około 700 g schabu bez kości czerwona papryka 200 g pieczarek cebula puszka pomidorów krojonych
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawłaśnie faszerowane podudzia kurczaka, owinięte boczkiem i przygotowane na jednej patelni w towarzystwie fasolki szparagowej . Całość duszona w sosie pomidorowym - czego chcieć więcej? Nooo... może jeszcze ziemniaków, ryżu lub kaszy ;))) Tego typu danie robiłam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Bardzo nam posmakowało, szczególnie dzieciom - moje to wielbicielki pomidorów, fasolki i kurczaka ;) jednie boczek kazały sobie pościągać
Kolorowy PrzepisownikSzybki i smaczny obiad. Mięso mielone z cukinią. Można podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami lub kaszą. Polecam na obecne upały, kiedy nie mamy ochoty gotować i piec. Na blogu w zakładce mięsa znajdziecie wiele innych pomysłów i przepisów na dania mięsne. Jeśli ugotowaliście coś z moich przepisów to napiszcie kilka słów w komentarzu. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula
O kuchni z uczuciemszczęście tego nie zrobiłem. Powstała bardzo lekka i świeża sałatka. Idealna na ciepłe dni, jako szybki posiłek. Jeśli nie macie komosy, to ewentualnie możecie użyć ryżu lub kaszy jaglanej ugotowanej na sypko. Sałatka wyjdzie równie pyszna! Artykuł Sałatka z komosą ryżową pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmandodatki nadają chlebom zarówno unikalny smak, jak i specyficzną teksturę. Dodajemy też ziemniaki , zarówno gotowane jak i pieczone. Jeden z moich ulubionych dodatków - to pieczony czosnek . Można dodać ugotowane kasze - jaglaną , gryczaną lub jęczmienną, także kuskus lub ryż . Ciekawe smaki pieczywa zawdzięczamy też nietypowym dodatkom - burakom, marchewce, śliwkom i jabłkom . Krótko mówiąc - można piec chleby z różnymi, typowymi i nietypowymi
Grahamka, weka i kajzerkamój mikroskopijny piekarnik o oszałamiającej pojemności 9 litrów. Na początku bałem się w nim przygotowywać ciasta, więc stawiałem na te, które nie wymagały pieczenia jak tofurnik czy ciasto z kaszy jaglanej , ale powiedziałem sobie „dosyć tego, masz ochotę na pieczone, to upieczesz!”. I wiecie, co zrobiłem? No pewnie, że wiecie, bo trafiliście na ten przepis… Upiekłem
Blendmanpaprykę faszerowaną ryżem i kurkami, a całość podana z sosem pomidorowym. Pyszne danie, na które warto się skusić. Na blogu znajdziecie również paprykę faszerowaną z mięsem, kaszą i inne przepisy. Jeśli przygotowaliście coś z moich przepisów to podzielcie się swoją opinią w komentarzach. 8 zielonych papryk 200 g ryżu 200 g kurek 1/2 pęczka koperku 1 cebula 2 łyzki masła
O kuchni z uczuciemszpinaku z czerwoną cebulą i pomidorkami koktajlowymi. Gorąco polecam także odrobinę tartego chrzanu, który idealnie pasuje do tak przygotowanego mięsa. Oczywiście możecie je podać z ziemniakami, frytkami, pieczywem czy kaszą. Na pewno niedługo wypróbuję jeszcze inne formy przygotowania pręgi wołowej, ze względu na niezwykły smak tego rodzaju mięsa. Składniki Pręga wołowa z kością (1 plaster około 500 g) 1 łyżka
Programista w kuchniPotrawka z mięsem mielonym i cukinią to znakomity pomysł na sycący, smaczny i prosty w przygotowaniu obiad. Pasuje do każdego dodatku: makaronu, ziemniaków, ryżu czy kaszy. Mięso mielone doskonale komponuje się z cukinią i pieczarkami, może stanowić wyśmienitą inspiracją na letni posiłek. składniki na 4 porcje 500 g mięsa mielonego 1 średnia cukinia 2 ząbki czosnku 2 czerwone
Smakowite Daniasized celery 6 cherry tomatoes 1 carrot 2 tbsp rapeseed oil soy sauce fresh basil PRZYGOTOWANIE Do średniej wielkości rondla wsyp kuskus. Zalej wrzącą wodą (ok. 2cm powyżej poziomu kaszy) i odstaw w spokoju na kilka minut, aż woda się wchłonie. Rozgrzej olej na patelni, dodaj warzywa pokrojone jak na zdjeciu, tj. szalotkę, seler, marchew, po chwili dodaj cukinię
Better Life By Auntie Jukostkę. 4. Gdy mięso już całkowicie zmięknie dodać pokrojoną w grubą kostkę cukinię, a także koncentrat i przyprawy. Całość dusić jeszcze 10 minut. 5. Podawać wedle uznania - z ryżem, kaszą, ziemniakami czy też pieczywem. Smacznego
Kuchnia domowa Animleku obok kaszy manny to jeden z moich ulubionych deserów z dzieciństwa. W domu zwykle był podawany z babcinymi konfiturami i smakował dobrze jak nic innego. Najlepszy był oczywiśce ten gotowany na słodkiej śmietance; gęsty, kremowy i pyszny! Ten przepis na pudding to taka podrasowana przeze mnie wersja. Przygotowuję go najczęściej z ryżu arborio (tego, co wykorzystujemy do włoskiego risotto
Food Squareniedużej) 2-3 pomidorki koktajlowe olej do smażenia - ja używam oleju z pomidorów suszonych - dodatkowy walor smakowy Przygotowanie: kuskus zalewamy gorącą wodą do wysokości ok 1 cm nad poziom kaszy paprykę i cukinię kroimy w paseczki na patelni podgrzewamy olej i podsmażamy paprykę z cukinią kuskus rozgrzebujemy widelcem, dodajemy do niego paprykę z cukinią pomidorki koktajlowe kroimy
Gotowanie z pasjąrodzynek 50 g żurawiny 150 g dowolnych nasion (ja dałam: len, sezam i słonecznik) 50 g orzechów (u mnie nerkowca) 50 g ryżu dmuchanego (ja dałam dmuchaną kaszę jaglaną – nie ma większego znaczenia które dacie, ważne, żeby fajnie chrupało) Chyba jeszcze nigdy napisanie instrukcji przygotowania nie było takie proste! Uwaga: mieszamy razem wszytkie składniki. Z praktycznych wskazówek: weźcie sobie
CiastkozercyJednogarnkowa propozycja, sycąca i pyszna, która rewelacyjnie komponuje się z wszelkimi kaszami (których, swoją drogą, jemy za mało!)- gulasz wołowy z marchewką w sosie ze świeżych pomidorów malinowych. My uwielbiamy ten sos i zazwyczaj robię go w wersji tej najprostszej i- dla Nas- najpyszniejszej ( link do przepisu ), czyli bez żadnych dodatków, ale z mięsem wołowym- pod postacią owego
Kraina Miodem Płynąca