kasza - 17339 przepisów (strona:666/1156)

Makowiec japoński bezglutenowy i bez cukru 218

Dzisiaj kontynuuję nadal wątek świąteczny, chociaż bardzo chętnie zrobiłabym to ciasto ponownie Najczęściej spotykany przepis bazuje na wykorzystaniu kaszy manny, ale chciałam trochę pokombinować i znalazłam całkiem niezłe rozwiązanie – budyń jaglany i mąkę kukurydzianą. W makowcu najbardziej lubię nadzienie, więc to ciasto spełniło moje oczekiwania w stu procentach. Dodałam bakalie w postaci fig i daktyli, moje ulubione jabłka odmiany

Fitkot
pierś z kurczaka nadziewana porem i orzechami 269

piekarnik rozgrzać do 180 st pierś zawinąć w folię i przełożyć do naczynia żaroodpornego  piec ok 25 min - 5 min przed końcem uchylić odrobinę folii Podawać z ryżem, kaszą bądź ziemniakami z dodatkiem innych warzyw. Wersja z patelni jest z cukiniowymi wstążkami i ryżem, zaś wersja na parze z batatami i marchewkami. Smacznego

Gotowanie z pasją
Dobre produkty. Awokado 182

wykorzystanie awokado. Koktajl dla aktywnych Jajka faszerowane awokado Sałatka z awokado w słoiku Domowa nutella Makaron gryczany z awokado i suszonymi pomidorami Kokosowy pudding z chia i musem owocowym Kasza gryczana z twarogiem i awokado Zapiekane awokado Masło z awokado A Wy lubicie awokado? Macie jakieś swoje ulubione przepisy z wykorzystaniem tego składnika :)?       Artykuł Dobre produkty. Awokado

365 dni dookoła kuchni
Makaron Foglie d’ulivo ze szpinakiem, z kurczakiem i serkiem pleśniowym 263

topił się pod wpływem ciepła uwalniając pyszny ziołowy smak, aromat... Podoba się Wam moja propozycja? Podpowiem, że ten przepis i inne, również smaczne potrawy makaronowe znajdziecie w MENU: MAKARONY... KASZE... SOSY... Mam nadzieję, że wybierzecie coś dla siebie. A ja życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Nasz mistrz drugiego planu 119

Lubaszka odpowiedział wreszcie na nasze coraz bardziej histeryczne (i paranoiczne, bo przecież pies się chyba nie teleportował) wołania. Okazało się, że wlazł do szafki z mąkami i kaszami – robiliśmy wtedy tortille, albo pierogi – i tam poszedł w kimę:) Lulek jest przekonany, że wszystko co jemy jest najlepsze. Nawet jego chrupki podawane z ręki podczas śniadania są o niebo

Niedzielny kucharz
Wtorek – Kurczak z ryżem a la pilaf 147

składnikiem w naszej kuchni. Nie używamy go zbyt często (bo ja kocham ziemniaki, a Agnieszka makaron, więc o ryż nikt nie walczy ;-). Poza tym wolimy od niego różnego rodzaju kasze. W tym daniu jednak naprawdę daje radę. Na jego przygotowanie potrzeba jedynie 17 minut – wychodzi sypki, jędrny i pachnący ziołami. Przepis na ryż pochodzi z serwisu Cooking.nyt.com, New York

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia 237

składnikiem w naszej kuchni. Nie używamy go zbyt często (bo ja kocham ziemniaki, a Agnieszka makaron, więc o ryż nikt nie walczy ;-). Poza tym wolimy od niego różnego rodzaju kasze. W tym tygodniu ryż wystąpił jednak w dwóch potrawach i naprawdę dał radę. Wszystko dzięki temu, że wpadł nam w ręce przepis z New York Timesa na ryż

Niedzielny kucharz
Nie marnuj jedzenia – co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka 329

resztek pieczonego kurczaka? Pierogi lub ravioli to doskonały patent na smaczne wykorzystanie niedojedzonego mięsa. Jeśli pieczony kurczak może być podstawą wielu nowych pysznych dań, to kurczak nadziewany wątróbką (albo kaszą z grzybami bądź cielęciną) stwarza jeszcze więcej możliwości. Farsz świetnie wzbogaca smak kury, a do tego podczas jednego pieczenia uzyskujemy więcej jedzenia – czyli działamy ekonomicznie, bo lepiej wykorzystujemy raz nagrzany

Niedzielny kucharz
Co zamiast fast food – menu na tydzień 145

pieczonego selera Na poniedziałek przygotowaliśmy jedną z szybkich sałatek z czasów kiedy jeszcze gotowaliśmy codziennie wieczorem na następny dzień. Jest łatwa w przygotowaniu i zdrowa. Łączy orzechowy smak kaszy i selera, ze słodyczą pomidorków i świeżością krojonego ogórka. To danie lekkie i zdrowe, ale sycące. Można je zjeść na zimno lub podgrzać. Przepis na sałatkę z komosą. Zobacz też nasze

Niedzielny kucharz
Przepis na Chili sin carne z cukinią i bakłażanem 202

fasolę, dopraw solą i pieprzem i gotuj chili przez 10 minut. Ugotowane chili posyp tymiankiem lub natką pietruszki. Podaj chili z sałatą, awokado, czerwoną cebulą, kozim serem, pomidorami, ryżem, kaszą czy chlebem…Po prostu z tym co lubisz najbardziej.   Spara Spara Spara Spara The post Przepis na Chili sin carne z cukinią i bakłażanem appeared first on Blog

codojedzenia
Biała kiełbasa w sosie pomidorowo warzywnym 225

dwóch stron. Dodać warzywa, konfiturę z brusznicy, pomidory z puszki,bulion oraz zioła. Wymieszać chwilę podsmażać doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym makaronem, ryżem lub kaszą

Ala piecze i gotuje
Ryba mielona w galarecie 164

kostkach 2 małe jajka  3 łyżki posiekanego koperku  1 łyżeczka soli  1/2 łyżeczki pieprzu białego mielonego  1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej mielonej 2 płaskie łyżki kaszy manny 1 łyżka bułki tartej    Rybę rozmrozić, odcisnąć z wody. Zmielić. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.  Na kawałku foli spożywczej rozłożyć masę rybną formując wałek. Zawinąć

kulinarnyswiatdomi
Gulasz z karkówki z warzywami 179

Gulasz z karkówki z warzywami to pyszny sposób na domowy obiad, który nasyci nawet największych głodomorów. Podajemy z ryżem lub kaszą jaglaną. Składniki: 300 g karkówki papryka czerwona marchew 2 cebule pól puszki fasolki czerwonej 1/2 szklanki bulionu 1/3 szklanki passaty pomidorowej 4 łyżki ketchupu (u mnie ostry) łyżka cukru brązowego 2 łyżki octu winnego łyżka mąki kukurydzianej łyżka sosu

e-PrzepisyKulinarne
Polędwiczka w sosie porowo- śmietanowym. Przepis krok po kroku. 167

dziki ryż (który nie wiem czy wiecie tak naprawdę nie jest ryżem tylko  owsem wodnym ), ale śmiało możecie go zastąpić zwykłym ryżem, ziemniakami, kaszą czy makaronem. Na szybko możecie to danie zjeść nawet z wczorajszym pieczywem.   Jest to jedno z pierwszych ciepłych dań jakich nauczyłem się

kuron.com.pl
Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach 139

papryki w proszku, pamiętając, że wędzona ma bardzo wyrazisty smak, dlatego warto wybrać zwykłą. Do gulaszu dodajemy połowę porcji posiekanej natki z pietruszki. Mieszamy. Podajemy na ciepło z ulubiona kaszą, ryżem czy makaronem lub chlebkami np. pita

Moja smaczna kuchnia