kasza - 17339 przepisów (strona:659/1156)

Aromatyczny schab z cebulą 213

plastry schabu z usmażoną cebulą. Pycha! Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe lub nie macie pomysłu na obiad, koniecznie wypróbujcie ten przepis Schab podajcie z ziemniakami, ryżem lub kaszą i z ulubioną surówką albo sałatką. Można też zjeść sam np. z pieczywem. Polecam Składniki: 500 g schabu bez kości 2 duże cebule około 1/2 szklanki bulionu (lub wody

Oryginalny smak
Wołowina duszona w Jasnym Piwie 261

pasuje od czasu do czasu wpaść do kuchni i zamieszać łyżką w garze, żeby tam nam nic nie przywarło ;) Z czym podać? Jak widać u nas ja jadłam z kaszą gryczaną, Młody z ryżem, kiedyś podawałam ze świeżą bagietką, można z ziemniakami. Tak więc możliwości macie dużo, po prostu podajcie z czym lubicie ;) SMACZNEGO życzy

Blondynka Gotuje
Wigilijne pierogi wg przepisu Prababci Anastazji 209

kaszą, z serem, z grzybami. Czasem z piękną misterną falbanką, a czasem z odciśniętym widelcem. Bożonarodzeniowe pierogi w każdym domu wyglądają inaczej, różnią się formą, farszem i dodatkami, jednak w większości polskich domów wigilijny prym wiodą pierogi z kapustą i grzybami.  W ostatni weekend podczas warsztatów zorganizowanych w strefie Piotrkowska 217 w Łodzi poznałam kilka sekretów perfekcyjnych pierogów Pani

Wylizany Rondel
Makaron z dynią na ostro 198

już długo - brak chęci dodania. Ale dziś mamy piękną pogodę ;) Aż chce się coś zrobić ! Ten dyniowy smaczek był robiony pod makaron, ale ja bym go widziała również z kaszą bądź ryżem ;) Składniki: 500 g obranej dyni hokkaido 5-6 suszonych pomidorów 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 papryczka chili 100 g szpinaku świeżego 2 łyżki oleju z suszonych

CynamonemPoOczach
Filipa18 – recenzja 150

Chef okazał się być naprawdę dobrym człowiekiem, bo nie zamordował jej jakąś upiorną marynatą, toną soli i bezsensownych ziół. Wiedziałam co jem i owo coś rozpływało się w ustach. Kaszę jaglaną z orzechami uwielbiam (sama robię z odrobiną nasion kolendry i kminku), jednak ta była ciut za sucha. Odrobinę więcej masełka lub/i śmietanki i byłby sztos. Najmniej mi smakowała marmolada

Kate's Kitchen
Strogonow- Boeuf Stroganow 183

dodatkiem musztardy, ale bez pieczarek czy choćby cebuli. I tak strogonowa robiony jest zwykle z wołowej polędwicy i serwowany w postaci gęstej potrawki – gulaszu z chlebem, ryżem, kaszą lub ziemniakami. Czasem możemy strogonowa spotkać w wersji nieco rzadszej, podobnej bardziej do zupy. Danie to jest popularne nawet w Japonii czy Brazylii. Spotkacie również naprawdę różne warianty tego dania

Mieszam w Garnku
Jak lepić pierogi? 487

pyszne pierogi: Polecam Ci także przepisy: – najlepsze ciasto na pierogi – pierogi z soczewicą – pierogi z mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – pierogi z pieczarkami i żółtym serem Artykuł Jak lepić pierogi? pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Domowe toffifee 197

ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Domowa ciecierzyca (na słodko i na słono) Domowe kakao Domowe ciastka (renifery) Domowe ciastka z gwiazdką Domowe pierniczki z kaszą jaglaną Domowe przekąski (paluszki, krakersy, chipsy) Domowe batoniki (z masłem orzechowym) Co Lila jadła w środę? - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko dla dzieci Lady Żona Och Kobieta Mistrzyni Mama Chcesz

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowy kisiel (deser pełen miłości ❤ ❤ ❤ ) 156

ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Domowa ciecierzyca (na słodko i na słono) Domowe kakao Domowe ciastka (renifery) Domowe ciastka z gwiazdką Domowe pierniczki z kaszą jaglaną Domowe przekąski (paluszki, krakersy, chipsy) Domowe batoniki (z masłem orzechowym) Domowe toffifee Co Lila jadła w środę? - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko dla dzieci Lady Żona Och Kobieta Mistrzyni

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 178

ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Domowa ciecierzyca (na słodko i na słono) Domowe kakao Domowe ciastka (renifery) Domowe ciastka z gwiazdką Domowe pierniczki z kaszą jaglaną Domowe przekąski (paluszki, krakersy, chipsy) Domowe batoniki (z masłem orzechowym) Domowe toffifee Domowy kisiel Co Lila jadła w środę? - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko dla dzieci Lady Żona

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kotlety ziemniaczane z fetą i szpinakiem 291

Wegetariańskie kotlety pojawiają się u nas na obiad bardzo często. Czasem z kaszy, czasem ze strączków, a czasem po prostu ziemniaczane :) Tym razem w wersji z fetą i szpinakiem, podane z sosem cytrynowo-musztardowym. Polecam :) ok 1,2 kg ziemniaków 250 mrożonego rozdrobnionego szpinaku 150 g sera feta pół cebuli ząbek czosnku łyżka soku z cytryny łyżeczka skórki startej

Mienta blog
Karkówka w pysznym pomidorowym sosie 197

garnku do długiego gotowania – przygotować wszystko jak przy wykonaniu w piekarniku. Nastawić garnek i gotować na wolnym gotowaniu 3-3,5 godziny. Danie jest bardzo smaczne. Podawać z kaszą, ziemniaki, lub ryżem. To już jak kto woli

Kuchnia Pokoleń
Jak planować zakupy? Planner zakupowy do druku 147

tego wpisu: Przepisy kulinarne – gdzie szukać inspiracji? . Szukaj inspiracji w swojej kuchni W trakcie tworzenia listy przeglądaj dokładnie swoje zapasy – zobacz ile masz rodzajów makaronów, ryżu czy kasz, ile masz produktów w puszkach, co masz w zamrażalniku. Pozwoli Ci to wykorzystać produkty, które od dawna czekają na swoją kolej, a nie miałeś okazji ich użyć. Może dzięki znalezionemu produktowi

Kuchnia Bazylii
Kokosowy wegański pudding z tapioką i mango 154

tworzą idealne połączenie z aromatycznym musem z mango. Do osłodzenia deseru użyłam cukru koksowego, dlatego pudding nie jest idealnie biały. Parę słów o tapioce Tapioka to nic innego jak kasza z manioku. Maniok to egzotyczna roślina jadalna, która pochodzi z  Brazylii.  Jej bulwy stanowią podstawę żywienia w kuchni Ameryki Południowej i Afryki.  Bulwy manioku

Kulinarne przygody Gatity
Wtorek: Pęczotto z pieczonymi warzywami 131

pęczak będzie miękki. Jeśli płyn wygotuje się, dodaj trochę wody. Krok 6 Polędwiczkę wyjmij z piekarnia, przestudź, a następnie pokrój w plastry. Warzywa wyjmij z piekarnika i wymieszaj z kaszą pęczak. Podawaj z polędwiczką i dowolną sałatą. Smacznego! Ps. To pęczotto doskonale nadaje się do mrożenia – będzie smakowało tak samo dobrze. Artykuł Wtorek: Pęczotto z pieczonymi warzywami pochodzi

Niedzielny kucharz