najlepsza wersja szakszuki jaką jadłam. Z obiadu, z dnia wcześniejszego zostało mi trochę komosy ryżowej, więc wykorzystałam akurat taki dodatek. Ale z powodzeniem możecie dodać soczewicę, cieciorkę lub jakąkolwiek kaszę. 2 porcje: pół cebuli łyżka oleju 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego łyżeczka czerwonego pieprzu 1,5 szklanki passaty pomidorowej duży pomidor malinowy 3 łyżki ulubionego ketchupu pikantnego
Mienta blogsamą kaszą i ryżem z kurczakiem człowiek żyję. Przy zbilansowanej diecie również pojawiają się takie smakołyki jak ziemniaczki. Czy to jako dodatek do kotletów, czy tak jak dzisiejsza propozycja w formie faszerowanej. Zawsze to jakaś odmienność i jeśli nie macie nietolerancji nabiału, polecam wykonać ten przepis. Jak to powiedziało dziecko znajomego, gdy byli w gościach jedząc te ziemniaki:"Takie ziemniakowe
Zdrowie i pysznie na talerzuPasta idealna do kanapek, ale także przepyszna z makaronem czy ryżem, może być także dodana do kaszy. Jednym słowem pasta do wszystkiego, na śniadanie, obiad i kolację. Zapach przypomina pachnące latem pomidory z krzaczka, dojrzewające w słońcu. Rozmarzyłam się i lata mi się zachciało, już coraz bliżej. Polecam zróbcie sobie pastę z pomidorów i jabłek. Pasta z jabłka, suszonych pomidorów
Moje Małe Czarowaniepoczekać, aż samoczynnie opadnie ciśnienie oraz odblokuje się pokrywa od szybkowaru. Gotową wołowinę przełożyć na deskę i pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane danie podawać z ryżem, ziemniakami lub kaszą. Powyższą wołowinę możecie przygotować w naczyniu żaroodpornym, jednak czas duszenia będzie wynosił około - 3 godzin w 180 °C ! Podsmażanie mięsa i warzyw Od lewej strony: wołowina przed i po duszeniu Pomysł
Ugotowaćkuchni, używam na prawdę sporo pieczarek. Lubię ich smak i intensywny aromat. Pieczarki to grzyby, które pasują do wielu dań a przyrządzony z nich sos, można wykorzystać do mięs, kasz czy ryżu. Jest pyszny uwierzcie mi a jak macie co do tego wątpliwości, to sprawdźcie sami jak smaczny i intensywny może być dietetyczny sos pieczarkowy DIETETYCZNY SOS PIECZARKOWY
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiisolą, szczyptą cukru czy odrobiną vegety. Potrawa powinna nieco zgęstnieć. Jeśli wydaje nam się zbyt wodnista (lub jeśli wolimy gęstszą konsystencję), możemy zagęścić ją odrobiną mąki. Podajemy z ryżem, kaszą lub pieczywem
My simple kitchenstron piersi kurczaka i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy mięso przez ok. 30 minut w 200 °C. Tak przygotowaną pierś podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie była to kasza bulgur z papryką i groszkiem. Smacznego! The post Pierś faszerowana serem i warzywami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSmacznego :) WAŻNE* Jeśli lubicie słodsze ciasta należy dodać 1,5 szklanki cukru. Ziemniaki ważyłam po ugotowaniu. Sernik troszkę się kruszył, więc polecam dodać łyżkę mąki ziemniaczanej lub kaszy manny
Pani na deserpieczenia, dodajemy posiekane masło lub margarynę, cukier puder, żółtka i miód. Całość szybko łączymy ręką tworząc coś na kształt kruszonki. Powstałą kruszonkę wysypujemy na spód wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną tortownicy. Naszą a la kruszonkę ugniatamy ręką tworząc spód. Spód podpiekamy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Spód powinien się zarumienić
Słodkie okruszkimisie miksera z ostrzami tnącymi. Wsypujemy do miski mąkę, mieszamy ją z solą i cukrem kilkoma obrotami ostrzy. Wlewamy oliwę i mieszamy tak długo, aż mąka zacznie przypominać rozdrobnioną kaszę i całkowicie połączy się z oliwą. Wlewamy do tej mieszanki połowę wody i wszystko razem mieszamy – jeśli ciasto jeszcze nie chce się ze zlepić, dodajemy do niego więcej wody. Uwaga
Karo in the Kitchendodajemy oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na koniec wsypujemy mak, wlewamy mleko i dodajemy aromat migdałowy. Dokładnie miksujemy. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej np. kaszą manną keksówki. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, ja pod koniec pieczenia zmniejszyłam temperaturą do 160 stopni). Czas pieczenia może być różny w zależności
Słodkie okruszkipory nie wstawiłam żadnego przepisu..Więc dziś dla odmiany jest gołąbkowa i to całkiem inaczej niż zawsze...bo wcześniej robiłam z kapustą białą, pekińską lub włoską, z ryżem, kaszą itd [ muszę w końcu chyba pouzupełniać przepisy i dodać tu na bloga ]..a tym razem zaszalałam i dałam kapustę kiszoną..Ja swoją zupkę gotowałam [a raczej to ona sama się gotowała
Moje domowe kucharzeniemojej działce. A wracając do ryżowego budyniu… napiszę krótko Polecam! Do przygotowania deseru wykorzystałam biały ryż od PZZ Białystok . Podlaskie Zakłady Zbożowe w swojej ofercie posiadają również płatki, kasze, mąki czy groch. Polecam zapoznać się pełną ofertą dostępną na stronie producenta: Składniki: 1 woreczek ryżu 100 g – u mnie biały od PZZ Białystok około 1/2 szklanki mleka
Słodkie okruszkidomowy smalec i różnego rodzaju kiszonki. Znowu duży plus, za urozmaicenie i wybór :) Oczywiście mam swoich faworytów i są to przystawki: Swoją oryginalnością zachwycił mnie tatar z prażoną kaszą gryczaną z dodatkiem marynowanych grzybków, jajka przepiórczego i majonezu kawowego. (cena 36 zł) Kolejną przystawką, były śledzie ... i to takie, że ... mmm Matiasy podane z grzybami, rodzinkami, posiekanymi orzeszkami ziemnymi
Niezły Młyneksojowym z dwóch powodów. Po pierwsze wieprzowe polędwiczki przyrządza się szybko. Jest to idealny danie na co dzień! Po drugie mięso świetnie pasuje do ziemniaków, frytek, ryżu czy przeróżnych kasz. Ja podaje to danie nawet z risoni. Polędwiczki w sosie sojowym Składniki: 4 porcje 600 g polędwicy wieprzowej sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 2 łyżki masła
codojedzenia