kasza - 17339 przepisów (strona:652/1156)

Szakszuka pomidorowo-pomarańczowa z quinoa 161

najlepsza wersja szakszuki jaką jadłam. Z obiadu, z dnia wcześniejszego zostało mi trochę komosy ryżowej, więc wykorzystałam akurat taki dodatek. Ale z powodzeniem możecie dodać soczewicę, cieciorkę lub jakąkolwiek kaszę. 2 porcje: pół cebuli łyżka oleju 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego łyżeczka czerwonego pieprzu 1,5 szklanki passaty pomidorowej duży pomidor malinowy 3 łyżki ulubionego ketchupu pikantnego

Mienta blog
Faszerowane gotowane ziemniaki 158

samą kaszą i ryżem z kurczakiem człowiek żyję. Przy zbilansowanej diecie również pojawiają się takie smakołyki jak ziemniaczki. Czy to jako dodatek do kotletów, czy tak jak dzisiejsza propozycja w formie faszerowanej. Zawsze to jakaś odmienność i jeśli nie macie nietolerancji nabiału, polecam wykonać ten przepis. Jak to powiedziało dziecko znajomego, gdy byli w gościach jedząc te ziemniaki:"Takie ziemniakowe

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pasta z jabłka, suszonych pomidorów i maku 140

Pasta idealna do kanapek, ale także przepyszna z makaronem czy ryżem, może być także dodana do kaszy. Jednym słowem pasta do wszystkiego, na śniadanie, obiad i kolację. Zapach przypomina pachnące latem pomidory z krzaczka, dojrzewające w słońcu. Rozmarzyłam się i lata mi się zachciało, już coraz bliżej. Polecam zróbcie sobie pastę z pomidorów i jabłek. Pasta z jabłka, suszonych pomidorów

Moje Małe Czarowanie
Wołowina z warzywami w sosie pomidorowym 205

poczekać, aż samoczynnie opadnie ciśnienie oraz odblokuje się pokrywa od szybkowaru. Gotową wołowinę przełożyć na deskę i pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane danie podawać z ryżem, ziemniakami lub kaszą. Powyższą wołowinę możecie przygotować w naczyniu żaroodpornym, jednak czas duszenia będzie wynosił około - 3 godzin w 180 °C ! Podsmażanie mięsa i warzyw Od lewej strony: wołowina przed i po duszeniu Pomysł

Ugotować
DIETETYCZNY SOS PIECZARKOWY 436

kuchni, używam na prawdę sporo pieczarek. Lubię ich smak i intensywny aromat. Pieczarki to grzyby, które pasują do wielu dań a przyrządzony z nich sos, można wykorzystać do mięs, kasz czy ryżu. Jest pyszny uwierzcie mi a jak macie co do tego wątpliwości, to sprawdźcie sami jak smaczny i intensywny może być dietetyczny sos pieczarkowy DIETETYCZNY SOS PIECZARKOWY

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Schab po bałkańsku 13983

solą, szczyptą cukru czy odrobiną vegety. Potrawa powinna nieco zgęstnieć. Jeśli wydaje nam się zbyt wodnista (lub jeśli wolimy gęstszą konsystencję), możemy zagęścić ją odrobiną mąki. Podajemy z ryżem, kaszą lub pieczywem

My simple kitchen
Pierś faszerowana serem i warzywami 228

stron piersi kurczaka i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy mięso przez ok. 30 minut w 200 °C. Tak przygotowaną pierś podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie była to kasza bulgur z papryką i groszkiem. Smacznego! The post Pierś faszerowana serem i warzywami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SERNIK Z ZIEMNIAKAMI 197

Smacznego :)  WAŻNE* Jeśli lubicie słodsze ciasta należy dodać 1,5 szklanki cukru. Ziemniaki ważyłam po ugotowaniu.  Sernik troszkę się kruszył, więc polecam dodać łyżkę mąki ziemniaczanej lub kaszy manny

Pani na deser
Sernik z lawendowo miodową nutą na kruchym miodowym spodzie 205

pieczenia, dodajemy posiekane masło lub margarynę, cukier puder, żółtka i miód. Całość szybko łączymy ręką tworząc coś na kształt kruszonki. Powstałą kruszonkę wysypujemy na spód wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną tortownicy. Naszą a la kruszonkę ugniatamy ręką tworząc spód. Spód podpiekamy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Spód powinien się zarumienić

Słodkie okruszki
Galette – ciasto kruche na oliwie – z serem, cebulą i porem 253

misie miksera z ostrzami tnącymi. Wsypujemy do miski mąkę, mieszamy ją z solą i cukrem kilkoma obrotami ostrzy. Wlewamy oliwę i mieszamy tak długo, aż mąka zacznie przypominać rozdrobnioną kaszę i całkowicie połączy się z oliwą. Wlewamy do tej mieszanki połowę wody i wszystko razem mieszamy – jeśli ciasto jeszcze nie chce się ze zlepić, dodajemy do niego więcej wody. Uwaga

Karo in the Kitchen
Wilgotne ciasto z makiem 289

dodajemy oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na koniec wsypujemy mak, wlewamy mleko i dodajemy aromat migdałowy. Dokładnie miksujemy. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej np. kaszą manną keksówki. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, ja pod koniec pieczenia zmniejszyłam temperaturą do 160 stopni). Czas pieczenia może być różny w zależności

Słodkie okruszki
Zupa gołąbkowa z kapustą kiszoną 278

pory nie wstawiłam żadnego przepisu..Więc dziś dla odmiany jest gołąbkowa i to całkiem inaczej niż zawsze...bo wcześniej robiłam z kapustą białą, pekińską lub włoską, z ryżem, kaszą itd [ muszę w końcu chyba pouzupełniać przepisy i dodać tu na bloga ]..a tym razem zaszalałam i dałam kapustę kiszoną..Ja swoją zupkę gotowałam [a raczej to ona sama się gotowała

Moje domowe kucharzenie
Ryżowy budyń czekoladowy z konfiturą owocową 194

mojej działce. A wracając do ryżowego budyniu… napiszę krótko Polecam! Do przygotowania deseru wykorzystałam biały ryż od PZZ Białystok . Podlaskie Zakłady Zbożowe w swojej ofercie posiadają również płatki, kasze, mąki czy groch. Polecam zapoznać się pełną ofertą dostępną na stronie producenta: Składniki: 1 woreczek ryżu 100 g – u mnie biały od PZZ Białystok około 1/2 szklanki mleka

Słodkie okruszki
Polska kuchnia w Warszawie - Polot 154

domowy smalec i różnego rodzaju kiszonki. Znowu duży plus, za urozmaicenie i wybór :) Oczywiście mam swoich faworytów i są to przystawki:  Swoją oryginalnością zachwycił mnie tatar z prażoną kaszą gryczaną z dodatkiem marynowanych grzybków, jajka przepiórczego i majonezu kawowego. (cena 36 zł) Kolejną przystawką, były śledzie ... i to takie, że ... mmm Matiasy podane z grzybami, rodzinkami, posiekanymi orzeszkami ziemnymi

Niezły Młynek
Polędwiczki wieprzowe w sosie sojowym 178

sojowym z dwóch powodów. Po pierwsze wieprzowe polędwiczki przyrządza się szybko. Jest to idealny danie na co dzień! Po drugie mięso świetnie pasuje do ziemniaków, frytek, ryżu czy przeróżnych kasz. Ja podaje to danie nawet z risoni. Polędwiczki w sosie sojowym Składniki: 4 porcje 600 g polędwicy wieprzowej sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 2 łyżki masła

codojedzenia