zgęstnienia sosu około 5 minut. Na koniec do gotowego dania dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Danie komponuje się z każdym dowolnym dodatkiem, może to być purée ziemniaczane, frytki, ryż, kasza, makarony, jak również świeże chrupiące pieczywo podane oczywiście z zestawem ulubionych sałat. Smacznego
Wino Francja Kuchniabazie warzyw. Jednym z takich dań, na które warto się skusić jest sałatka z bakłażana. Można zajadać się nią samą bądź zaserwować ją jako dodatek do mięs czy kasz. Sałatka fajnie komponuje się z mięsem z grilla a także kuskusem. Ale to jak Wy ją podacie zależy oczywiście tylko od Was Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam
mecookskukurydzę. Gotujemy na średnim ogniu około 15 minut (jak sos byłby za gęsty możemy dodać trochę wody), pod koniec dodajemy fasolkę i śmietankę, mieszamy, doprawiamy i gotowe :-). Podajemy z kaszą, ryżem lub z chlebem. Smacznego
kruche babeczkiDanie nabrało zupełnie innego smaku i przyznam szczerze, że teraz sama nie wiem które wolę bo oba są pyszne :) Polecam. Składniki potrzebne do przygotowania pomidorowego kuskusu: 150g kaszy kuskus, 1 podwójny filet z kurczaka, 1 puszka obranych ze skórki pomidorów w sosie, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 mała cukinia, 1 czerwona papryka, 1 niewielka cebula
Gotuj Się Kto Możemoim domownikom moją wersję potrawy, która kojarzy się z Węgrami, prosty gulasz węgierski. Mieliśmy wcinać go z plackami ziemniaczanymi, ostatecznie młody zjadł z ryżem a my z żoną z kaszą gryczaną. Sosik mięsno paprykowy aż chciało się wcinać nawet z samym chlebkiem. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1,5 l bulionu warzywnego 200g pieczarek 1 papryka czerwona 1 marchewka
Smacznie Pysznie Kalorycznieorzechowo-migdałowej i musztardzie podanego z sosem groszkowo - chrzanowym i jadalnymi kwiatami tj bratki. Tego dorsza na pewni przygotuje w domu dodając odrobinę siebie :) Drugie danie to klopsiki z kaszy gryczanej, batatami i humusem oraz stokrotkami. Same kotleciki były ok ale jako, że nie przepadam za humusem to danie nie będzie należało do moich ulubionych. Ale tylko i wyłącznie dlatego
Kuchnia w oparachpłaskurki, samopszy i orkiszu. W paczce znalazłam: Makaron razowy orkiszowy BIO Makaron razowy samopszy Płatki MIX 5 zbóż Płatki z samopszy Mąka z samopszy BIO Mąka gryczana BIO Kasza z samopszy BIO Otręby z samopszy BIO Jako, że dziś, jak wspomniałam, jest Tłusty Czwartek, przygotowałam na bazie Mąki z samopszy BIO pączki. Ale pączki nie takie zwykłe
Kuchnia w oparachsłodkiej papryki. Podsmażone mięso z warzywami dodajemy do gotującej się kukurydzy, fasolki i pomidorów. Szklankę z koncentratem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę doprowadzamy do wrzenia. Dolewamy do zupy. Dodajemy kaszę jaglaną i mieszamy wszystko. Jeżeli potrzeba przyprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy naleśniki: Mąkę miksujemy z wodą, mlekiem, jajkiem i solą. Smażymy na rozgrzanej patelni cienkie placki. Zupę podajemy z naleśnikiem
Kuchnia w oparachpysznych i aromatycznych dań. Każdy pewnie zna tadżin czyli danie przygotowane w tymże naczyniu z kuskusem i kurczakiem oraz warzywami. Kuskus możemy zamienić również na ryż lub inną kaszę. Drugim dość popularnym daniem jest Harira czyli zupa na bazie wołowiny z cieciorki i dodatkiem warzyw. Chlebki podawane są do prawie każdego dania. Maroko pachnie wieloma przyprawami. Ja jednak dziś zapraszam
Kuchnia w oparachsoczewicę, a przygotowanie potrawy nie zajmie nam wiele czasu. Gulasz ten podajemy w głębokim talerzu lub kamionkowej miseczce jako samodzielne aromatyczne i rozgrzewające danie lub serwujemy w zestawie z kaszą (najlepiej gryczaną) i surówką. Bon appétit! Składniki: (2 porcje) cebula 3 ząbki czosnku szklanka soczewicy czerwonej kilka pieczarek puszka pomidorów mieszanka mrożonych warzyw (cukinia, marchewka, groszek cukrowy, papryka, kukurydza
Nie do chrzanu!żółtka. Następnie wsypujemy cukier z cukrem wanilinowym. Na koniec wsypujemy powoli (ciągle miksując) mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem (u mnie margaryną) i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 24 cm. Biszkopt pieczemy w 190 stopniach na środkowym poziomie piekarnika (temperatura zależy od piekarnika od 180-200 stopni) przez około 45 minut. Dokładnie ostudzony biszkopt
Słodkie okruszkikoniecznie! Jeśli lubisz czekoladę, a akurat nie masz ochoty na tort to wypróbuj przepis na mocno czekoladową granolę w wersji klasycznej z płatkami owsianymi lub w wersji z kaszą gryczaną . Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram , dołącz
Book of spellskurczaka, dodajemy słoiczek pasty paprykowej, pokrojone pomidory, wszystko mieszamy, wlewamy ok.100 ml wody i dusimy ok. 15 minut. Kurczaka z warzywami i pieczarkami podajemy z ulubionymi dodatkami: ryżem, kaszą, makaronem itp. przed podaniem gulasz z kurczaka posypujemy świeżymi listkami kolendry. Smacznego 🙂 The post Kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut. Po tym czasie próbujemy czy leczo jest odpowiednio doprawione. Podajemy posypane natką pietruszki lub kolendry. Leczo z ciecierzycą świetnie smakuje zarówno samo, jak i z dodatkami: pieczywem, ryżem, kaszą jaglaną, pęczakiem czy quinoą. Post Leczo z ciecierzycą pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smaku