filety z kurczaaka inaczej niż tradycyjnie. Tym razem postanowiłam zrobić kotleciki z piekarnika z serem cheedar oraz z brązowymi pieczarkami. Podałam je z ogórkami z fetą oraz kaszą kuskus. Taka propozycja obiadowa na pewno przypadnie do gustu nie jednej osobie. Smacznego :) Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie
Gotowanie Patkisię nada na obiad rodzinny – potrzebne będzie dużo kurczaka, duże naczynie i dużo warzyw – w jednym wielkim naczyniu obiad podano. Do tego świetnie pasować będzie ryż albo kasza gryczana lub jęczmienna. Kurczak duszony w warzywach to propozycja dania obiadowego – jednogarnkowego.... Więcej The post Kurczak duszony w warzywach appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekziemniaków, ugotowanych, utłuczonych i wystudzonych 600g twarogu 1 duża cebula, posiekana, zrumieniona pieprz czarny lub ziołowy do smaku sól do smaku 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 2 łyżki kaszy manny (ewentualnie) kilka kropel maggi do smaku (ew entualnie) Przepis na ciasto pierogowe i pierogi ruskie. PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Przygotowujemy ciasto pierogowe: wszystkie składniki na ciasto łączymy, wyrabiamy gładkie
Moja Książka Kucharskacałym. Tak samo postępujemy z resztą sznycli. 4. Pieczemy około 25-30 minut ( w zależności od tego jakie nasze sznycle są grube). Podajemy z młodymi ziemniaczkami i koperkiem, kaszą lub ryżem i surówką :-) Smacznego
kruche babeczkiLekkie ciasto na bazie jogurtu z dodatkiem odżywki białkowej. Proste i szybkie w wykonaniu, niebanalne w smaku. 400 g kremowego jogurtu naturalnego 1 jajko 30 g ekspandowanej kaszy jaglanej (lub innego ziarna ekspandowanego) 1 miarka (30 g) odżywki białkowej 150 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 g erytrolu (lub innego słodziwa) 2 łodygi rabarbaru* Jogurt mieszamy
KucharzycaKupiliśmy, kawałek użyliśmy i został się. Kilka koncepcji było, ale ten pomysł wpadł nam od razu w oko. Powielajcie! Koniecznie! <3 Boskie połączenie smaków. Możecie do tego dodać kaszę, ryż, ziemniaki lub po prostu wystarczy świeże pieczywo <3 Składniki 1 średniej wielkości kalafior 200 g surowego boczku 4 ząbki czosnku 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 szklanka słodkiej
R'n'G Kitchenkapusta kojarzy się zazwyczaj z duszoną z koperkiem lub sałatką. Może także stanowić świetną bazę innych dań obiadowych, w szczególności takich jak potrawki w roli głównej z ziemniakami czy kaszą. Bardzo dobrze komponuje się z marchewką, pomidorami i sporą ilością koperku. Włączcie swoją kreatywność i nie bójcie się próbować nowych smaków. Składniki na 2-3 porcje 1 mała młoda
Fabryka pomysłówmiękkie, a wszystko zatopione w pomidorowym sosie. Najlepsza do tego dania jest kiełbasa pikantna, która doda pikanterii. Ja dodałam kiełbasę z dzika. Żeberka można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem, kaszą lub kluskami. Jeżeli przygotowaliście Państwo danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Żródło Kuchnia Polsska Ewy Aszkiewicz Składniki: 1 kg żeberek
O kuchni z uczuciemnadaje całości smaku i charakteru. SPAGHETTI PRIMAVERA Pyszna wiosenna pasta! Zielona, pełna nowalijek i smaków wiosny. Chyba najbardziej zdrowy makaron. PĘCZOTTO PRIMAVERA Wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą ugotowaną jak risotto. Zdrowsze od ryżowej wersji. To nasza wariacja na temat spaghetii primavera. SZPARAGI Z JAJKIEM W KOSZULCE Naładowana warzywami sałatka, w której główną rolę grają szparagi, zwieńczona jajkiem
Niedzielny kucharzpieprzem kolorowym. Pulpety oddały swój smak do wywaru i przyprawiając na samym początku prawdopodobnie przesoliłabym :D A mam lekką rękę do soli dodam :D Podałam tradycyjnie z naszą ulubioną kaszą jęczmienną i surówką. Smacznego
Pieprzyć z Fantazjązioło, które dodaję do takiego gulaszu. Gorąco polecam spróbować. Wiem, że przygotowanie może nie należy do najmilszych, ale jakie miłe dla podniebienia są takie serduszka podczas jedzenia. Podaję z kaszą bulgur - ostatnio ulubioną. Można z jęczmienną a jak ktoś woli to i ziemniaki będą pasowały. Zieleninka? Ogórek ze słoika albo surówka, co kto lubi. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąproszku można dozować wedle własnego smaku. Zresztą nic nie jest sztywno określone, że tak ma być a nie inaczej. Przed podaniem posypałam świeżo posiekaną natką z pietruszki. Podałam z kaszą jęczmienną. Ja zjadłam z pajdą chleba. Ładnie jednak wygląda i smakuje jak poda się z puree :) Danie "na bogato" :D Jednak polecam zrobić takowe. To jest pyszne! Pozdrawiam
Pieprzyć z Fantazjąostatnim czasie ziemniaki w naszym domu odeszły na drugi plan ustępując miejsca kaszą rozmaitego typu. Postanowiłam zmienić ten stan rzeczy (głównie ze względu na mają wielką miłość do tych bulw, co nieodzownie widać w mojej figurze 😉 ). By to zrobić postanowiłam je zaserwować z boczkiem i serem, a całość zapiec w piekarniku… ach co to był za zapach! Totalnie fenomenalny
Kolizje Smakówrzymski plus dodatki. W tym przepisie chermoula została użyta do zaromatyzowania bakłażana, pieczonego później dość długo w piekarniku. Sam w sobie jest już pyszny, ale na stół wędruje posypany kaszą bulgur, przyrządzoną w szczególny sposób: z rodzynkami, oliwkami i migdałami. Wszystko wymieszane z ziołami. Kwintesencja orientalnej kuchni, niebiański smak korzeni i aromat dalekich podróży. Eh, można się przy tym daniu
Niedzielny kucharzrzymski plus dodatki. W tym przepisie chermoula została użyta do zaromatyzowania bakłażana, pieczonego później dość długo w piekarniku. Sam w sobie jest już pyszny, ale na stół wędruje posypany kaszą bulgur, przyrządzoną w szczególny sposób: z rodzynkami, oliwkami i migdałami. Wszystko wymieszane z ziołami. Kwintesencja orientalnej kuchni, niebiański smak korzeni i aromat dalekich podróży. Eh, można się przy tym daniu
Niedzielny kucharz