Pieczony filet z kurczaka TIKKA
Pieczony filet z kurczaka TIKKA
Uwielbiam kurczaka tikka . Robi się go bardzo szybko i łatwo. Tak na prawdę potrzebujemy tylko kilku składników . Podaję go z kaszą, ryżem, ziemniakami, do panini, tortilli czy z warzywami. Bez problemu mogą go jeść dzieci jeśli zrezygnujemy z ostrych przypraw. Przygotowuję w piekarniku , dzięki temu mięso jest delikatne a co najważniejsze bez zbędnego tłuszczu. Polecam i smacznego :) SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: 2 filety z kurczaka 2 łyżki pasty tikka Sól i pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej 1 /2 ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie Patki
Autor
Patunia Patunia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, mięso, pasty, pasta, panini, filet z kurczaka, ziemniaki, tortilla, ryż, kasza, kurczak z papryką , ryż z warzywami, mięsa pieczone, kurczak z ryżem, tortilla z kurczakiem, kurczak z warzywami, ryż z warzywami i kurczakiem, kurczak pieczony, bez pieczenia, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki
Inne przepisy z Gotowanie Patki
Dodaj komentarz