Zapraszam Was dziś na pyszny przepis na prostą sałatkę z wędzoną rybą, jakiem w koszulce oraz pysznym dodatkiem w postaci prażonej kaszy gryczanej. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka(...)garść kiełków – kiełki rzodkiewki – natka pietruszki – 1 jajko – 1 łyżka octu – 60-80 g wędzonego pstrąga lub innej wędzonej ryby – 1/4 szklanki kaszy gryczanej niepalonej – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 mały ząbek czosnku – 1 łyżeczka musztardy dijon – sól, pieprz Na talerzu ułóż umyte liście szpinaku, kiełki, pietruszkę i kawałki wędzonej ryby
nietylkopasta.plSpód: 125 g daktyli bez pestek 0,5 szklanki płatków owsianych 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka karobu 1 łyżeczka oleju kokosowego Warstwa jaglana: 200 g suchej kaszy jaglanej 1 szklanka dowolnego mleka 1 szklanka wody 1 puszka mocno schłodzonego mleczka kokosowego (użyłam EnerBio z Rossmanna) 5 łyżek wiórków kokosowych 5-6 łyżek ksylitolu lub erytrytolu 20 średniej wielkości truskawek(...)Kaszę jaglaną przepłukać. Mleko i wodę zagotować i wsypać kaszę jaglaną, gotować pod przykryciem około 15 minut do wchłonięcia płynu. Przykryć i odstawić do przestudzenia. Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie odsączyć z wody i zblendować. Płatki owsiane zmielić na mąkę. Do daktyli dodać pozostałe składniki (zmielone płatki, karob, wiórki i olej kokosowy
Fitkotminut. Można ja zabrać do pracy na lunch, podać na obiad labo kolację. Duża porcja witamin w jednym talerzu. Można się nią najeść bo jest syta. 1/2 szklanki kaszy kuskus 100 g łososia wędzonego sałatkowego 250 g bobu 200 g fasolki szparagowej żółtej 7 pomidorków koktajlowych koper świeży sól, pieprz oliwa od suszonych pomidorów 1/2 łyżeczki bazylii i oregano(...)liście sałaty Kaszę kuskus przesypuje do miseczki i zalewam wrzątkiem wody, wlewam jej 1 cm powyżej linii kaszy. Odstawiam na 10 minut pod przykryciem. W garnku zagotowuję wodę, dodaję 1/3 łyżeczki soli i gotuję. Do wrzącej wkładam bób i gotuję na wolnym ogniu około 5 minut. Ma być aldente, podczas gotowania sprawdzam twardość jego. Odcedzam z wody, i przelewam zimną
wesoła kuchniaNadszedł czas kurek, moich ulubionych! Delikatne w smaku, inspirują do przygotowania przepysznych dań. Pierwsze kurki w tym sezonie wykorzystałam do dania z kaszy bulgur z cukinią. To było bardzo udane połączenie! Powstało warzywne kaszotto, które posypałam startym włoskim serem. Kaszotto z kurkami i cukinią / 1 porcja Składniki: 1 woreczek kaszy bulgur 100 g kurek 1/2 średniej cukinii 2 łyżeczki posiekanej(...)natki z pietruszki 1 łyżka suszonego oregano 3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kaszę gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Kurki dokładnie myjemy, Osuszamy. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Cukinię kroimy w dużą kostkę. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy czosnek. Gdy zacznie
Moja smaczna kuchniaoszczędza czas. Aromat oczywiście zależy od użytych przypraw, których u mnie jest sporo, bo wydaje mi się to konieczne w przypadku kurczaka. Składniki (3-6 porcji): 200 ml kaszy bulgur cebula 6 podudzi kurczaka 2-3 łyżki oleju płaska łyżeczka kozieradki płaska łyżeczka ostrej papryki w proszku płaska łyżeczka słodkiej papryki w proszku płaska łyżeczka suszonego rozmarynu sól pieprz mielony(...)godzinę. Bulgur wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami. Do bulguru wlać 400 ml wody, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc palnika i gotować do wchłonięcia wody przez kaszę. Kaszę przełożyć do formy do zapiekania. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Rozłożyć na kaszy. Na cebuli ułożyć podudzia. Keczup wymieszać z miodem i piwem. Gęsty płyn wylać na mięso. Całość
Weekendy w domu i ogrodzieChodźcie na szybki obiad! Latem nie chce się stać przy garach! Pożywny, aromatyczny i zdrowy. Wystarczy 20-30 minut! Co nam trzeba? 200g kaszy bulgur duża pierś z kurczaka 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia przyprawy: po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, curry, papryki słodkiej, papryki ostrej, szczypta kolendry + 1 jajko Wok -u mnie zawsze ukochane Ballarini Robimy! Kaszę gotujemy(...)tego wrzucamy naszą pierś, mieszamy dokładnie, aby mięso „oblepiło” się przyprawami. Odstawiamy na 10minut. Rozgrzewamy w woku łyżkę oleju i wrzucamy mięso. Smażymy na złoto. Ugotowaną, odcedzoną kaszę dorzucamy do usmażonego już kurczaka, mieszamy całość. Gorące wykładamy na talerz i podajmy z zieleniną- u mnie kiełki. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Google Plus 0 Save
Latosiowydomdanie możesz traktować jako obiad lub sałatkę z dodatkiem grillowanych warzyw i kaszy. To lekki posiłek idealny na fit obiad lub przepyszną kolację. A do tego przygotowuje się je bardzo szybko, bezproblemowo i z dostępnych składników. Jestem pewna że wrócisz do tego łososia nie raz Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z kaszą bulgur(...)łososiem – sałatka tabbouleh – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka z kurczakiem i kaszą pęczak – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z kaszą gryczaną niepaloną. – sałatka z grillowanym łososiem – łosoś z sosem whisky – makaron ze szpinakiem i łososiem – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie GRILLOWANY ŁOSOŚ Ilość porcji
nietylkopasta.plDzisiaj mam dla Was bezmięsną propozycję na obiad. Prostą i szybką w wykonaniu. Moja ulubiona kasza bulgur z cukinią, cieciorką i suszonymi pomidorami. Zapraszam i życzę miłego dnia... Składniki: 1 szklanka kaszy bulgur 1 łyżka jarzynki bez soli sól, pieprz, zioła śródziemnomorskie do smaku 10 suszonych pomidorów szklanka ugotowanej ciecierzycy 1 cukinia 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku olej(...)smażenia Kaszę przepłukać, zalać 2 szklankami wody. Dodać posiekane suszone pomidory i całość gotować do miękkości razem z jarzynką do miękkości. W razie potrzeby dolać wody, na końcu posolić do smaku. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć. Wlać nieco wody i poddusić. Dodać umytą, pokrojoną w grubsze półplasterki cukinię, dusić razem z cebulą
Czerwień i błękitsosu pieczarkowego z zielonym groszkiem to doskonała propozycja na uroczysty obiad w gronie najbliższych. Składniki: 750g polędwiczek wieprzowych (2 sztuki) 3 łyżki oleju z bazylią sól pieprz 200g mix kasz (kasza pęczak, jęczmienna, siemię lniane) Marynata: 2 łyżki oleju 2 łyżeczki ziół prowansalskich 3 łyżeczki tymianku Sos pieczarkowy z zielonym groszkiem: 500g pieczarek 200g zielonego groszku (mrożonego) 1 cebula(...)smaku sól i pieprzem. Pod koniec wlać śmietankę, dodać posiekaną bazylię, całość dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze 2-3 minuty. Sos zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. 4. Mix kasz ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 5. Gotowe polędwiczki, pokroić na plastry, podawać polane sosem pieczarkowym z groszkiem i kaszą
Szalona Kuchnia EwelinyZdrowa sałatka z kaszą kuskus Uwielbiam kaszę kuskus z różnymi dodatkami, ale najlepiej lubię z sezonowymi owocami. Po dodaniu mięty, sałatka jest orzeźwiająca. Składniki : 2 szkl kuskusu 2 szkl wody gotowanej sól - szczypta 1/2 szt granata ( pestki ) 1/2 szkl jagody kamczatki 5 dużych truskawek 1,5 łyżki posiekanej mięty Sok sok z 1/2 cytryny miód - 2 łyżki Przygotowanie(...)Kaszę kuskus wsypać do miski, zalać lekko osoloną gotowaną wodą, odstawić do napęcznienia. Przemieszać delikatnie kaszę, dodać owoce i posiekaną mięte. Sok z cytryny wymieszać z miodem, polać przygotowanym sokiem sałatkę, ostrożnie wymieszać. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document
Kuchnia DanusiBłyskawiczny chłodnik który podałam z kaszą, dzięki temu jest bardziej treściwy. Jarmuż z cukinią stanowią świetne połączenie.Można taką zupę zabrać do pracy i mamy świetny lunch i do tego zdrowy. 1 cebula 2 ząbki czosnku 250 g jarmużu 1 cukinia mała 3 gałązki selera naciowego sól, pieprz 200 g jogurtu greckiego 1/2 szklanki kaszy bulgur natka pietruszki olej rzapakowy(...)gotuję na wolnym ogniu około dziesięć minut. Z jarmużu wycięłam wcześniej grube łodygi, ich nie używam. Zupę miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem, wlewam jogurt i schładzam w lodówce. Kaszę gotuję zgodnie z instrukcją opakowania. Chłodnik podaję z kaszą, natką i jogurtem
wesoła kuchniaDziś zapraszam na pyszną zupę brokułową z marchewką podawaną z kaszą jęczmienną. Lekka zupa na warzywnym wywarze z pewnością przypadnie do gustu nie jednej osobie :) Zapraszam i Smacznego :) ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO ODWIEDZENIA I POLUBIENIA MOJEJ STRONKI https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło :) SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 🍲 1 Brokuł 🍲 2 Marchewki 🍲 6 łyżek kaszy jęczmiennej(...)garnka wlewam ok 3 litrów wody. 2. Brokuła dzielę na mniejsze kawałki . 3. Marchewki obieram i kroję na trzy częśći. 4. Zagotowuję wodę , dodaję marchewkę , kaszę , bokuła i pozostałe składniki. 5. Gotuję do chwili kiedy kasza będzie miękka. 6. Zupę przelewam do misek , dodaję po łyżce jogurtu. 7. Smacznego
Gotowanie Patkidziubkiem. Nie napełniać do końca, zostawić około 2 cm przestrzeni. 6. Zamknąć saszetkę, zamek strunowy zacisnąć palcami. Na pierwsze testy poszedł mus z pianą z lnu i kaszą jaglaną na drugie śniadanie. Składniki na napełnienie 2 saszetek: - siemię lniane - 1 mango - 4 morele - 5 łyżek kaszy jaglanej - 1 łyżeczka oleju kokosowego - 1 łyżeczka aceroli - 1 łyżeczka miodu malinowego(...)gotujemy około 40 minut, od razu przecedzamy i po przestudzeniu kisiel wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Następnego dnia blendujemy kisiel aż do uzyskania piany jak na poniższym zdjęciu. Kaszę jaglaną dobrze płuczemy, zalewamy 1 szklanka wody i gotujemy do czasu wchłonięcia całej wody. Do gorącej dodajemy olej kokosowy, zostawiamy do przestygnięcia. Do piany z lnu dodajemy kaszę jaglaną, mango
Szkrab Je Samakurat znajdę w lodówce. Dziś krążki cukinii wypełnione pełnoziarnistym kuskusem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i mozzarellą. W wersji wegańskiej bez mozzarelli, ale ze słonecznikiem. Kuskus to delikatna, lekkostrawna i ekspresowa kasza, którą można przygotować w kilka minut. Nie trzeba jej gotować, wystarczy zalać wrzątkiem i poczekać, aż płyn się wchłonie. Dotychczas spotykałam tylko białą wersję kuskusu. Tym bardziej się ucieszyłam(...)więc przygotowałam ją ponownie w naszym domu. Oczywiście przepis zmodyfikowałam po swojemu, ale dziękuję za inspirację i zaproszenie na warsztaty. No i fajnie, że mamy teraz nową ulubioną błyskawiczną kaszę. Pyszności! Składniki na 4 porcje : 2 średnie cukinie 50g kuskusu pełnoziarnistego 6 suszonych pomidorów w oleju łyżka oleju z suszonych pomidorów 10 niewielkich pieczarek cebula dymka 1/2 pęczka natki pietruszki
Dietologkostkami lodu! Podczas miksowania lód rozpuszcza się i sprawia, że hummus nabiera wspaniałej, kremowej konsystencji. Hummus kremowo - jedwabisty. Składniki 200 g suchej ciecierzycy garść dowolnego ryżu lub gruboziarnistej kaszy bulgur do łuskania ziaren ciecierzycy 4 łyżki jasnego tahini w wersji płynnej (możesz użyć jasne tahini kupne) 4 łyżki soku z cytryny 2 nieduże ząbki czosnku, przeciśnij przez(...)przepisu Gotujemy ciecierzycę w szybkowarze ugotowaną ciecierzycę przecedź przez sitko, wywar wylej wyłuskaj ciecierzycę w następujący sposób: ugotowaną ciecierzycę przełóż do dużej miski dodaj garstkę dowolnego ryżu lub kaszy bulgur napełnij miskę z ciecierzycą zimną wodą włóż do miski dłonie nabieraj w dłonie ziarna ciecierzycy wraz z ryżem / kaszą i bardzo delikatnie pocieraj je w dłoniach w celu usunięcia
Szybko Szybkowar