godz. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i karkówkę zostawiamy w nim jeszcze na 20 minut. Jeśli mięso chcemy podać na obiad, kroimy je w plastry grubości 2-3 cm, a na bazie płynu, który wytworzył się podczas pieczenia, można przygotować sos: płyn wlewamy na patelnię, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy. Łyżkę mąki mieszamy z pół szklanki zimnej wody(...)polewamy nim plastry karkówki. [caption id="attachment_8413" align="aligncenter" width="1024"] Karkówka pieczona w musztardzie[/caption] Zobacz inne przepisy na karkówkę: Karkówka Kebabowa Z Piekarnika Karkówka W Cebuli Karkówka Duszona W Sosie Własnym Karkówka Pieczona Z Ziemniakami I Cebulką Karkówka Pieczona W Sosie Karkówka W Sosie Ketchupowym Artykuł Karkówka pieczona w musztardzie pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnekarkówki 5 cebul 400 g ketchupu łagodnego Pudliszki Karkówkę kroimy w plastry ok 1 cm. Cebule kroimy w piórka. Dno garnka wykładamy warstwą cebuli, następnie smarujemy ketchupem i układamy warstwę karkówki. Następnie kolejna warstwa cebuli, ketchupu i karkówki. Wierzch ewent. smarujemy ketchupem. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok 1,5 h do miękkości
Atlas SmakówPrzygotowanie karkówki przypomina tradycyjne schabowe. Jednakże dodatek pieczarek, cebuli, sera, kabanosa i pomidorków sprawia, że mięso jest bardzo apetyczne. 500 g karkówki Przyprawa do karkówki 400 g pieczarek(...)cebule 300 g sera 1 kabanos 100 g pomidorków koktajlowych 2 jajka Bułka tarta Sól pieprz Karkówkę myjemy i osuszamy. Kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy przyprawą do karkówki. Cebule kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki. W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy pieczarki i cebulę. Dusimy do miękkości. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. W miseczce mieszamy jajko
VioletoweKucharzenieKarkówka o wyrazistym i konkretnym smaku. Mięso jest delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Smak zdecydowanie trafił w nasze kubki smakowe. 1 kg karkówki Przyprawa do karkówki 2 cebule 300 g pieczarek Zalewa: 1 szklanka keczupu 1,5 łyżki chrzanu 1,5 szklanki wody(...)łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki kolendry 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 0,5 łyżeczki słodkiej papryki Karkówkę myjemy i kroimy w plastry o grubości 2 cm. Przyprawiamy przyprawą do karkówki. Cebulę kroimy w kółka, pieczarki na 4 części. Mięso obsmażamy na rumiano na patelni. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy pieczarkami oraz krążkami cebuli. W garnku mieszamy wszystkie składniki
VioletoweKucharzenieKarkówka pieczona z cebulą i ajvarem to moja propozycja dla tych, którzy lubią zjeść na obiad smaczne mięso i przy tym nie spędzić wielu godzin podczas jego przygotowania. Karkówka wychodzi niezwykle mięciutka oraz bardzo soczysta i doskonale komponuje się z pastą ajvar (*). To właśnie ajvar z mnóstwem cebuli jest taką kropką nad "i" całości. Ten paprykowy smak oraz aromat jest(...)spróbujecie? 1-1,2 kg karkówki sól , pieprz papryka słodka wędzona (**) mąka olej do smażenia Dodatkowo: 5-6 łyżek pasty ajvar 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 listki laurowe Mąkę wymieszać z papryką w proszku. Karkówkę pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa i z obu stron oprószyć solą z pieprzem. Następnie każdy kawałek dokładnie obtoczyć w paprykowej
Di gotujeużywać na kuchence indukcyjnej oraz w piekarnika. Bardzo fajną znajdziecie w sklepie www.garneczki.pl Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 30 minut + 90 minut duszenie Składniki: 8 płatów karkówki 4 ogórki kiszone kromka czerstwego chleba cebula Ok. 100g boczku w kawałku lub kiełbasy Ok. 400 ml bulionu wołowego Olej do smażenia Przyprawy: świeżo mielona sól świeżo mielony pieprz, liść laurowy, kilka ziarenek(...)kroimy na plastry. Chleb kroimy w paski, podobnie robimy z boczkiem. Na każdym płacie karkówki przy jednym (węższym końcu) układamy po kawałku chleba, boczku, 2 kawałkach ogórka i cebuli. Karkówkę zawijamy w rulonik i związujemy nitką. Rozgrzewamy brytfankę z odrobiną oleju. Obsmażamy zrazy układając je złączeniem do dołu. Wówczas rolady nie rozpadną się. Kiedy obsmażymy na złoty kolor wszystkie zrazy
Kolizje Smakówketchupowym. Bardzo smaczny pomysł na obiad. Danie robi się łatwo i szybko, wystarczy pokroić mięso i cebulę, zalać sosem i do piekarnika. Składniki: ok 1 kg karkówki 3 cebule 3-4 ząbki czosnku 1/2 szklanki ketchupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy 1 szklanka wody Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodka papryka mielona, ostra papryka mielona(...)Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i oprószamy przyprawami *** *** W miseczce mieszamy ketchup, koncentrat, musztardę, wodę oraz przyprawy: 1 łyżeczkę soli, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczkę majeranku, szczyptę pieprzu oraz ostrej papryki i przeciśnięty czosnek *** *** Cebulę kroimy w plasterki. Połowę cebuli wykładamy na dno żaroodpornego naczynia *** *** Na cebulę wykładamy połowę mięsa *** *** Na mięsie układamy resztę cebuli *** *** Na wierzchu wykładamy
Blog z Apetytemstole. Wprowadziłam drobne zmiany (w przeciwnym razie nie byłabym sobą ;)) i powiem Wam, że mięsko wyszło rewelacyjne! :) Koniecznie spróbujcie :) Porcja dla 2-3 osób Składniki: 0,5 kg karkówki 1 cebula 3 łyżki keczupu 2 łyżki majonezu 1 łyżka słodkiego sosu chilli 1/4 łyżeczki soli przyprawa do kebaba Karkówkę pokroić w plastry, lekko roztłuc tłuczkiem i obficie przyprawić z każdej
My simple kitchenKeczup nadaje ostrzejszego smaku, który łagodzi suszona żurawina. Dodatkowo rozpływająca się w ustach cebula! Podana z kluskami śląskimi lub kopytkami jest przepyszna! Polecam! 1 kg karkówki Mąka do obtoczenia 200 g pieczarek 5 dużych cebuli 1 łyżka przyprawy uniwersalnej 0,5 szklanki suszonej żurawiny Przyprawy do mięsa: Przyprawa do mięsa Czosnek granulowany Natka pietruszki (suszona) Suszony liść lubczyku Sól Pieprz(...)Cebulę przesmażamy kilka minut na patelni (tak aby zmiękła). Każdy kawałek karkówki obtaczamy w mące, smażymy dosłownie po 1 minucie z każdej strony. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy połowę karkówki, cebuli, pieczarek i żurawiny. Tak samo układamy kolejną warstwę. W misce dokładnie mieszamy ze sobą wodę z keczupem, przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Zalewą zalewamy
VioletoweKucharzenieDzisiaj kolejna propozycja na mięso aromatyzowane cebulą. Tym razem przepis na karkówkę duszoną w cebuli i keczupie. Mięsko wprost rozpływa się w ustach, jest mięciutkie i soczyste, a aromat podsmażanej cebuli zadowoli każdego smakosza tego warzywa. Dla mnie mięso(...)idealne :) Składniki: 4 - 5 kotletów z karkówki sól pieprz papryka słodka 6 średnich cebul 100 ml keczupu ( ja daję łagodny keczup Kotlin) oliwa lub olej Wykonanie: Do przygotowania karkówki w cebuli i keczupie potrzebujemy dużej patelni- rondla z pokrywką. Mięso pokrojone na kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy, posypujemy słodką papryką i odkładamy na pół godziny. Po tym czasie kotlety
Smak mojego domumleku i cebuli są kruche, delikatne o wyraźnym posmaku cebuli. Mleko powoduje, że mięso niesamowicie kruszeje, a cebula nadaje mu innego wyrazu. Składniki: 0,5 kg karkówki 2 duże cebule około 2 szklanek mleka 3,2% sól pieprz(...)jajko bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: Karkówkę myjemy, osuszamy, tniemy w plastry, lekko rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Cebulę kroimy w piórka. W misce na przemian układamy plastry karkówki z cebulą i wszystko zalewamy mlekiem. Odstawiamy na całą noc. Mięso lekko odsączamy z mleka, moczymy w rozbełtanym mleku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju
na moim stole...Pomysł na wykorzystanie nadmiaru suszonych grzybów - duszona karkówka wraz z dodatkiem cebuli oraz marchewki w aromatycznym sosie z suszonych grzybów. Danie proste do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej smakuje podane z ziemniakami lub kopytkami. Zachęcam do przygotowania 😃 W ten sam sposób możecie przygotować karkówkę w naczyniu żaroodpornym - tylko pamiętajcie o tym, że czas duszenia będzie co najmniej 3 razy dłuższy(...)szklanka wody sól, pieprz odrobina oleju Cebule obrać, przekroić na pół i pokroić w piórka. Karkówkę przyprawić z obu stron solą oraz pieprzem. W naczyniu układać naprzemiennie plasterki karkówki i cebuli. Przygotowane mięso wstawić na kilka godzin do lodówki, ponieważ karkówka musi "przejść" przyprawami. Suszone grzyby zalać szklanką wrzącej wody i naczynie z grzybami zostawić pod przykryciem na co najmniej
Ugotowaćobiad bardzo sporadycznie serwuję mięso wieprzowe. Z tego rodzaju mięsa najczęściej wybieram polędwiczki, łopatkę lub schab. Najbardziej przepadam za kurczaczkiem oczywiście. Ostatnio zaszalałam i upiekłam karkówkę w ketchupie z cebulą i papryką. Mięso wyszło bardzo aromatyczne, pikantne i mięciutkie. Powiem, że to super pomysł na obiad, może nie szybki, ale za to nie wymagający dużego wysiłku. Polecam i zapraszam(...)czosnek na bardzo drobno. Papryki przekroić na pół, oczyścić z pestek, opłukać i pokroić w paski. Dno naczynia żaroodpornego posmarować ketchupem. Rozłożyć połowę cebuli i papryki. Ułożyć plastry karkówki. Posypać resztą cebuli i papryki oraz czosnkiem, zalać pozostałym ketchupem. Całość posypać suszonym majerankiem i cząbrem. Karkówkę zapiekać pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC przez
Zakątek rozkoszy kulinarnychProsty przepis na plastry karkówki pieczone w wywarze cebulowym. Składniki: 4-5 plastrów karkówki 2 duże cebule 3 łyżeczki musztardy francuskiej 350 ml bulionu 2 łyżki mąki sól, pieprz tymianek, papryka ostra Przygotowanie Karkówkę solimy i pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebulę kroimy w piórka. Karkówkę odsączamy z tłuszczu, smarujemy musztardą, oprószamy przyprawami(...)układamy w naczyniu żaroodpornym. Na nią układamy cebulę i wylewamy bulion. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 45 min, potem zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze 20 min. Sos który się wytworzy można zmiksować i podać z karkówką. Ja podałam bez miksowania
e-PrzepisyKulinarnePrawdziwie męskie danie - karkówka, piwo i cebula:). Tak upieczone mięso jest kruche i soczyste. Razem z karkówką upiec możemy ziemniaki - to obiad, który zrobi się sam a zmywania po nim będzie bardzo mało:). 1 kg karkówki 3 duże cebule 2 szklanki jasnego piwa 3 łyżki keczupu 3 łyżki musztardy sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Karkówkę kroimy(...)Cebulę kroimy w piórka. 2. Przygotowujemy marynatę: keczup i musztardę mieszamy z solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Marynatą nacieramy karkówkę, odstawiamy na min. 1 godzinę. 3. Karkówkę mieszamy z cebulą i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy piwem, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5 godziny. W tym czasie piwo powinno odparować a w naczyniu powinna zostać niewielka
Szefowa kuchni