Składniki 1/4 kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 1/2 puszki groszku 3 ogórki kiszone 1 puszka tuńczyka 2 łyżki majonezu sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Polecane: Sposób przygotowania przepisu: Pieczarki … Czytaj dalej Sałatka pieczarkowa z tuńczykiem
czarrna od kuchniDzisiaj gotujemy rosyjską zupę Szci. Jest to popularna zupa naszych sąsiadów, gotowana na wywarze mięsnym, rybnym lub grzybowym. Zawsze w tej zupie jest kapusta słodka lub kiszona. W zasadzie podobna jest do naszego kapuśniaku z tym, że ma parę zaskakujących składników. Powiem tak - zupka jest pyszna. Potrzebujemy
Tylko pyszniewłożyć do miski i zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut do czasu aż zmięknie. Odcedzić na sicie. Przygotowanie warzywa - umyć, obrać i pokroić w cienkie paski (julienne), kapustę cienko poszatkować, awokado pokroić na cienkie plasterki. Przygotowanie rollsów - do dużego, głębokiego talerza nalać gorącej wody. Papier ryżowy zamoczyć w wodzie, papier nie musi zrobić się od razu miękki, wystarczy
Codzienne GotowanieZrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki 4 jajka 1 puszka fasoli białej kawałek kapusty pekińskiej 2 ogórki konserwowe 1/2 paczki kabanosów (60 g) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Jajka ugotować na twardo, … Czytaj dalej Sałatka z fasolą
czarrna od kuchniKapusta kiszona duszona z papryką i pieczarkami to znakomity dodatek obiadowy - do makaronu, kasz, klusek, czy ziemniaków, pieczywa również. Idealny obiad wegeteriański. Smakuje zupełnie inaczej niż tradycyjny wegeteriański bigosik, ponieważ w daniu dominuje słodki, paprykowy smak. Jest pyszna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zupę i wszystkie są smakowite i bardzo pożywne. Książka wydana została w 1984 roku. Kapuśniak jest bardzo pożywny a różnorodność składników sprawia że jest bardzo smakowity. Kapuśniak z białej kapusty. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 filet z kurczaka 1/3 kapusty pekińskiej 1 marchewka kawałek pora, zielona część 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ostrej pasty z … Czytaj dalej Lekka zupa z kurczakiem
czarrna od kuchnizupa to banalnie prosty sposób na wykorzystanie liści kapusty, których nie zużyjecie podczas robienia gołąbków. Zawsze zostają mi liście, które są za małe lub się porwały, a staram się
Bulliozupa to banalnie prosty sposób na wykorzystanie liści kapusty, których nie zużyjecie podczas robienia gołąbków. Zawsze zostają mi liście, które są za małe lub się porwały, a staram się
BullioSkładniki: kawałek kapusty pekińskiej 1 cebula 1 marchewka 1 jabłko 3-4 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy sok z 1/2 cytryny szczypta cukru i ziół prowansalskich 3 ząbki czosnku sól i … Czytaj dalej Surówka z pekinki
czarrna od kuchnismakowała nam bardzo. Do garnka wlać olej. Jak olej jest gorący dodać pokrojoną drobno cebulę. Smażyć aż cebulka nabierze złotego koloru. Następnie dodać pokrojony drobno ząbek czosnku, pokrojoną drobno kapustę, pieczarki pokrojone w plasterki, pomidory wcześniej obrane ze skórki i pokrojone drobno, grzybki suszone. Smażyć aż wszystko lekko zmięknie, mieszać co chwilkę. Wlać passatę pomidorową, wodę, dodać majeranek, pokrojone drobno
Kuchnia Pokoleńpyszny i prosty w wykonaniu podaje przepis bo warto go wykorzystać. Będzie idealnym plackiem na imprezy ale i na obiad, więc warto sobie taki upiec, polecam. Wigilijny placek z kapustą, grzybami i fasolą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepieczenia mięso polewamy jeszcze dwa razy marynatą, po około 15 minutach pieczenia i ponownie po około 30 minutach *** *** Golonka pieczona w piwnej marynacie smakuje najlepiej podana z zasmażoną kiszoną kapustą, chrzanem i pieczywem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ
Blog z Apetytem