Efektowna w wyglądzie i smaku surówka na każda okazję. Potrzebujemy kapustę, paprykę, cebulę, ogórek szklarniowy, marchewkę, kukurydzę, zielone, majonez, sól, pieprz, tarkę i jakieś zioła :) Wszystko przygotowujemy tak jak na zdjeciu... Potem po kolei układamy warstwami w naczyniu. Według swoich preferencji i upodobań bawimy się w dekoratora sałatek. Przekładamy kolorami wszystkie produkty. Nie zapominamy o przyprawach i majonezie
chleba naszegoZupa z jarmużem to kolejna pożywna zupa którą polecam serdecznie. Jarmuż to taka kapusta którą można jadać przez cały rok i jest równie pyszna w maju jak i w listopadzie a posiada w sobie dużo białka, błonnika, witamin i składników mineralnych. Zupę gotuje się szybko i będzie znakomitym obiadem po ciężkim dniu pracy. Zupa z jarmużem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieBłyskawiczna surówka, którą serwujemy do wszystkiego. Potrzebujemy tylko główkę młodej kapusty, ogórka szklarniowego, cebulę, 4 łyżki oleju, 1 łyżkę octu, 1 łyżeczkę cukru, pół łyżeczki soli, pieprz , jakieś zioło. Warzywa ucieramy na tarce, olej i ocet wlewamy do szklanki gdzie dodajemy sól, cukier i pieprz. Wszystko razem łączymy w misce dokładnie mieszając. Nakładamy do miski i serwujemy
chleba naszegoKomu znudziła się kiszona kapusta z marketu, niech samodzielnie zrobi urozmaiconą wersję. Mało pracy, a smaczne efekty. Czytaj więcej
Kasia SarnaNareszcie pokazała się młoda kapusta. Znalazłam całkiem sporą główkę z której przyrządziłam wiosenną sałatkę. Cudownie pachnącą, cudownie smaczną i cudownie kolorową. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieskładzie Green Balance znajdziemy 11 roślin o naturalnym działaniu alkalizującym. To m. in. sproszkowana chlorella , sok z liści młodej pszenicy , młoda lucerna , gotu kola , gorzki melon , korzeń traganka , kapusta włoska czy spirulina . Naturalne substancje zawarte w roślinach działają odżywczo, wzmacniająco, uspokajająco i detoksykująco, zarówno na naszą skórę, włosy, kości, układ pokarmowy, jak i układ nerwowy . Każda z nich posiada ogromne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!iście staropolskie. Ja dzisiaj poeksperymentowałam z daniami tradycyjnymi i wymyśliłam całkiem odmienne acz podobne danie. Pyszny barszczyk zaprawiony mlekiem kokosowym i cudowne wietnamskie naleśniki z nadzieniem z grzybów i kapusty kiszonej. Rezultat jest znakomity, do wypróbowania. Barszczyk czerwony z mlekiem kokosowym i wietnamskie naleśniki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedobra do obiadu ale i znakomicie nada się na śniadanie do pracy, na kolację jak kto lubi. Ja zajadam ją często jak poczuje głód, zachęcam do wykonania. Surówka z kapusty pekińskiej, zielonej papryki i mandarynek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKulki Kofta z białej kapusty. na zakończenie karnawału... Karnawał powoli mija, na blogach jest mnóstwo przepisów na pączki, oponki, faworki, lany chrust i nie chciałam się już powtarzać. Mój dzisiejszy przepis pasuje na zakończenie karnawału, ponieważ danie jest smażone na oleju i będzie solidną bazą długi okres postny. Przygotowałam pyszne kulki Koftas. Gdy słyszymy słowo kofta
dolcevitainmykitchennaszego organizmu jest ogromne po zimowym poście. Dziś proponuje surówkę pyszną i wartościową. Ja zajadam ją do obiadu, śniadania czy kolacji a Wy? jaką surówkę zajadacie najchętniej? Surówka z kapusty pekińskiej, białej rzodkwi, oliwek i suszonych pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1/4 średniej kapusty włoskiej 200 szpinaku mrożonego Hortex 2 jajka 1 marchewka 1 nieduża cebula 3 ząbki czosnku 5 czubatych łyżek mąki 1/2 szklanki mleka sól, pieprz sos: 1 … Czytaj dalej Placuszki kapuściane z sosem z kurczaka
czarrna od kuchninasze menu o witaminy i mikroelementy więc warto je zajadać do każdego posiłku. Ta surówka która dziś przedstawiam powstała pod wpływem chwili a rezultat znakomity. Polecam gorąco. Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i ogórka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 ćwiartka z kurczaka 35 dag wołowiny (szponder) 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera 1 cebula ćwiartka małej kapusty włoskiej 2 kapelusze suszonych podgrzybków sól, pieprz w ziarnach, ziele angielskie, listek laurowy natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy około 3 litrami wody. Gotujemy. Gdy woda się zagotuje zmniejszamy ogień i zdejmujemy szumowiny
Qchnia po prostuSkładniki: 3/4 małej główki białej kapusty 50 dkg zmielonej łopatki wieprzowej 2 słoiki pomidorów z cukinią 3/4 kg ziemniaków 25 dkg sera żółtego 2 cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Zapiekanka kapuściana
czarrna od kuchnimoże oczarowani tyloma kolorami namalujecie piekny obraz. ..Jedzenie potrafi inspirować...Wiem, wiem, rozmarzylam się. Kończę wiec z tymi banałami i zapraszam do stolu :-) Surówka bajecznie kolorowa: 1 czerwona kapusta -1 kg pęczek marchewki- 500g kubek drobno
dolcevitainmykitchen