aromatyczna, smakowita, pasuje do obiadu i nie tylko. Zajadajcie na śniadanie i kolację i bądźcie zdrowi bo taka ona jest. Oliwki dodałam zielone ale można i czarne. Sałatka z kapusty pekińskiej, awokado i oliwek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: ok. 1,5 kg kapusty kiszonej ok. 0,7 kg szynki wieprzowej 2-3 cebule garść suszonych grzybów 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól, pieprz, słodka papryka przyprawa małgośka Przygotowanie: Mięso … Czytaj dalej Bigos
czarrna od kuchniMamy dzisiaj pyszną sałatkę, treściwą i pożywną. Użyłam tutaj szparagów ze słoika, oliwek z nadzieniem piri - piri oraz czarnych a także rukoli mojej ulubionej kapusty i grzanek z kminkiem. Całość wyszła znakomita i polecam gorąco. Przepis pochodzi z ulotki Biedronki z kuchni portugalskiej. Sałatka ze szparagów, oliwek, rukoli po portugalsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmak, uzyskiwany dzięki dodatkom czyli wody po kiszeniu, kiszonym ogórkom, a także cytrynie, oliwkom lub kaparom . Koniecznie dodaje się także śmietanę i dużo przypraw, zwłaszcza pieprzu , pietruszki. Gęstości nadaje kapusta kiszona . Zupa ł ączy w sobie cechy szczi i zupy ogórkowej. Zupa mocno rozgrzewa, syci i pysznie smakuje szczególnie zimą. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikaromat. Uszka najlepiej aby zawierały w sobie grzyby zebrane parę miesięcy wcześniej w lesie. Pierogi wigilijne Bardzo ważną potrawą na wigilijnym stole są pierogi . Tradycyjnie chodzi o te z kapustą i grzybami. Ich przygotowanie jest czasochłonne, jednak efekty są zaskakujące – samodzielnie przygotowane i wykrajane ciasto ma całkiem inną jakość niż kupne. W wigilię według tradycji nie powinno się spożywać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Porcja warzyw codziennie wzmocni nasz układ immunologiczny i będziemy zdrowsi, dużo zdrowsi. Polecam taką prostą sałatkę którą można zajadać cały dzień a nie tylko do obiadu. Surówka z białej kapusty, selera i marchewki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienastępnie w jajku i tartej bułce. Smażyć na smalcu, dodając pod koniec smażenia kawałek masła. Podawać z ziemniakami tłuczonymi, kaszkami drobnymi na sypko, surówkami sezonowymi, warzywami gotowanymi. Polecana kapusta czerwona z jabłkami
Przepisy kulinarne babci AntoninySkładniki: 1 duża włoska kapusta 1 kg łopatki wieprzowej 3 cebule 2 szklanki białego ryżu 2 torebki kaszy gryczanej kostka rosołowa sól, pieprz, jarzynka papryka słodka Przygotowanie: Mięso pokroić, ugotować … Czytaj dalej Gołąbki
czarrna od kuchniPrzepis pochodzi stąd: http://www.mojegotowanie.pl/przepis/salatka-z-ogorkow-i-bialej-kapusty-na-zime Z modyfikowałam ilość warzyw pod swoje potrzeby a marchewkę zamiast na wiórki pocięłam na plasterki. 2 kg białej kapusty 2 kg ogórków 4 szt czerwonej papryki ( ok 80 dag) 1 kg cebuli 1 kg marchewki 2 duże ząbki czosnku 4 łyżki soli kamiennej Ogórki porządnie umyć
Kolorowa kuchnia ElkiTradycyjny BARSZCZ UKRAIŃSKI na aromatycznym i pełnym smaku rosole z... Artykuł Barszcz ukraiński pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEznów sałatka gyros, tym razem nie warstwowa, tylko wymieszana...bo można i tak zrobić. 2 piersi z kurczaka kapusta pekińska (mała główka) 2-3 ogórki konserwowe 1 ogórek zielony 1-2 papryki 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula fioletowa przyprawa Gyros ketc hup, majonez Pierś z kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki, posypać przyprawą Gyros i usmażyć na gorącym oleju.Kapust
Moje domowe kucharzenieMłodą kapustę zawsze przyrządzałam w podobny sposób: z dodatkiem marchewki, cebuli, koncentratu pomidorowego, koperku i soku z cytryny. Jednak postanowiłam coś zmienić i wyszukałam przepis na etiopską wersję tej potrawy. Pomysł pochodzi ze strony veganricha.com. Czytaj więcej
Kasia SarnaCzerwona kapusta zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy - aż sześć razy więcej niż zielona, dlatego warto wybierać właśnie ją do surówek. Według mnie warzywo to najsmaczniejsze jest na surowo, tym bardziej zachęcam do jedzenia :) Czytaj więcej
Kasia SarnaPublikowałam niedawno przepis na podobną surówkę, bazującą na czerwonej kapuście i jabłku. Jest to na tyle zgrany duet, że dziś również oparłam na nim swoje danie: Czytaj więcej
Kasia Sarna