wypada ale zajadamy. No ale tutaj można więcej i więcej, same witaminy, a jak zamiast majonezu dodacie jogurtu to będzie jeszcze zdrowiej. Zachęcam do zajadania surówek. Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKolor zielony ewidentnie kojarzy się z wiosną i stąd nazwa surówki - wiosenna. W mojej surówce są warzywa tylko zielone czyli ogórek, kapusta pac choi, natka pietruszki karbowana, szczypiorek. Zazieleniło się na stole, póki co tylko na stole a za oknem zieleni jeszcze próżno wypatrywać ale już coraz bliżej. Zapraszam na pyszną i zdrową surówkę. Wiosenna zielona surówka. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe CzarowanieProsta, szybka, łatwa, zdrowa surówka... Skład: 0,5 kg białej kapusty, 3 marchewki, ciut zieleniny do ozdoby, dwie szczypty soli, szczypta pieprzu, łyżeczka cukru, łyżka oleju, łyżeczka octu.Kapustę i marchewkę ucieramy na grubych oczkach tarki, potem przyprawiamy, mieszamy dokładnie i serwujemy po schłodzeniu. Opcjonalnie możemy dodać czubatą łyżkę domowego majonezu ... majonez-domowy-w-10-s Serwujemy
chleba naszegoSałatka z ryżem i tuńczykiem to bardzo szybka do przygotowania propozycja przystawki. Świetnie sprawdzi się na każdym spotkaniu rodzinnym lub w gronie znajomych. Bogata jest w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!piórka. Smażyć kolejne 2 minuty, co chwilkę mieszając. Wlać wodę, dodać fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki. Obsypać suszonym tymiankiem. Smażyć jeszcze 5 minut. Dodać ugotowane ziemniaki, groszek strączkowy, kapustę.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220-240 C na 10 minut. Wyjąć patelnię i obsypać serem. Wstawić patelnię ponownie do piekarnika i piec tak długo aż ser się roztopi. Smacznego
Kuchnia PokoleńPyszne, rozpływające się w ustach bitki wołowe w sosie własnym podane z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą to mój ulubiony zestaw obiadowy. Składniki: 700 g wołowiny 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 litra bulionu wołowego 2/3 szklanki czerwonego wina mąka do obtoczenia olej do smażenia słodka czerwona papryka 3 ziarenka ziela angielskiego
magiczna kuchnia Kasigazecie, a że mam sporo starych kartek kulinarnych ze starych gazet to nawet nie wiem z jakiej to gazety. Tak czy siak omlet jest pyszny, użyłam do niego fioletowej kapusty pekińskiej. Na śniadanie będzie znakomitym rozwiązaniem. Brytyjski omlet śniadaniowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZakupiłam fioletowe ziemniaki w markecie, tuż obok na półce leżała fioletowa kapusta pekińska, która również wylądowała w koszyku. I tak oto powstała pyszna sałatka, zdrowa i aromatyczna. Ja użyłam tutaj majonezu wegańskiego z aquafaby ale jak lubicie tradycyjny, też będzie ok. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Kolorowa sałatka z majonezem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMając do dyspozycji tylko trzy składniki można wyczarować rozmaite dania, to pokazuje, że w kuchni nie ma żadnych ograniczeń 🙂 Co przygotowalibyście z kaczki, kaszy i kapusty? U mnie wyszła … Czytaj dalej Ramen po polsku
czarrna od kuchniDzisiaj przepis na pyszne mini krokieciki z kapustą i grzybami. Doskonale sprawdzają się jako obiad lub gorąca kolacja. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieroladki nie dość że są cudnej urody to jeszcze smakują wybornie. Zamiast tradycyjnego pasztetu polecam zrobić takie roladki, oczy się cieszą a brzuch jeszcze bardziej. Roladki serowe w liściach kapusty czerwonej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewielu domach menu jest stałe od lat i nie pojawia się nic nowego. U nas stałych pozycji jest kilka,… Artykuł Rolada ziemniaczana z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisownikzadowolą miłośników obu wigilijnych dań, szczególnie tych, którzy lubią wyraziste zupy. Taki barszcz to proste, postne danie. Swój urok zawdzięcza pachnącym, samodzielnie zbieranym jesienią grzybom i sokowi z kiszonej kapusty, którą też sama zakisiłam kilka tygodni temu. Wierzcie mi, że taki barszcz ma wspaniały smak. Żeby usprawnić sobie świąteczne przygotowania do gotowania barszczu użyłam mrożonej włoszczyzny - nie trzeba obierać
Smaczna Pyzabezglutenowe pierogi to mamy właśnie taki dla Was :) Pierogi takie nie jest wcale tak łatwo zrobić jakby się wydawało ale nam się udało :) Zapraszamy na bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami :) Składniki na ciasto do pierogów: – 160 g mąki gryczanej – 160 g mąki
Kuchenne WariacjeSkładniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej kilka kawałków papryki marynowanej 4-5 ogórków konserwowych kawałek pora karbowane chipsy o smaku zielonej cebulki majonez ketchup sol, pieprz, słodka papryka, … Czytaj dalej Sałatka gyros z chipsami
czarrna od kuchni