Koniec walk o brukselkę, podczas jedzenia zupy jarzynowej. Mamy tu tyle brukselek, ile dusza zapragnie. Smak tej zupy jest dokładnie taki jak zakładałam. Jeżeli lubicie te małe kapusty tak bardzo jak ja, będziecie zachwyceni. Zastanawiam się, czy w tej zupie jest jakiś zbędny składnik lub czy jest coś, co można by dołożyć. Chyba nie. Jeżeli macie pomysły jak ją udoskonalić
Kardamonovymoją najbliższą rodziną. Czas także na nowe tradycje. Postanowiłam wypróbować barszcz czerwony Dania Babci Zosi marki SYS. Zero chemii, pyszny smak, idealnie doprawiony. Do tego upiekłam pierożki z kapustą i pieczarkami, niebo w gębie. Polecam Czytaj więcej
Ana Mari's worldciężko wyczuć nawet jej delikatny posmak. PaleoSMAK Tak jak i zwykły bigos, ten przepis jest niskowęglowodanowy i jest dozwolony na diecie SCD , choć nie na samym początku. Taka ilość kapusty (szczególnie kiszonej) jest niedozwolona na diecie FODMAP . Na protokole autoimmunologicznym trzeba uważać na przyprawy (np. pieprz) i nie można dodać koncentratu pomidorowego. Smacznego! Dieta paleo i samuraja Dieta LCHF/ niskowęglo
PaleoSMAKBigos jest nieodłącznym elementem kuchni polskiej, ile domów tyle bigosów, a znów bigos bigosowi nierówny za każdym razem gdy go przygotowujemy.Tym razem bigos upiekłam i przyznam
Pieprzyć z FantazjąDuszony królik w sosie własnym, to moja propozycja na pyszny, niedzielny obiad w gronie najbliższych. Mojego królika podałam z tartymi kluskami i czerwoną kapustą 1 królik 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2/3 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżki mąki ziemniaczanej masło do smażenia 2 liść laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego gałązka rozmarynu 1/2 łyżki majeranku sól, pieprz Wykonanie
magiczna kuchnia Kasizimno.Zapraszam na kolorową sałatkę z makaronem Soba. 👥 – 4-6 ⏰ – 30 minut 🇨🇳 – Chiny 🇵🇱 – Polska ✅ Składniki , nie podaję ilość, zrobisz według własnego uznania ✅ Makaron Soba ✅ Czerwona kapusta ✅ Marchewka ✅ Zielony ogórek ✅ Pomidorki koktajlowe ✅ Szalotki ✅ Świeża bazylia ✅ Świeża kolendra ✅ PomarańczA ✅ Mango ✅ Ananas ✅ Imbir ✅ Sos sojowy ✅ Olej sezamowy ✅ Oliwa z oliwek ✅ Ocet ryżowy ✅ Sól ✅ Pieprz świeżo zmielony ✅ Płatki chili 🛠️ Przygotowanie banalnie
RafalCookSkładniki: 1 kapusta włoska 1,5 szklanki ryżu 1 szklanka kaszy gryczanej 2 duże cebule 1 kg mięsa wieprozwego, u mnie karkówka 0,5 kg odgotowanych grzybów leśnych, u mnie borowiki amerykańskie … Czytaj dalej Gołąbki z grzybami leśnymi
czarrna od kuchniLepenice, czyli pyszne danie kuchni czeskiej. Jest to nic innego jak tłuczone ziemniaki z kiszoną kapustą, które dodatkowo zostały oprószone boczkiem z cebulką. Super się sprawdzi jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie, a w towarzystwie ma The post Lepenice appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 1 filet z kurczaka 1/3 kapusty pekińskiej 1 marchewka kawałek pora, zielona część 3-4 łodygi selera naciowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ostrej pasty z … Czytaj dalej Lekka zupa z kurczakiem
czarrna od kuchniSkładniki: 200 g kapusty pekińskiej 200 g wędzonej ryby, u mnie trewal 2 jajka 1 puszka groszku 2 ogórki kiszone lub małosolne 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz … Czytaj dalej Sałatka z wędzoną rybą
czarrna od kuchniugotowałam. Okazuje się, że moja rodzina również lubi eksperymenty w kuchni 🙂 Kluski ziemniaczane w wykonaniu mojej córki <3 Ritterzipfel to kluski ziemniaczane z dodatkiem boczku i kapusty kiszonej. Te, które dzisiaj opiszę wykonała moja córka. Jak miło jest kiedy po powrocie do domu z pracy czeka na stole pyszny … Czytaj dalej Ritterzipfel – ziemniaczno – kapuściane kluski Artykuł
Pieprzyć z FantazjąMakaron z sezonowym przysmakiem - młodą kapustą i boczkiem to tani i pyszny obiad. W czasie gotowania makaronu przygotujesz dodatki i obiad dosłownie w 20 minut ląduje na stole. Polecam, pychota
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeśli nie macie pomysłu na sałatkę do obiadu, warto przygotować błyskawiczną sałatkę z ogórków kiszonych na ostro. Nie obawiajcie się, miód złagodzi ostrość papryczki chilli. W
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chrupiące naleśniki w panierce wypełnione aromatycznym farszem z kiszonej kapusty i suszonych grzybków cieszą się ogromną popularnością nie tylko w świątecznym czasie. Choć ich przygotowanie jest nieco pracochłonne, myślę że warto je przygotować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!