Surówka z kapusty pekińskiej, łagodna

Surówka z kapusty pekińskiej, łagodna

Surówka z kapusty pekińskiej, łagodna

Surówka z kapusty pekińskiej jest szybka i bardzo prosta do zrobienia.Przyznam, że robię ją wtedy kiedy nie mam czasu na wydziwianie. Jest łagodna w smaku, słodkawa, pasuje właściwie do wszystkiego.  Dobrze w jej towarzystwie smakuje mięso, ryba czy choćby pierogi. Można oczywiście podkręcić jej smak dodatkiem ulubionych ziół, pieprzu czy ostrej papryki, ale ja dzisiaj proponuję wersję najprostszą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

surówka z kapusty, kapusta pekińska, surówka, kapustą, ryba, pierogi przepis, pierogi, proste i szybkie przepisy, ryby, mięso, papryka, pierogi z mięsem, szybka surówka

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
bryssska, 3 lutego 2014 11:45:41

Jakiś nowy olej? bo nigdy nie słyszałam o oleju rydzowym :-)

Iza Kulińska, 3 lutego 2014 13:14:40

nie, raczej nawet stary - wytłacza się go z nasion lnianki siewnej, smakuje lekko cebulowo - do sałatek i surówek bardzo smaczny. Ciężko kupić w normalnych sklepach, ale poszukaj w takich ze zdrową żywnością albo przez internet

Anonymous, 3 lutego 2014 13:36:47

Ja tez nie slyszalam oleju z taka nazwa, u nas, w Wilnie, sa oleje z lnu, czy to ma byc ...A salatka naprawde dobra, dziekuje, wlasnie dzisiaj rozleniuc howalam sie i pobede syrojadka..

Iza Kulińska, 3 lutego 2014 15:48:33

nie - lniany z lnu a rydzowy z lnianki siewnej to co innego, zupełnie inny smak - ale surówkę można doprawić innym olejem

Anonymous, 4 lutego 2014 09:46:02

bardzo dobra i prosta i takie są najlepsze

Anonymous, 4 lutego 2014 09:48:10

bardzo dobra i prosta może być oliwą

Anonymous, 4 lutego 2014 09:49:33

dobra

Anonymous, 4 lutego 2014 23:54:13

Intrygujący przepis, na pewno wypróbuję...tylko ten olej zakupię, na szczęście mam swój ulubiony sklep ze zdrową żywnością...a surówy uwielbiam;-)Neblina