Surówka z kapusty pekińskiej jest szybka i bardzo prosta do zrobienia.Przyznam, że robię ją wtedy kiedy nie mam czasu na wydziwianie. Jest łagodna w smaku, słodkawa, pasuje właściwie do wszystkiego. Dobrze w jej towarzystwie smakuje mięso, ryba czy choćby pierogi. Można oczywiście podkręcić jej smak dodatkiem ulubionych ziół, pieprzu czy ostrej papryki, ale ja dzisiaj proponuję wersję najprostszą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
nie, raczej nawet stary - wytłacza się go z nasion lnianki siewnej, smakuje lekko cebulowo - do sałatek i surówek bardzo smaczny. Ciężko kupić w normalnych sklepach, ale poszukaj w takich ze zdrową żywnością albo przez internet
Ja tez nie slyszalam oleju z taka nazwa, u nas, w Wilnie, sa oleje z lnu, czy to ma byc ...A salatka naprawde dobra, dziekuje, wlasnie dzisiaj rozleniuc howalam sie i pobede syrojadka..
nie - lniany z lnu a rydzowy z lnianki siewnej to co innego, zupełnie inny smak - ale surówkę można doprawić innym olejem
Intrygujący przepis, na pewno wypróbuję...tylko ten olej zakupię, na szczęście mam swój ulubiony sklep ze zdrową żywnością...a surówy uwielbiam;-)Neblina