Kulinarna podróż do Chin we własnych czterech kątach. Przepis bardzo prosty, bardzo smaczny i idealny dla osób unikających mięsa. Artykuł Noodle z kapustą i marchewką pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 1 opakowanie pieczywa do kebabu (u mnie 5 szt) 30 dkg fileta z kurczaka 1 pomidor 1/2 papryki kawałek młodej kapusty szczypior oliwa z oliwek musztarda przyprawa do kurczaka … Czytaj dalej Kebab drobiowy
czarrna od kuchniwstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na około 15-20 minut, aby lekko się obsuszyły. Podawaj pulpeciki z sosem pomidorowym i surówką, np mieszanką zielonej sałaty, rzodkiewki, czerwonej kapusty, startej marchewki, doprawionej sosem winegret
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskasokiem z cytryny i obtaczamy w mące. Nadmiar mąki strząsamy. Smażymy na głębokim oleju na rumiany, złoty kolor z obu stron. Smażoną flądrę możemy podać z surówką z kapusty i na przykład frytkami. Smacznego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kilka dużych liści z kapusty kiszonej lub białej 1 szkl ryżu 450 g mięsa mielonego sól pieprz 2 łyżki koncentratu pomidorowego Ryż gotujemy w 2 szkl wody aż do wchłonięcia całego płynu i odstawiamy na ok 30 min . Przestudzony ryż mieszamy z mięsem i przyprawami, dodajemy również koncentrat. Mieszamy masę dokładnie. Naczynie zaroodporne smarujemy olejem
Gotowanie jest łatwePysznych surówek nigdy dość. tym razem połączyłam kapustę pekińską z ziołami i było to świetne połączenie. Idealna jest do mięs czy do kanapek, ja zajadam samą bo tak lubię. Polecam gorąco. Surówka pekińska z marchewką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKapusta pekińska jest bardzo popularna wśród sałatek. U mnie nie inaczej, dziś z roladą kozią i ogórkami, jest pyszna. Polecam do mięs czy kanapek, ja zajadam samą. Sałatka z pekinki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZakupiłam fioletowe bataty i szybko postanowiłam zrobić z nich placki z chrupiącymi brzegami. Do placków podałam smażoną kapustę pack choi i sos jogurtowy i było to połączenie idealne. Polecam gorąco. Placki z batata. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieformie wideo krok po kroku. Przepis na barszcz ukraiński Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych, 1 kg buraków, 2 marchewki, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 25 gramów kapusty kiszonej, 15 szklanki ugotowanej białej fasoli, natka pietruszki, olej, majeranek, sól, pieprz. Jak zrobić barszcz ukraiński – przepis wideo Ten przepis znajdziesz u nas również w formie tekstowej: Prawdziwy barszcz ukraiński. Przekonaj
Kulinarna Polskajest zupa bardzo pyszna, pożywna, aromatyczna, jest idealna. Wielbiciele pomidorówki będą zachwyceni bo smakuje wybornie a dodatek ryżu świetnie ją zagęszcza. Polecam gorąco. Zupa pomidorowa z kapustą. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePysznych pierogów nigdy dość. Na stole świątecznym muszą być koniecznie, nawet jak świąt nie obchodzicie to świecka tradycja mówi że pierogi muszą być. Tym rzazem polecam pierogi z kapustą i grzybami gotowane a potem obsmażane. Spróbujcie koniecznie, są przepyszne. Ich sekret polega na długim gotowaniu farszu grzybowo - kapuścianego. Pierogi obsmażane. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTarta z kapustą to popisowe danie mojego taty. Piecze ją co roku na Boże Narodzenie - jest tak pyszna, że zjadamy całą na raz. Pasuje na ciepło, np. do barszczyku, ale też na zimno
Prosty przepis na